USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Trafik sorununa çözüm önerileri!

19-09-2015

1)“BENİM ÖNCELİĞİM VAR “ DEMEMEK İÇİN ÇÖZÜM KURSLARI

Herkesin acelesi var…

Memur işe yetişecek.

Esnaf dükkanına mal almaya..

Öğrencinin okul acelesi var.

Hepsinin önemli gerekçeleri var…

Her sürücü önceliğin kendisinde olduğunu düşünüyor…

Herkes içinden belediyeyi, emniyeti, devleti suçlayıp, çözümü sadece karşıda arıyor…

Sabah ve akşam saatlerinde taban yapan sinirlerle kaçınılmaz ufak kazalar sürücüleri bekliyor.

“Artık bir çözüm bulsun yetkililer” diye sürekli veryansınlar ediliyor.

Herkes haklı.Ama hangi sürücü trafikte başkasının hakkına saygı gösterip,tahammül sınırlarını genişletebiliyor.

Trafik sorunları yolları genişletmekle, köprüler yapmakla, teknoloji kullanmakla çözülemiyor. İnsanların birbirlerine tahammülünü ve başkalarını da düşünmesini sağlamak gerekiyor. Bu da ahlak anlayışını değiştirmekten geçiyor. Önce “kendi çıkarım” diye düşünen bir zihniyet, her zaman “ben haklıyım” diyecek..Bu yüzden okullardan başlayarak ve topluma yayarak başkalarının haklarına nasıl saygılı olabilirim kursları açılmalı…

2) 65 YAŞ ÜZERİ AMCALARIMI TRAFİKTEN ÇEKEREK…

Sizler bizlerin değerli büyüklerisiniz.Yaptığınız mesleklerde bu yaşlara gelinildiğinde artık duayen oluyorsunuz.Sizleri dinlemek,nasihatler almak derin tecrübelerinizden faydalanabilmek ne büyük mutluluktur bizlere..

Sizler başımızın tacı, evlerimizin direğisiniz.Sevgimiz saygımız sonsuz sizlere. Lütfen alınmayınız ama..

Artık iyice yavaşlayan reflekslerinizle,ağırlaşan kulaklarınızla,görme yetisini kaybetmeye başlayan gözlerinizle hem sizleri hem de bizlerin can güvenliği için hiç değilse kalabalık saatlerde trafiğe çıkmayınız.Mümkünse toplu taşıma araçlarını,taksileri tercih ediniz.Hele birde akşam saatlerinde sol şeritleri kullanıp yirmiyle gitmeleriniz ve trafiği yavaşlatmalarınız yok mu?ne söylesek olmaz da..olmuyor bizleri de anlayınız biraz.

Sinyal vermenin modası da halen geçmedi amcalarım. Her zaman trend olarak devam ediyor.Yani sağa sola dönüşlerinizde sinyal vermek ilkelde olsa kullanılıyor.Lütfen sizde dönüşlerinizde sinyalinizi verin artık.Arkadaki araç sahibi her zaman ne yapabileceğinizi tahmin edebilen bir müneccim olmayabiliyor.

Birde teyzelerimizi araçtan indirirken yol kenarını tercih etseniz daha tehlikesiz olacak.Çünkü teknoloji yol ortasında” şak “diye araç durdurmayı kabul edecek kadar ilerleyemedi.Geçen bir amcam hanımını yol ortasında indirdi ve trafik tıkandı.Gerçi kornaya basan terbiyesiz gençlere sinirli bir bakış attı amcam ama ne gezer..Şimdi o eski saygılar…Akşam olunca da farları açmayı unutmazsanız seviniriz.

Sakın bana bayan sürücülerde…diye başlamayın sakın.Beylerin hatalarını mobeselerden derleyip belgesel yapsak gişe rekorları kırar.

Yani çözüm süreci olarak, önce eğitim diyeceğiz ve amcalarımızı sürücülükten emekli edeceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

Çiğnemezsen kuralı, ne ölü ne yaralı.

TEBESSÜM

Motor merakı olan bizim Temel gitmiş kendisine bir Honda motosiklet almış. Denemek için, şehirlerarası yola çıkıp başlamış hız yapmaya. Yokuş aşağıya doğru ilerlerken önde gitmekte olan bir Mercedes’e yetişmiş ve sürücüsüne; “Sen Honda kullanmayi bilir misun?” diye sormuş. Mercedes’in sürücüsü daha evet diyemeden Temel vınnn diye geçip gitmiş. Mercedesin sürücüsü de geçilmeyi gururuna yediremeyip basmış gaza ve Temel’e yetişip sormuş:-Peki sen Mercedes’i bilir misin?-Bilmeeem,Ve vınnnnn diye yine uzaklaşmış. Mercedes’in sürücüsü biraz ileride kan revan içindeki Temel’i görünce yardımına koşmuş ve sormuş:-Geçmiş olsun. Neden Honda yı biliyor musun diye soruyordun be kardeşim?”Temel güçlükle kaldırmış kafasını:-Honda’nin freni neredeydi diye soracaktum….

**

Kaza sonrası çarpışan araçlardan sürünerek çıkan sürücülerden biri erkek ve diğeri kadındır. Araçları mahvolmuş ama şans eseri ikisinin de burnu bile kanamamıştır. Kadın söze başlar:-Çok ilginç! Arabalarımız mahvoldu ama ikimize de hiçbir şey olmadı. Bu belki de tanışıp, dost olmamız için bir vesiledir.Erkek heyecanla yutkunarak yanıtlar:-Eeevet, haklısın.Kadın devam eder:-Bak, benim araba da hurdaya döndü ama arka koltuktaki şarap şişesi sapasağlam kalmış. Bu da çok hoş bir tesadüf. Şansımızı ve tanışmamızı kutlamalıyız!Erkek şişeyi açıp yarısını içerek kadına uzatır. Kadın şişeyi almayınca erkek şaşkınlıkla sorar:-Sen içmeyecek misin?Kadın cevap verir:-Hayır teşekkür ederim, ben polisi bekleyeceğim!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?