USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TERÖRÜN YENİ YIL MESAJI!

03-01-2017

2016’ nın  ağırlığından kurtulabilmek için dualarla, temennilerle karşılamaya hazırlandığımız  2017 ‘ye ne yazık ki yine terör  belasıyla  kaybolan  canlarla girdik.Üzgünüz,  şaşkınız, öfkeliyiz ama yine de umudumuzu  kaybetmek terörün asıl amacına ulaşmasını istemiyoruz.. 

Bölgesel terör, yaptığı farklı  eylemlerle hedef şaşırtmaya devam ederken sosyal medya teröristleri de yine boş durmuyor. 

Bu yılbaşında ekonomik  sıkıntılardan  dolayı evde oturmak zorunda kalanlar hırsını sosyal medyadan çıkardı. Günahçılarla sevapçıların atışması, yeni yılın ilk  dakikalarındaki  terör saldırısı ve son hız yapılan yorumlarla daha da çirkinleşti. 

Herkes İslam alimi kesilip fetvalar vermeye başladı. Zavallı insanların cenazeleri daha olay yerindeyken mizanlar kurulup cennetliklerle cehennemlikler kategorileri oluşturuldu. Fetvacılar infazlarına hemen başladı.Tıpkı görevi başında katledilen güvenlik görevlilerimizin şehit mi?  Değil mi?  çirkinliği buraya da bulaştı. 

Burada kazanan ne yazık ki  terör oluyor. Onların da asıl amacı dar bölgelerde yaptıkları eylemelerle   aslında  geniş kitleleri etki altına alabilmek. Onlar için de asıl başarı bu. 

 Her eylemden sonra taktik   geniş kitlelere  önce moral bozukluğu sonra da “ŞÜPHE” tohumunu ekmek.  Zaten kamuoyunun kafasındaki olgusal gerçeklerle başa çıkmanın ve bu konuda ihtilaf yaratmanın en iyi yolu olaylar sonrasında kafalarda  şüphe yaratmaktır. 

Agnotolojiyi yani bilgisizlik, cehalet bilimini duydunuz mu? 

Evet, ne yazık ki  bilgisizlik, cahillik son yıllarda  insanlar da kontrolsüz bir  güç sağlamaya başlıyor  ve bilimi bile var. Agnotoloji  kasıtlı olarak yaratılan cehaletle ilgilenir. Etkin olduğu ortam da sosyal medya.. 

Agnotoloji cehaletin sadece henüz öğrenilmemiş olanla ilgili olmadığını, aynı zamanda siyasi bir manevra, sizin bilgi sahibi olmanızı istemeyen güçlü kurumlar tarafından yaratılan bir bilgisizlik olduğunu vurguluyor. 

Bilgisizliğin çoğunlukla dengeli tartışma örtüsü altında yayılıyor. Örneğin iki farklı görüşün her zaman rasyonel bir sonuca ulaşmayacağı fikri yaygındır. Bilgisizliğin yayılmasında internetin rolü de çok büyük. Burada herkes kendi başına uzman kesilir ve kasıtlı olarak cehalet yaymak isteyen güçlü çıkar gruplarının avı haline gelebilir. 

Küresel savaşın yeni ve etkili  cephesi ise “sosyal medya”.. 

GÜNÜN SÖZÜ 

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır.Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. 

PLATON 

TEBESSÜM 

Vantrolog eline taktığı kuklayı konuşturuyor ve aptal sarışın fıkraları anlatıyormuş. Gösteri biraz ilerledikten sonra birden orta sıralardan sarışın bir kadın ayağa kalkmış ve yüksek sesle: 

- Affedersiniz! 

Bu çıkış üzerine kalabalık sessizleşmiş. Sarışın: 

- Görüyorum ki sarışınların ne kadar aptal olduğuna dair şakalar yapmaktasınız, peki söyler misiniz, bu kanıya nereden vardınız tek suçumuz saçımızın rengi mi yani, sizin bu yaptığınız ırkçılık olmuyor mu? Kadınlarının bir çoğu sarışın olan ülkelerdeki kadınlara da hakaret etmiş olmuyor musunuz? Tanımadığınız bu kadar kadına ettiğiniz hakaretler sizi rahatsız etmiyor mu? 

Bunun üzerine Vantrolog çok mahcup ve üzgün bir yüz ifadesiyle: 

- Şey, ben özür dilerim, sadece şaka yapıyordum. Eğer sizi... 

Sarışın Vantrolog'un sözünü kesmiş: 

- Ben sizle konuşmuyorum bayım! O elinizdeki küçük terbiyesiz adamla konuşuyorum! Siz onu savunmayın, o cevap versin. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?