USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEMAS YOK! TEMAS YOK !

29-04-2019

Sosyal medyanın gücü adına;

Hani şu havalimanında uçağı rötar yapmış diye  gerilip, öfkesini kusmak için seçtiği yer çalışanına hakaret eden bir canlı türü vardı.Çalışana hem  en ağır hakaretleri edip kışkırtıp,sonrasın da da kendisine yönelmesine karşılık; “ hop hop temas yok temas yok..” diye birde uyarıda bulunmaz mı? magandanın yeri,kişisi,mekanı ve belli bir olayı yok.Yapana her yer magandalık.
Orada bu rezilliği çekenin ve çekip de sosyal medya da paylaşanın  telefonuna sağlık.

Hem bir Türkiye’ ye  kendini bilmez bir şımarığı rezil etti.Hem de sosyal medyada yeni bir fenomen modası başlattı.Hani bir ara kendini yerlere atıp ta foto paylaşan salaklar vardı ya.Çok güzelmiş gibi de ünlüsü ünsüzü yapmayan  da kalmamıştı hani.Yeter ki bir şeyler moda olmasın.Ama ben bunu çok sevdim.

Ama bu diğerlerinden daha güzel bana göre.Talk showcuların yerinde olsam bu gösteriyi hemen kaydeder bir güzel de stand up gösterilerimde kullanırdım.Valla şahane bir replik olur; ” söv,say ve…hop hop temas yok temas yok…”

En güzeli de bu yaratık sosyal medya da öyle bir deşifre edildi ki, bir anda adı sanı,masa üstü göbek  şovları… ve daha nelerini öğreniverdik.Bir anda meşhur oluverdi ve sosyal medyanın baskısının etkisiyle de uçak  biletleri de iptal edildi.Hakkında hakaretten soruşturma açıldı.Edilmedik saldırı bırakılmadı.

Son zamanlarda basının yapamadığını sosyal medya yapmaya başladı artık.
Önemsenmeyecek kadar önemli  bir güce sahip olan sosyal medya eline düşeni kim olursa olsun eğer ki yanlış bir şey yapmışsa sonuç alıncaya kadar bırakmıyor.

Siyasiler de dahil kim olursa olsun  sosyal medya fatihlerinden nasibini alıyor.Tecavüzcüler eskiden cezaevi mahkumlarına havale edilirdi.Şimdiler de ise eğer ceza almamışsa hele birde serbest bırakılırsa sosyal medya fatihleri ceza alıncaya kadar peşini bırakmıyorlar.Hatta savcılar,hakimler bile baskılardan çekinip  verdikleri kararları bozarak ceza verebiliyorlar.  

Eskiden başbakanı,pijamaları ile karşılayan medya patronları vardı.Ülke siyasetinde gündemi belirler kim başa geçecek,kim indirilecek onlar karar verirlerdi.
İstediklerini vezir, istemediklerinin de rezil ederlerdi.

Artık o dönemler kapandı.Şimdi medya bildiğimiz gibi değil.Tamamen evrim geçirmiş durumda.Sessiz,sedasız düz yoldan gidip sapalara dalmayan,ne verilirse yiyen,neresi gösterilirse oturan…yani akıllı uslu bir çocuk durumunda.Hal böyleyken de onların görmezden geldikleri bir takım görevlerini sosyal medya gurubu yöneltmek durumunda.Ve onlar da her yerlerdeler.Otobüste,yolda,havada, karada her olayın takibindeler..

Ne diyelim.Allah  kimseleri sosyal medyanın diline düşürmesin.

GÜNÜN SÖZÜ

Müşteriyi eğer gerçek dünyada mutsuz ederseniz onu  6 kişiye söyler.Onu eğer sosyal dünya da mutsuz ederseniz  6.000 kişiye söyler.
j.Bozoz

TEBESSÜM

Karadenizli Temel, bir mağazada paraşüt satıyormuş. Yeni bir müşteri gelmiş ve sormuş:
Diyelim ki bu paraşütü aldık, havadayken paraşüt ya açılmazsa ne yapacağız?
Uşağım 1.düğmeye basarsan paraşüt açılır!
Peki ya açılmazsa, o zaman ne yapacağız?
O zaman 2.düğmeye basarsın, kesin açılır!
Peki ya 2.düğmede de açılmazsa ne olacak?
Ula o zaman 3.düğmeye basarsın, garanti açılır!
Yine açılmazsa?
O zaman getirirsin buraya, değiştiririz. 2 yıl garantisi var.

**

Üniversite yemekhanesine giren bir üniversite öğrencisi yemekhanede tüm yerlerin dolu olduğunu ve sadece Profesörlerin oturduğu masada boş bir yer olduğunu görür ve gider oraya oturur.
Profesör sinirli bir şekilde kaşlarını çatarak : – Öküzler ve kuşlar aynı masada oturmamalıdır der.
Öğrenci : – O zaman ben uçuyorum der. Profesör bu cevaba acayip sinirlenmiştir. Sınavda öğrenciye fena takmış ve bu patavatsız öğrencinin sınavdan geçmemesi için elinden geleni yapar.
Lakin sınavda öğrenci bütün soruları mükemmel bir şekilde cevaplamış. Profesör öğrenciye :- Sana son bir soru soracağım der. Soru Şu :
– Yolda yürürken iki paket bulduğunu düşün. Bir pakette zeka var diğerinde ise altın var. Hangi paketi seçersin ?
Üniversite öğrencisi :- Para olan paketi seçerdim der.
Profesör: – Ben zeka olan paketi seçerdim..
Üniversite öğrencisi :- Çok normal. Herkes kendinde olmayanı seçer…
Profesör küplere binmiştir. Öğrencinin not defterini alıp içine *öküz* yazar. Öğrenci nota bakmadan odadan çıkar. Bir kaç dakika sonra öğrenci kapıyı çalmış ve : – Sayın profesör, imzanızı atmışsınız lakin notumu yazmayı unutmuşsunuz der.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?