USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TARİKAT,CEMAAT YOKTUR HAKİKAT VARDIR!

04-03-2019

Din ve din istismarı.İnsanoğlunun yaratıldığı ilk andan itibaren var olan ve günümüze kadar gelen dinler ve  din suistimalcileri..

Daha düne kadar protokoller de oturanları,iki metre sakal, cübbe ,takke, çarşaf hatta ve hatta  her kesime hitaben tarzda mini eteklerle  ortalıkta dolanıp mürit avına çıkanların maskelerini gördük.Kendini mehdi ilan eden,sümüklü peçeteleri hava da kapan meczupları gördük.Gördük de gördük.

Akıllandık mı ? diye soracak olursak,yok ne yazık ki  daha değil. Çünkü  cemaatlerle dansımız daha henüz bitmedi.FETÖ  ve Adnan Hoca cemaatlerinin deşifre olmasından  sonra sıra diğerlerine de gelir diye  devamı beklenen, hepsinin kapısına kilit vurularak gençleri devlet himayesine almadan da bitmeyecek.

Devletin  kendi bünyesine ait okulları var.Eksik  olanlarda tamamlanılmaya çalışılsın. Bu mesele artık öyle sıradan savsaklanacak bir olay değil.Bunu çok iyi gördük.Gerekirse devlet dairelerinin atıl ve fazlalıkta olanlar da gençlere barınma olarak temin edilebilinir.Öyle olursa cemaatler okullarına,yurtlarına artık ne gerek var.

Dini eğitimde de cemaatlerin elinden tamamen alınsın.Devletin kur-an kursları ve burada eğitim verebilecek yetişmiş hazır kadroları zaten var.Cemaat kurslarına,ağabeylerine,ablalarına ne gerek var.

Devletin yüksek ücretli din adamları,üniversiteleri,danışılacak, kurumları, yazılmış resmi kitapları var.Cemaat liderlerine,büyüklerine ne gerek var.

Dini öğrenmek,hayatına geçirmek çok zor değil.Emirler belli, yasaklar belli.Aracılara,fırsatçılara Çalmayacaksın,kul hakkı yemeyeceksin,zina etmeyeceksin,yalan söylemeyeceksin...Zaten bunların en açık şekilde anlatıldığı yüce kitabın Kur-an’ı Kerim ve rehber olarak peygamberin var iken; saçma sapan yerlerden beynini yıkatmak niye.

Kendini din alimi ilan ederek ceplerini dolduranların tuzaklarına düşerek hayat karartmak niye..
Tarikat,cemaat gibi  tuzaklara düşmek zamanları geçsin artık;Allah’ın verdiği,akıl var,fikir var,mantık var, kafa var..

GÜNÜN SÖZÜ

"İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecektir ki İslâm'ın yalnız ismi, Kur'an'ın ise resmi kalacak. Mescidler dış görünüşleri ile mamur, fakat içleri hidayetten mahrum olacak.
HZ. ALİ

TEBESSÜM

"Adamın biri derdi için büyücüye gitmiş. Büyücü muskasını yazmış, adama vermiş ve bir de öğütte bulunmuş: 'Şimdi bu muskayı al, boynuna as ve bir de sakın dişi tavşanı aklına getirme. Derdin iyileşecek' demiş. Adam başını sallamış, 'Bu büyü tutmaz' demiş. 'Neden?' diye sormuş büyücü... 'Sen şimdi böyle söyledin ya, artık dişi tavşan hiç aklımdan çıkmaz.'..."
**
Adamın biri cuma günü vefat etmiş,  aynı gün de cenazesini defnetmişler.
Cenaze namazı kılındıktan sonra merhumun büyük oğlu Mehmet merak ile  imama gidip sormuş :
– Babam cuma günü vefat etti, acaba ahrette rahat eder mi ?
– İmam : baban Namaz kılar mıydı?
– Mehmet : Kılmazdı. Ama cuma günü vefat etti.
– İmam : Kumar oynar, içki içer miydi?
– Mehmet :Her gece gazinoya giderdi; ama cuma günü vefat etti.
– İmam : Yalan söyler miydi?
– Mehmet :  10 lafından biri doğruydu; ama cuma günü vefat etti.
– İmam : Hovardalık yapar mıydı?
– Mehmet : Neredeyse yapmadığı gün yoktu; ama cuma günü vefat etti.
– İmam  çok kötü sinirlenmiş. Cuma günü ellemezler ama cumartesi’yi bilemem.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?