USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Takdir-i İlahimi yoksa...

19-09-2015

Evimin karşısına yapılan inşaatı izliyorum.

 Halen günümüzde kaldı mı?dedirten tahta malzemeyle çivi çakılarak kurulan ilkel iskele,basitliği ve güvenilirsizliğiyle yüreğimi hoplatıyor.Hiç bir yere güvenlik kemeriyle bağlanmayan( böyle bir uygulama var mı sanki) işçilerin bu iskeleler üzerinde yaptıkları akrobatik hareketler!düştü düşecek korkularıyla günü kazasız belasız atlatıyorlarsa, bende o gün rahatlamış hissediyorum…

İnşaatların lükslerine sınırsız paralar harcayan,fahiş fiyatlarla sattıkları menkullerden defalarca köşeyi dönen şirketler, ne yazık ki söz konusu emekçiler,işçler olunca en ilkel ve ucuz yöntemlerle emekçilerinin can güvenliğini de korumayı önemsemiyorlar..

Son on yılda 11 bin işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Bu her yıl yaklaşık 1.100 işçi anlamına geliyor. Günde ortalama dört işçi iş kazaları nedeniyle yaşamını yitirirken, altı işçi de iş göremez hale gelmektedir.

Türkiye’de günlük 172 iş kazası meydana geliyor ve bu kazalarda 3 işçi hayatını kaybediyor, 5’i ise sakat kalıyor.

Verilere göre, 2000-2012 yılları arasında Türkiye’de toplamda 12 bin 686 işçi kazalarda hayatını kaybetti.

Uluslararası çalışma örgütü verilerine göre Türkiye iş kazaları sonucu ölümlerde sadece El Salvador ve Cezayir’i geçemiyor.

Sıkı durun;iş kazlarında da dünyada birincilik bizde…

Türkiye’de en fazla işçi ölümü ve iş kazalarının üçte biri inşaat sektöründe meydana geliyor.

Verilere göre, 2000-2012 yılları arasında Türkiye’de toplamda 12 bin 686 işçi kazalarda hayatını kaybetti.

Ve nedense hükümet , bütün bu can acıtan verilere rağmen, halen  iş kazaları ve güvenliğine dair sağlıklı yaptırımlara   gitmiyor yada önemli bir sorun olarak görmüyor…

Üçüncü köprü inşaatında ü işçimiz ne yazık ki yine ihmaller ve tedbirsizlikler yüzünden feci şekilde hayatını kaybetti.Umarım bu korkunç olay artık birilerine ders olur ve hiç değilse bundan sonra bu alanda da ciddi çalışmalar yapılır..

Ateş ne yazık ki düştüğü yeri yakıyor..Uzun zamandır ismi ile ilgili kıyametler koparılan üçüncü köprüye hiç değilse bir vefa örneği olarak vefat eden iki kardeşin soy ismi olan “Bulut ”olsa fena mı olur?

GÜNÜN SÖZÜ

 İnsanlar kendi çılgın ihtiraslarının neticelerini kadere yüklerler. ( Walter Scott )

TEBESSÜM

Adam geçirdiği kazada kulaklarını kaybetmişti. Uzun süre araştırıp iyi bir plastik cerrah buldu. Ameliyat çok başarılı geçmişti ve sıra gelmişti bandajların açılmasına…Bandajlar açıldı. Doktor bir yandan adamın duyup duymadığını kontrol etmek için konuşuyor bir yandan da hemşireler adamın kulaklarının durumuna bakacağı aynayı hazırlıyorlardı. Adam aynaya bakar bakmaz dehşete düştü:

– Aman Allah ım Doktor!… Bana kadın kulakları takmışsınız!

– Kulak kulaktır! demiş Doktor. Kadını erkeği olmaz!

– Yanılıyorsunuz! demiş adam. Her şeyi duyuyorum ama hiçbir sey anlamıyorum!…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?