USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Süper dolunay ve Kurt Adam Trump

16-11-2016

14 Kasım  süper dolunayı hep birlikte seyrettik. Gerçekten de muhteşem bir görüntüydü. Yüzyılımızın da  en büyük dolunayı imiş..

Astrologlar bizi uyarıyor. Efendim bu süper dolunay da “yaşamımıza köklü değişimleri.. yenilikleri.. yenileri çekebilir.. eskilerin de sonlanışını sağlayabilir”miş.

Bu “Süper Dolunay” Türkiye haritasında 11. evine denk düşmekteymiş. Dünya astrolojisine göre 11. ev; borsa, kâr, işletme, emtia borsası, kanun yapıcılar, şehir meclisi, insanların isteği, parlamento, ulusal servet, siyasi partiler, toplumsal gruplar, borsa ve hazine demekmiş.
Dünyaya baktığımızda ABD daha  süper dolunay doğmadan  etkilerini süper etkilerini yaşadı bile. Donald Trump ABD seçimlerinde herkese ters köşe yaptırıp başkan seçilmedi mi?  Şokun etkisiyle tüm dünya da  ekonomik göstergeler aniden ters yüz oldu. Meksika ‘ya Trump’ın adı bile yetti. Paraları bir anda pula döndü.Şimdiden ABD ile aralarında örülecek duvarları konuşmaya başladılar. Muhteşem Dolunayın ABD’ye hediyesi muhteşem kurt adam Trump oldu!

Süper dolunay da Gaziantep'te nasibini aldı tabiî ki de..

Bir kere Suriye’lilerimiz rahatlıktan ve arsızlıktan olacak  “dolunayın etkisi bahane” nüfus  patlamalarına daha bir yoğunlaştılar..
Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin mevcut 120  kavşağımıza 12 tane daha yapılacağı müjdesini verdi. Artık baklava, lahmacun, kebap.. derken kavşaklarımızda şehri unvanımız olacak..
Nihayet dilimizde tüy bırakmayan Metro haykırışları süper dolunayında katkısı mı desek karşılık bulmaya başlamış olacak ki nihayet Ulaşım master planı kabul gördü ve metro yapım kararı çıktı..

Sadece kayıtlı olan 350 bini geçen mültecilerimizin de yararlanabilmesi beklenilen konut sıkıntısına nefes aldıracak Kuzey Şehir projemiz de oldu. Ama bir küçük detayı da atlamamak gerekir bizim hassas ruhlu mültecilerimizin de faydalanmalarını bekliyorsak eğer, öyle şehirden çok uzak, eğlencesi aktivitesi olmayan terlerden haz almıyorlar. Mevcut kampları beğenmeyip şehir içine kaçarken bunu sıkça dillendirmişlerdi. Onlar için konut yapılacaksa eğlence mekanları da ihmal edilmesin ki yeterince memnun olabilsinler..
Eyy… süper dolunay!! Bundan sonra bizim üzerimize doğarken istek listesi vermemiz mümkün mü?

GÜNÜN SÖZÜ

Herkes aynı fikirdeyse, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir.
Hz. Mevlana

TEBESSÜM
Kozanın Kazım, ilçenin o zamanki Kaymakamı ile Kızık köyüne gitmiş. Muhtarda bir telaş bir telaş. Nasıl olmasın biri belalı bir adam, diğeri Kozanın amiri. Sohbetler, bilgi alışverişleri birbirini kovalarken muhtar çekinerek Kozanın Kazım’ın kulağına eğilmiş:

"Kazım Ağa köye şeref verdiniz. Bir yemek yedirmek isteriz. Acaba tavuk mu kessek horoz mu?" deyince

Kazım Ağa gürleyerek:"Ulan oğlum biz sizin için çalışıyoruz. Siz tavuğu, horozu düşünüyorsunuz. Sizi bir türlü köylülükten kurtaramadım. Tavuğu da kes, horozu da. İsteyen tavuk yer, isteyen horozdan...."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?