USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SÜMERBANK TERLİĞİNDEKİ BÜYÜK SIR!

01-06-2021

Yaşı kırkları çokta aşmamış jenerik, altı sağlam kösele, üstü deri, girdiği evde yıllarca dayanabilen, annelerin meşhur  silahı Sümerbank terliklerini iyi bilirler. Bir dönemin meşhur anne sopası olan terlik, işlenen suçun  şiddetine göre  kullanılırdı. O dönemlerde yaramazlık yapıp ta ceza silahı olarak poposuna terlik yemeyen çocuk yoktur.

Öfkelendirdiği annenin arkasından fırlattığı  ve atış uzmanı annelerin her zamanda tam isabet eden terliğin tadını tatmayan da yoktur.

Başımızın tacı analarımızı  haylazlıklarımızla deli ettiğimizde terlikler, masum ve bir o kadar da caydırıcı  yürek soğutma aracıdır. Anne terliğinden nasibini almamış  hiçbir Türk çocuğu yoktur. Ciddi bir eğitim ve disiplin ile büyüyen o jenerik, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi, vatan millet aşkı ile yoğrulmuş, sosyal medya bağımlılığından uzak sokaklarda arkadaşlarıyla oyunlar oynayan paylaşmayı yardımlaşmayı seven bir nesil olarak büyümüştür.

Saygıdan terbiyeden bi haber yetişen,edebin adına özgüven diyen bir nesil için ne kadar da uzak bir terbiye aracı değil mi?Oysa ebeveynlerimiz,büyüklerimiz kim olursa olsun bize kızdıklarında mahcup olur kaçacak delik arardık.Saygısızlık etmek ne demek, kendimizi af ettirmek için yüz takla atardık.
Bir insanın anavatanı çocukluğudur. En önemli eğitmeni ise annesidir.
Yok olup giden güzel değerlerimiz gibi eğitim şeklimizde edep haya üzerine kurulu ilkelerimizde şekil değiştirmeye başladı.
Keşke altı kösele Sümerbank terlikleri yine elimizde olsa da;  kendini bilmezlerin, vatanı soyup soğana çevirenlerin,vatan hainlerinin  kafalarına, bayrağa millete sövüp ihanet edenlerin ağızlarının üzerine,edepsizlik adına ne varsa terliğin okkalısıyla vurabilsek?

GÜNÜN SÖZÜ

Anne hakkına dikkat et! Onu başında taç et! Zira anneler doğum sancısı çekmeselerdi, çocuklar da dünyaya gelmeye yol bulamazlardı.
 Hz. Mevlana

TEBESSÜM

Süper markette alışveriş yapmakta olan genç adam,kendisini takip etmekte olan bir hanımı fark eder.Kadını görmezlikten gelsede, kadın dik dik bakmaya devam eder. Nihayet kasa önünde kuyruğa gelirler.Kadın adamın birkaç sıra önüne düşmüştür.Kadın derki:
''Özür dilerim.Böyle dikkatli bakmam sizi rahatsız etmiş olmalı. Üzgünüm ama geçenlerde ölen oğluma o kadar benziyorsunuz ki adam şöyle cevap verir bunu duyduğuma çok üzüldüm.Sizin için yapa bileceğim birşey varmı?
Evet yavrum az sonra eşyalarımı alıp çıkarken ne olur bana güle güle anne diye seslene bilir misin?tabi ki der genç adam.Yaşlı kadın çıkarken genç adam ona elsallar ve güle güle anne diye seslenir.adam birisini mutlu etmenin mutluluğu içinde gülümser ve ödeme sırası kendine gelince kasanın 150 dolar yazdığını görür kasiyere sorar bu nasıl olur alt tarafı üç parça eşya aldım der. Kasiyer gayet sakin cevap verir "Anneniz hesabını sizin ödeyeceğinizi söyledi"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?