USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SORU; SAĞ İKEN ATIL, OLAN ÖLDÜKTAN SONRA ÇALIŞMAYA BAŞLAYAN ORGAN??

06-01-2020

İlginç bir araştırma dikkatimi çekti. Öldükten sonra beyin çalışmaya devam ediyormuş!!

Kanada'da yapılan yeni bir araştırmanın sonuçları tüyler ürperten türden... Buna göre insanların beyin aktiviteleri öldükten sonra en az 10 dakika daha devam edebiliyormuş.

Yoğun bakım ünitesinde çalışan doktorlar tarafından yürütülen çalışmada bir kişinin klinik olarak öldüğü açıklansa dahi beyin aktivitelerinin sürdüğü gözlenmiş.

Western Ontario Üniversitesi’nden bir ekip tarafından yayınlanan araştırmanın bulguları yeni bir takım tıbbi ve etik tartışmaları beraberinde getirecek türden. Zira araştırmayı yürüten doktorlar, kalp ritmi ve arteryel kan basıncının kesilmesini takiben tek bir delta dalgasının ortaya çıkmaya devam ettiğini gördüklerini ifade ediyor.

Doktorlar beyinde devam eden aktivitenin amacının ne olduğunu henüz açıklayamıyor. Öte yandan bu kadar az örnekle kesin bir sonuca ulaşmanın hatalı olacağı konusunda da uyarıyorlar.
Öldükten sonra beden ve zihne ne olduğu sorusu bilim insanları için hâlâ en büyük gizemlerden biri olmaya devam ediyor.Yapılan iki çalışmada öldükten sonraki günlerde genlerin eskisinden daha hızla işlemeye devam ettiği ortaya çıkmıştı.

İlmen tıbben açıklamasını bilmem ama tahminlerime göre sağ iken kullanılmayan, atıl bırakılan,zaten ölü durumdaki beyin ölüm gerçekleştikten sonra çark ediyor ve ne için yaratıldığını hatırlamaya başlıyor. Son bir pişmanlıkla çalışmaya başlama eğilimi gösterse de artık çok!

**
YAZIKLAR OLSUN!

Pırıl pırıl bir üniversite  öğrencimiz yemek alacak parası olmadığı için intihar etti. Kıyamet kopsun,dünya yıkılsın dediğimiz bir an.Bu acı hepimizin.Bu utanç hepimizin.Söylenecek çok söz olup sözlerin boğazlarda kilitlendiği,çaresizliğin iliklere kadar hissedildiği,insanlığın resmen bittiği,İstanbul’un göbeğinde yaşanan  bir rezalet.

Kimilerinin el kadar bebeğine pırlanta yüzüklü sosyete düşünlerinin yapıldığı, kiminin de yavrusunun açlıktan intihar ettiği zalim bir dünyada yaşıyoruz.
“Adaletin bu mu dünya?
Ne yar verdin ne mal dünya
Kötülerinsin sen dünya
İyileri öldüren dünya “
Kadınımızı koruyamıyoruz.Çocuklarımızı koruyamıyoruz.Hayvanlarımızı koruyamıyoruz ama..Halen insanmış gibi davranıp,başımızı gömdüğümüz kumdan yeni yollar açmaya çalışıyoruz.
Oysa bu son yaşanan trajedi,insanlığın köprüden önceki son çıkışıdır artık.Başka bir dünya da yok!

GÜNÜN SÖZÜ

BEYİN ÖNEMLİ BİR ORGAN; KULLANIN!

TEBESSÜM

Hastanın durumu çok ağır, yoğun bakımda yatıyor.. Tüm ailesi bekleme odasında doktorlardan haber bekliyor. Halsiz ve umutsuz bakışlı bir doktor çıkıyor: "Tek yaşam şansı var oda beyin nakli.Böyle bir ameliyatı ilk olarak deneyeceğiz, tabii masraflar hastanın ailesine ait." diyor. Aile, şaşkın, yorgun, çaresiz.Aralarından biri : "Peki ama fiyat nedir?" diyor. "Değişir" diyor cerrah. "5000 dolar erkek beyni kullanırsak" "200 dolar kadın beyni kullanırsak." Uzun bir sessizlik çöker. Beyler gülmemeye çalışırlar. Hanımlarla göz göze gelmekten kaçarlar. Ama aralarından biri merakını yenemez: "Peki doktor bu fiyat farkının nedeni nedir?" diye sorar. Cerrah gülümser: "Eh tabi, aynı arabalar gibi, kadın beyinleri ucuz oluyor akıllarını çok kullandıkları için. Kullanılmış akıl kullanılmış beyin. Erkek beyni hiç kullanılmamış sıfır km araba gibi pahalı oluyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?