USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SORMAZ OLAYDIK!

23-10-2016

Malum tansiyonu hiç düşmeyen hareketli  gündemimiz  gazetecilerin didiklemesinde kaçmaz iken, asıl haberdar olması gereken kesim,  halkımıza  gündemi nasıl takip ediyor? nasıl yorumluyor? Diye   bir soralım  dedik.Dedik ama öyle cevaplar aldık ki “Kürk Mantolu Madonna”  rezaletini rahmetle arattıracak cinsten..
Musul operasyonun da bizde müdahil olmalı mıyız? Dabık zaferini nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye’ye yeni bir göç dalgası mı var? Her gün vermeye devam ettiğimiz şehit haberleri karşısında neler hissediyorsunuz? Başkanlık sistemi sizce de gerekli mi? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?...FETÖ’cüler herkesi kandırmış. Belediye başkanımızı bile aldatmışlar. Sizde kandırılanlardan mısınız?Dolar ve altın çıldırdı.Benzin fiyatları aldı başını gidiyor. Ekonomimiz nereye  koşuyor?..Gaziantep’te sola dönüşlerin yasaklanmasına memnun olanda var, karşı çıkan da.Sizce gerçektende rahatlama oldu mu?
Cevaplar..
-Haber dinlemiyorum, moralim bozuluyor.Şehit haberlerinde kanal değiştiriyorum.Ne yapalım üzücü bunlar ama hayat devam ediyor.Herkesin dediği gibi şehitler ölmez vatan bölünmez..
-Araba kredisi ev kredisi, tatil kredisi..borçlarım var.Ben işimin döndüğüne, çıkarıma bakarım.Kart borçlarımı ödüyorsam ağa da benim paşa da.Gerisi de ne olursa olsun.
-Ben haberleri izliyorum mutlaka ama işime gelenleri takip ediyorum.Mesela ekonomi süpermiş.İşsizlik rakamları düşmüş.Bizim askerimiz her yer de başarılar kazanıyormuş.PKK’nın beli kırılmış.Ekonomi süper..falan filan…
-Tabiki de vatandaş olarak gündemi takip etmek zorundayız.Mesela gündem olarak,  “O ses Türkiye”de Sibel Can iyi ki bu sene var. Bol bol göbek dansları izleyeceğiz. Ebru’da iyiydi ama kocasından boşanıyor garibim.İbrahim-Demet Kutluay  çifti de  boşanıyormuş.Sebep Kutluay’ın sosyetik bir güzelle ihanetiymiş.Gündemdeki savaş haberleri mı? Aaa yoksa biz Suriye ye mi girdik?  yada onlar  bizi işgal etti?
-Musul’a mı Türk askerimiz giriyormuş.Aaaa zaten orası bizim değimliydi?Kerkük Suriye değil miydi???
-Altın ve dolar yükselmiş mi? Çok iyi ya .Ben de elimdekileri hemen bozdurayım. Ekonomik göstergeler ve işsizlik mi? Eyi olur zaar…
-Trafikte sola dönüşler hemen hemen her yerde yasaklanmış.Ben sola dönüş yasak  tabelalarını gördükçe mutlu oluyorum.Çünkü ben babadan atadan hep sağcıyım çok şükür. Sol ile hiç işim olmaz.
-FETÖ herkesleri kandırmış ama beni asla kandıramaz.Çünkü ben küçük yaştan itibaren annemin sözünden çıkmam ve şeker,sakız  veren amcaların peşinden asla gitmem.
-Suriye’deki savaştan kaçıp geldim. Üç senedir Türkiye’deyim.Üç yılda dört çocuk yaptım. Doktor beleş,ilaç beleş.Para yardımı,gıda yardımı,istediğin okula git kaydını yaptır..İstediğin gibi suçta işle.Nasıl olsa yanına kar kalıyor.Üstüne de lütufmuş gibi  vatandaş ol. Kilis’te Suriye’li nüfusu yerli nüfusu çoktan geçti. Bundan sonraki yerel  seçimlerde belediye başkanı bizden çıkar artık. Allah sizden razı olsun.Devletinize zeval vermesin.Li li li li….
GÜNÜN SÖZÜ
Zevk ve mutluluk; kaygısızlığına- dikkatsizliğin, ilgisizliğin ve miskinliğin değil; çalışmanın, üretmenin ve başarmanın meyveleridir.
Samuel Smiles

TEBESSÜM
Hoca cuma namazında içki içenleri fena azarlıyordu:
“Paranızı sokağa atıyorsunuz. Peki, kazanan kim? Meyhaneci …”
”En büyük dükkan kimin? Meyhanecinin… ”
”En güzel ev kimin? Meyhanecinin… ”
”Ya en güzel araba? Meyhanecinin…”
”Bu paraları veren kim? Tabii ki sizin gibi kafasızlar …”
Aradan iki hafta geçer, bir adam koşarak hocanın yanına gelir ve ellerine sarılıp öperek şöyle der:
– Allah razı olsun hocam, senin verdiğin içki vaazı sayesinde hayatım kurtuldu.
Hoca memnun :
– Aferin, içkiyi bırakmanın mükafatlarını ahirette de göreceksin oğlum.
Adam düzeltir :
– İçkiyi bırakmadım hocam, meyhane açtım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?