USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİZİ ÇOK ARIYORUZ MİTHAT HOCAM!

24-11-2016

Ankara Lisesi’nin  herkeslerin çekindiği,öğrencilerin korkulu rüyası Matematik öğretmeni Mithat Taş.Öğrencilerin arasındaki lakabı ise “Dozer Mithat.”Sınıfa girdiğinde yüzü çok nadir tebessüm eden,korkudan dersinde çıt dahi çıkamayan ama matematiğin en ince ayrıntısına kadar anlatıp öğrencilerine işleyen “matematiği iyi olmayanın ben insanlığın da şüphe eder.”diyecek kadar da  mesleğine aşık bir idealist öğretmen. 

”10 Allah’ın, 9 Peygamberin,8 benim, gerisi ise alabilirseniz sizin” le başlayıp  yazılılarına sabahlara kadar deliler gibi çalıştığımız, içten içe de sinir olduğumuz,öfkelendiğimiz  Ankara Lisesi’nin meşhur, zalim matematikçisi.. 

Arabasının tekerini patlatarak  içimizi soğuttuğumuz Mithat Hocamız ile ilgili güzellikleri ne yazık ki mezun olduktan sonra öğrenebildik şaşkınlıklar arasında. 

Meğer bizim gaddar dediğimiz , yüzümüze bile bakmayan hocamız aslında  hepimizin adım adım takipçimizmiş. Babası iflas eden bir arkadaşımızın eğitim masraflarını üstlenip mezun oluncaya kadar yardımcı olmuş.Kronik hastalığı olan, maddi durumu zayıf bir öğrencisinin annesini tedavi ettirip yıllarca ilaçlarını kendisi almış.Sınıfta durgun olan,başarılı olamayan öğrencilerinin ailelerini araştırıp sorunlarını çözmek için elinden geleni esirgemezmiş Yardımcı olduğu insanlardan da en  ısrarlı isteği yapılanların  sır  olarak kalmasıymış. 

Üniversite yıllarında mezun ettiği bir öğrencisi başı belaya girdiğinde  dahi hocamız kendini riske atma pahasına yardım etmiş. 

Sınıfımız da babası onları terk ettiği için ciddi maddi sıkıntıya düşen arkadaşımız yıllar sonra bize Mithat Hocanın annesine iş bulduğunu, kardeşinin ve kendisinin kitap masraflarını da Mithat Hocanın karşıladığını anlattığında şok geçirmiştik. Bize o zaman neden bahsetmedin dediğimizde ise kendilerini sıkı sıkıya tembihlediğinden bahsetmişti. 

Bizi matematik dersinde sıkıştırıp başarılı olmamız için sözde verdiği eziyetlerin meyvesini de sonradan bir bir toplamayı başladık.Bugün bile matematik bilgilerimiz temeli sağlam ise Mithat Hocamızın sayesindedir.. 

Nurlar içinde yat yüreği de kendisi de güzel insan.. 

Bizim öğretmenlerimiz,  o yıllar da cemaati tarikat  yada herhangi bir sendika peşinde koşmadılar. 

Onların sermayesi kaliteli bilgileri, hedefleri öğrencilerinin başarıları, liderleri ise Atatürk’tü.. 

Onlar sadece bir eğitimci değil aynı zamanda anne  baba, arkadaş, sırdaş, doktor, psikolog …lardı. 

Eğitime gerçek anlamda gönül veren, mesleğinin kıymetini gerçek anlamda yaşayan değerli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. 

GÜNÜN SÖZÜ 

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.  

Atatürk 

TEBESSÜM 

Öğretmen sınıfta madenleri ve ne kadar değerli olduklarını anlatıyordu. Dersin 
bitiminde çocuklara sordu : 

- Kim hangi madene sahip olmak ister çocuklar? 
Önce David cevap verdi : 

- Platin, öğretmenim. Onunla kendime bir Porsche alırdım. 
Ardından  Mike  cevapladı : 

- Altın, öğretmenim. Altınlarımla kendime son model bir Cadillac alırdım. 
En son Joe  yanıtladı : 

- Silikon, öğretmenim. Ablamda iki tane var, kapının  önündeki arabaları hayal 
bile edemezsiniz!.. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?