USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİZE ÇOK GÜLDÜM SAYIN KILIÇDAROĞLU

26-12-2018

 Asgari ücretle çalışan dar gelirlilere yeni yıl hediyesi olarak hükümet güzel bir sürpriz yaptı.Brüt 2 bin 558, net ise 2 bin 20 olarak asgari ücret rakamları açıklandı.Vatandaşlarımız adına hayırlı uğurlu olsun.

Pek çok çevrelerce olumlu olarak karşılanan artışta gözler hemen siyasilere çevrildi.
İYİ Parti,hemen açıklama yaparak bu bizimde isteğimizdi ama… dedi ve yine de memnun oldu.
MHP ise uzun zamandır muhalefet olduğunu unuttuğundan zaten  rakam ne olursa olsun, hemen, her daim koşulsuz şartsız memnun.

 Diğer muhalefet partilerinden de ses, seda yok.
Herkesler için büyük sürpriz olan bu fiyat artışına en büyük tepki sert çıkışına çokta anlam veremediğimiz,hani hep dar gelirlinin yanında olan ve her seçim döneminde asgari ücret fiyatlarını belirleyen Kılıçdaroğlu’ndan geldi.Tepkisi de  rakam neden 2200 değil de 2020 oldu diye..Çünkü  2000’li rakam ki o dönemde ilk telaffuz eden kendileriydi ve iktidar kanadında  abartılı bulanlar bile olmuştu.  Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki kendi vaatleriydi.Kızması ve tepkisi de o yüzden  ama ben yine de bu rakamlara önce vatandaş adına sevinilip sonrasında eleştiri yapmalarını beklerdim. Her zaman sakin çıkışlarına alışkın olduğumuz,mimiklerini çok anlamlandıramadığımız için itiraz olduğunu okuyunca anladığımız CHP liderinin öfkeli sert çıkışlarına şaştık kaldık doğrusu.

Asgari ücret zammına da gelecek olursak;
İşçi,emekçi,dar gelirli ummadıkları bir anda gelen bu zamdan oldukça mutlu oldular.Aslında ne kadar yüksek olsa o kadar sevindirici olur.Gönül hep en yükseğinden yana daima.İnşallah bir gün oda olur.Ama şu sorularında cevaplarını vermek lazım..

Zaten sıkıntı içinde olan iş veren bu durumdan ne kadar memnun oldu?

Kontrolsüz yükselen döviz yüzünden inişler yaşansa da piyasadaki yankılarından kurtulamayan pek çok firma konkordato ilan ederken, işçi ücretlerindeki artış yenileri getirebilir mi?

Ücretlerin artmasıyla iş verene ek yük getirecek olması işten çıkarmalara yeni işsizlik dalgasına  zemin hazırlayabilir mi?

Hükümetimiz asgari ücret zammından sonra işverene de destek olmak için SGK ücretlerinde,ödemelerinde  bir güzellik yaparsa asıl yılbaşı hediyesi o zaman olur  ki sormayın gitsin..

Bu güzel zam artışının sonrasında kıvranan   memurları, kamu çalışanlarını da unutmamak lazım.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir metre iş yapmayı, bir kilometre söz vermeye değişmem. James Howell

TEBESSÜM

Birkaç firmaya başvurduktan sonra bir iş bulabilen John, ay sonunda ilk ücret zarfını alınca, zarfta yüz dolar fazla olduğunu gördü. Uyanık John sesini çıkarmadı ve bu fazladan parayı da keyifle harcadı.
İkinci ay ödeme gününde ise, ücretinin zarfa elli dolar eksik konduğunu gördü. Yöneticisine gitti ve tüm öfkesiyle patladı: "Ücretim elli dolar eksik çıktı zarftan," dedi. "Böyle bir hatayı kabul edemem. Lütfen düzeltiniz hatanızı..."
Yönetici hafifçe gülümsedi: "Peki, aynı zarfta geçen ay yüz dolar fazla vardı," dedi. "O zaman neden sesini çıkarmadın?"
John biraz durdu, sonra yumuşak bir sesle yanıt verdi:"Benim değişmez ilkemdir," dedi. "İlk hatayı her zaman bağışlarım"
**
Adamın biri gazetede gördüğü seçkin bir şirketin iş ilanına başvurur ve kısa bir süre sonra da görüşmeye çağırılır.
Görüşme olumlu geçer ve prensipte anlaşıldıktan sonra çalışma koşullarına gelindiğinde müstakbel patronuyla aralarındaki konuşma şöyle gelişir.
A: Beyefendi bilmeniz gereken bir mevzu var ki, ben 5 bin dolardan aşağı bir ücretle çalışmam.
P: Aman efendim dert ettiğiniz şeye bakın biz zaten 7500 dolardan aşağı maaş vermiyoruz kimseye..
A: Harika! ancak bir mevzu daha var ki bana tahsis edeceğiniz araba iyi bir araba olmalı üstelik son model zira başka türlü çalışamam..
P: Hah hah haa hiç merak etmeyin biz zaten bütün çalışanlarımıza jip veriyoruz. üstelik chrysler..
Adam gittikçe hem sevinmeye hem de endişelenmeye başlar, ama böyle bir fırsatta ele geçmez deyip devam eder konuşmasını sürdürmeye..
A: peki yalnız çalıştığım ortam stresli olursa ben verimli olamam.Bu nedenle sadece benim için çalışacak bir hizmetli ve bir de özel asistan ile yardımcı istiyorum. Müstakbel patron aynı rahatlıkla cevap verir.
P: Bu konuyu da düşünmeyin efendim zaten şirketimizin bir reviri bu revirde istihdam edilmiş her bir çalışan için özel hizmet verecek masözlerimiz var…
Adam artık iyice afallamıştır ve dayanamayıp sorar:
Şaka yapıyorsunuz herhalde?!”
Patron cevap verir: Ama önce siz başlattınız…!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?