USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİNSİ DÜŞMANI; KONTROLSÜZ TEKNOLOJİ!

30-08-2018

Washington ‘da bir ticari kuruluşun müşteri analizleri “casusluk” iddialarına başka bir boyut daha getiriyor.Hatta insanın huzurunu bozacak cinsten..

Bizim medyamızın ne yazık ki “teknolojik ilerleme” olarak duyurduğu araştırma Amerika halkında sıkıntı ve panik etkisi yaptı..

Alışveriş merkezleri ve süpermarketler, akıllı telefonların wi-fi dalgaları üzerinden alışveriş yapan müşterilerin bütün hareketlerini kataloglayıp analiz ediyorlarmış.

Wifi dalgaları üzerinden malumunuz bu akıllı telefonları her an her yerde internete “girme” zorunluluğu içindeler.

Marketler ise müşterileri rafların önünde ne kadar dakika kaldığını, hangi tarz dekorlu market raflarını daha çok beğendiğini, en çok alışverişin hangi zamanlarda ve marketin hangi noktasında yapıldığını bu akıllı telefonlar sayesinde çıkarıyorlarmış, böylece daha çok mal satsınlar.

Böyle giderse akıllı telefonlar yerine casus telefonların ve ticaret şirketlerinin birer ticari kurbanı olarak yaşayacağız…

Almanya da ki bir gazetecilik sendikası da, gazetecilerden google ’yi sık kullanmamaları konusunda ciddi şekilde uyarmış.Çünkü son yıllarda patlak veren casusluk iddialarının arkasında CIA ile bütün bilgileri paylaşan google çıkmış. Google kişinin bütün özel ve mesleki bilgilerini,ziyaret ettiği siteleri,yaptığı araştırmamaları detaylarıyla CIA ta bildiriyor.

İnsanlarda maalesef google öylesine alışkanlık yapmış ki, en mahrem bilgilerini bile paylaşmaktan çekinmiyorlar . Google belki beynimizin içini okuyamıyor ama yaptığı sıkı takiplerle her türlü bilgilerimize sahip olabiliyor.Bizi bizden dahi iyi tanımlayabiliyor.Eski dönemlerde yakalanan casuslara önce işkence yapılıp ne öğrendiği anlaşılmaya çalışılıp sonrada idam edildiğini düşünerekten şimdi kimden ve neden hesap sorabiliriz, muhatabımız bile yok…

Klasik bir Türk yaklaşımıyla ”izlerlerse izlesinler ,bana bir şey olmaz” düşünce yapısıyla,evimizdeki cebimizdeki bu gizli ajana güvenmeye devam edersek hayatımızın en önemli bir dönüm noktasında noktasın da süprizler ile karşılaşmayacağımızın garantisini kim bize verebilir…

GÜNÜN SÖZÜ

Yalnızca kendine ve sana ihanet etmeyecek birisine güven..

T.FULLER

TEBESSÜM

Nasreddin Hoca bir aksam hanımıyla sohbet ediyorlardı. Hoca bir ara: " Sabahleyin yağmur yağarsa değirmene , yağmazsa çiftliğe giderim " dedi. Hanımı : " Hoca İnşallah desene ! Dediyse de O , başka bir şey olacak değil ya , ya yağmur yağar ya da yağmaz " diyordu... Sabahleyin Hoca Nasreddin sokağa çıkmıştı. Birkaç atlı sipahi gelip ; "Sen filan köyü bilir misin ? " dediler.. O , ben bilmiyorum diye diretti ise de , dinletemedi. Sille tokat Hocayı önlerine katıp yola koyuldular. Hoca yolda bir hayli dayak yediği gibi üstelik yağmur yağmış, sırılsıklam ıslanmıştı da.. Gittiği köyden gece yarısı dönüp gelen Hoca evinin kapısını çaldı.. Hanımı içeriden "kim o? " diye sorunca Hoca : " Aç hatun aç .. İnşallah benim " diye cevap verdi..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?