USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SINAV ÜCRETLERİ ALINMASIN!

11-02-2021

Pandemi de” en çok etkilenen mağdurlar listesi” yapacak olsak,ilk başı öğrenciler,özellikle de pandemi döneminde sınava girecek olan öğrenciler çekecektir mutlaka.

Özel eğitim kurumlarının bu süreçte nasıl oluyorsa halen  devam edebildiği, devlet kurslarının ve okullarının kapalı olduğu pandemi döneminde dar gelirli  öğrenciler kendi kıt imkanlarıyla sınavlara hazırlanmaya çalışıyorlar.Zaten adaletsizlik ve eşitsizlikte ilk buradan başlıyor.Parası olan kursuna da gidiyor,özel dersini de alıyor.Rakiplerinin önüne uzun ara farkla istediği gibi geçebiliyor.Dar gelirlinin de sınav için aynı sıralarda oturup aynı şartlarda yarışılmaları bekleniyor.Eğitimdeki bu eşitsizlik, dengesizlik kanayan yaramız olmaya her zaman devam edecek gibi görünüyor.Parası olan için sınavları kazanamasa da sıkıntı yok. Zengin olan çocuğu kazanamasa da yurt dışına gönderebiliyor .Olan her zaman yine garibana oluyor.

Melik Gökçek döneminden sonra memleketim Ankara’da çok güzel işlere imza atan başkan Mansur  Yavaş, Ankara’da ki YKS’ ye girecek olan dar gelirli öğrencilerin sınav giriş ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağı müjdesini verdi.Histerinin yoğun yaşandığı böyle bir dönemde, müjdesi bile içimizi ısıtmaya yetti.

Ankaralılar olarak  Mansur Yavaş’ın Beypazarın da yaptığı harika hizmetlerden de  iyi biliriz. Belediye başkanlığı yereli ilgilendirdiğinden partisine değil şehir için yaptığı hizmetlerine bakılır.Şahıs  sevilir veya sevilmez ayrı bir konudur.Ama güzel bir iş yaptığında da takdir etmek,alkışlamak bir erdem işidir.

Pandemi de kirasını,sigortasını,vergisini ödeyemeyen vatandaş geçim derdinin yanında çocuklarının da ekstra masrafı yüklenince iyice bunalmaya başladı.Sorumsuzlar yüzünden vakaların biteceğine daha da artmaya başlaması sıkıntının daha uzun bir dönem devam edeceği sinyallerini verirken Ankara Büyükşehir belediyesinin böylesine güzel bir jest yapması umarım diğer belediyelere de örnek emsal eder.
Reklamı,gündemde olmayı sevenler için güzel bir fırsat derim.Siz yeter ki vatandaşa nefes aldıracak  güzel işler yapın.Pohpohlaması bizden!

GÜNÜN SÖZÜ

İyiliğe gücün yetmezse bari kötülük yapma.
Ferideddin-i Attar

TEBESSÜM

Adamın biri İzmir’ den Ankara’ ya gitmek için uçak bileti almış. Hava alanına gitmiş, tam uçağa binecek iken arkasından bir ses duymuş.

– O uçağa binme!

Dönmüş bakmış kimsecikler yok. Sese inanmak istememiş ama içine de bir kurt düşmüş. Sonraki uçağı bekleyim en iyisi demiş. O arada kötü haber gelmiş, bir önceki uçak yere düşmüş ve kurtulan olmamış. Bunun üzerine adam uçak yolculuğundan vazgeçip tren yolculuğu yapmaya karar vermiş. Tren bileti alıp, tam trene binecek iken aynı ses :

– O trene binme!
Yine dönüp bakmış kimse. Korkuyla eve gidip beklemeye başlamış. Tv den öğrenmiş trenin kaza yaptığını. Bir şekilde Ankara’ ya gitmesi gerektiği için Otobüs bileti almış, bari kara yoluyla gideyim demiş. Tam otobüse binecek yine aynı ses :

– O otobüse binme!
Adam dönüp bakmış yine kimse yok. Sinirlenmiş ve bağırmış:

– Eeee kimsin be sen. O ses cevap vermiş :
– Ben senin iyilik meleğinim. Adam bunu duyunca daha da hiddetlenmiş :

– Madem benim iyilik meleğimsin, ben evlenirken neredeydin…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?