USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞİMDİ MEZAR ALMANIN TAM ZAMANI!

18-02-2016

Sigara içenler kanser olurlarsa devlet artık tedavi masraflarına karşılamayacakmış.Duymayan bilmeyen kalmasın. Sağlık Bakanlığımızın bu çok caydırıcı kararı karşısında kesin sigara tüketimi azalır diye ümit ederiz artık.Israrla içmeye devam etmek isteyenlere de, İlaç milaç yok.Eğer tedavi olacak paranda yoksa ucuz mezar yeri almaya bak.

Milli Eğitim Bakanından da depresyonda olan öğretmenlerimiz için ilaç tadında bir destek geldi:”Öğretmenlerimiz gösteriş için intihar ediyorlar”.Meali; eğer atanamadık diye üzülüp gerçekten ölmek istiyorlarsa kesin sonuca varmaları lazım. Yani ölüm şart. Yok dikkat çekmek istiyorlarsa da ki bakanlık olarak öyle düşünüyoruz kusura bakmasınlar takacak kimse yok ona göre. Hem atanamadı,işsiz kaldı.. diye basit! nedenlerden insan intihar eder mi hiç?

Trafik terörüne verdiğimiz canlar her geçen gün katlanarak artıyor. Parası olan çoğunluğu da sonradan görmeler bıyığı çıkmamış çocuklarının altlarına lüks araçları çekip salıyorlar silah gibi ortalığa. Trafikte bu veletlerden görürseniz kaçın hemen.Yanında oturan kızlara hava basacağım diye ehliyetsiz dolaşan sübyanlar havalarında sıcak gitmesi ile ortalıklarda sıklıkla görünmeye başladılar.Aman dikkat!

Teröre verdiğimiz canlara ne yazık ki her gün birileri daha ekleniyor. En son olarak ta başkentin kalbindeki patlama ile bir kez daha sarsıldık.Her lafa, her çıkışa söylenecek söz bulmakta usta siyasetçilerimizden aydınlatıcı açıklamalar beklemekteyiz.Yanlış anlaşılmasın sakın.Biz daha önceki olaylarda da göremediğimiz davranışları bunda da beklemiyoruz asla.Yani,istifa,sorumluluk alma gibi,öz eleştiri gibi. Asilane davranışlar bizim için oldukça lüks. Biz de yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği maden faciasında bakan bey kirlenen gömleğine üzüldü.Danışmanda önüne geleni tekmeledi.İstifa etmek suçu kabullenmek erdem işidir.Bizde yaşam doğum kadar,yaşam kadar terör yüzünden ölümde doğal görülmeye başlandı.

Ölümün her an ensemizde hissedilmeye başlandığı bu dönemde son gelen bilgilerle Gaziantep’te mezarlık fiyatları oldukça artmış. Hatta komşum ucuz mezar bulmuş diye hayli sevinmiş,havalara uçmuştu.Şimdi çam mı? eksem meşe mi? diye onun araştırmasını yapıyor. Ben de gülsem mi şaşırsam mı bilemedim .

GÜNÜN SÖZÜ

Devlete eleştiriler onaylanmayabilir ama gereklidir. Vücuttaki “acı” ile aynı fonksiyona sahiptir. Sağlıksız bir duruma dikkat çeker. 

Winston Churchill 

TEBESSÜM

Adamın biri ölüp cennetin kapısına gelir. Cennetin baş meleği durdurur onu.
- Seni içeri almadan önce sorularıma cevap vermelisin? Hayatın boyunca tam anlamıyla iyi bir iş yaptın mı? Adamcağız uzun, uzun düşünür, hafızasını zorlar, ama ne yazık ki yaptığı iyi bir şeyi hatırlayamaz. Melek tekrar sorar.
-Peki, hiç cesaret gerektiren bir şey yaptın mı, hayatında?
Adam hemen atılır:
-Yaptım, tabii!
-Anlat bakalım, neymiş bu cesur iş?
Adam anlatmaya başlar:
-Ben futbol hakemiydim. İstanbul’da bir iki büyük takım arasında bir maç yönetiyordum. Maçın son dakikasında ev sahibi takım aleyhine penaltı çaldım.
-Vay canına, gerçekten cesurmuşsun sen, hadi geç bakalım!
Cennetin kapıları açılır. Bizim hakem tam geçecekken, melek merak eder:
-Ne zaman olmuştu bu maç?
-Aşağı yukarı üç dakika oluyor...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?