USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEZARIN HAKKI SEZARA..

16-04-2019

Nereden geldiğini unutmuş bir sözde Fransız parlamentere  Dış İşleri Bakanımız Sayın Çavuşoğlu, Fransız parlamenterin sözde soykırım ile  ilgili sorusuna  sert tepki göstererek "Fransa gibi ülkeler bir şeye alışmıştır. Hep patronluk taslayacaklar, hep başka ülkeleri eleştirecekler, aşağılayacaklar. Türkiye tarafından ya da başka bir ülke tarafından eleştiri geldiği zaman da şok olacaklar. Uluslararası hukuk konusunda Türkiye'ye ders vermeye çalışıyorsunuz. Burada benim söylediğime bile tahammül göstermiyorsunuz ama Macron'un aldığı karar Fransa Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlarla çelişmiyor mu? Çelişiyor.AİHM'nin kararlarıyla çelişiyor mu? Çelişiyor. Geçmişte yer alan bir olayı soykırım olarak tanımlamak siyasilerin görevi mi? BM kararlarını okudunuz mu? Siz siyasiler tarihle ilgili olaylar hakkında karar vermeyi kendinizde hak olarak görüyorsunuz. Soykırım konusunda Türkiye'ye ders verecek son ülke Fransa'dır. Fransa önce kendi tarihine baksın tepeden ders vermeye bakmasın. Cezayir’de, Fransa’da olanları unutmadık. Siz kendinizi üstün görmeye devam edin ama size haddinizi bildirmeye devam edeceğiz" dedi.Dedi ve bir anda tüm ülke olarak bizleri heyecanlandırdı, yüreklerimizin yağını da eritti.

Uzun zamandır duymak istediğimiz şeylerdendi.İçimizde karışıklık varmış gibi gösterilerek bizleri dünyanın gözünde de küçük düşürmek isteyen sözde dost özde düşman Fransızlara ve de dünyaya karşı verilmiş en güzel cevaplardandı.

Sırf uyduruktan bir ödül uğruna “Biz Ermenileri katlettik,özür dileriz..” diye talihsiz konuşan  vatan hainlerini de gördük.
Şimdi bazı gazeteciler,köşe yazarları kalkmış sırf kendi ideolojilerine ters diye sayın bakanın açıklamalarında bir yanlışlık aramaya çalışıyorlar.Amma..

Şunu kabul etmek lazım.Sayın bakanımız yıllardır söylemediklerimiz içimizde kalanları en güzelinden söyleyip yüreğimizi soğuttu mu soğutmadı mı on bakma  lazım.Ve milletçe bu güzel cevabı ayakta alkışlamayı da bilmek lazım..

GÜNÜN SÖZÜ

Her zaman bazı insanları, bazı insanları da her zaman kandırabilirsin, ama her zaman her insanı kandıramazsın.

TEBESSÜM

Çocuklar oturmuş birbirlerine babalarının ne kadar “hızlı” olduğunu anlatıyorlarmış.. Biri demiş ki:
– Benim babam ok attıktan sonra koşup hedefe oktan önce varıyor…
– O da birşey mi, demiş ikinci cocuk… Benim babam tabancasını ateşliyor ve hedefe kurşundan önce yetişiyor…
– O da birşey mi, demiş üçüncü çocuk… Benim babam devlet hastanesinde doktor… Mesai 5’de bitiyor benim babam eve 3:30’da geliyor
**
Doktor, hastasını uyarmış : -Bakın, sonra söylemediydi demeyin, bu uyku haplarına devam edecek olursanız, sizde alışkanlık yaratır. Hasta bilgiç bilgiç gülümsemiş : -Sen ne diyorsun Doktor Bey! Ben bu hapları evelallah yirmi yıldır alırım, henüz alışkanlık yaptığını görmedim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?