USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şehitkamil! ruhun şad olsun

19-09-2015

21 Ocak 1920 Cuma günü, 14 yaşındaki Mehmet Kâmil annesiyle dedesinin evinden geliyorlardı. İkisinin de sırtında hasır örmek için dedesinin evinden aldıkları parçalar vardı. Fransızlarla harp daha başlamamıştı. Vakit akşam  üstüydü.

Fransızların fırın olarak kullandığı bir binanın önünden geçerken, Kozanlı tarafından gelen birkaç Fransız askeri birden Mehmet Kâmil’in annesinin önünü kesip peçesini açmak istediler.

Mehmet Kâmil’in annesi bir yandan bağırıyor bir yandan da peçesini açmak isteyen Fransız askerlerine karşı kendisini müdafaa etmeye çalışıyordu. Anasının saldırıya uğradığını gören Kâmil yerden aldığı taşları Fransız askerlerine atıyordu. Tam o sırada ortalığı bir çığlık kapladı. Mehmet Kâmil, Fransız askerlerinin tüfeklerinin süngüsüyle şehit edilmişti. Mehmet Kâmil’in katledilmesiyle Antep müdafaasının ilk şehidi verilmişti..

Şehitkamil’in babası Ökkeş Efendi, Fransa Komutanı Albay Saint Marie’nin kan bedeli teklifine cevabı :
“Komutan efendi 200 altını sen askerlerine sarfet, Kamil’imin intikamını milletim alsın.”

İbrahimli bölgesinin  en güzel ve geniş alanıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu aylardır.Benzin istasyonu olacak,lüks siteler kurulacak gibi..

Ama perdeler kalkıp ta kahraman çocuk şehidimizin ve annesinin anıtı ve etrafındaki yeşil ferah alanı  görünce duygularımızı saklamamız mümkün olmadı..

Bütün şaibelerin gölgesine bu küçük şehidimiz yine kahramanlığını göstermiş,anlı şanlı adıyla  güzel bir bölgeyi bina yığını olmaktan kurtarıp yeşil  ve ferah bir alan olarak bizlere hediye etmiştir.

Ayrıca 23 nisan bayramı gibi anlamlı bir günde açılışının olmasından da dolayı bölge halkı olarak farklı birde mutluluk yaşadık..

Bizlere bu güzel meydanı armağan eden Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıllıoğlun a,

Ve emeği geçen tüm belediye çalışanlarına yürekten teşekkürler ederiz..Emeğinize yüreğinize sağlık.

Genç yaşına rağmen korkusuzca Fransızlara karşı durarak şehit olarak bu topraklara onurlu bir isim bıraktığı için Şehit Kamil e de teşekkür ve saygıyı bir borç biliriz…

GÜNÜN SÖZÜ

Savaşırken ölümleri kahraman yapan,ölümleri değil ölümlerin sebepleridir..

Napoleon

TEBESSÜM

Suçüstü yakalanan adamın teki mahkemede “Avukatımı isterim” demiş.

 Hâkim, “Suçüstü yakalanmışsın, avukatın ne diyecek ki?” diye sorunca “Ben de onu merak ediyorum” demiş.

…………..

Üniversitede, dönemin ilk gününde rektör yeni gelenleri toplamış, üniversite kurallarını anlatırken sıra yurt olayına gelmiş. Rektör demiş ki :
– Kız yurtları erkek öğrenciler için yasak bölge. Erkek yurtları kız öğrenciler için.
Yasak bölgede yakalanan kişiye ilk seferinde 200 lira ceza kesilecek. İkinci yakalanışında 300 lira, üçüncü yakalanışında da 500 lira ceza kesilecek.
Sorusu olan var mı?
Arka taraftan bir erkek öğrenci sesi :
– Sezonluk bilet ne kadar?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?