USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Seçimlerin galibi ABD projesi mi

19-09-2015

2015 Genel seçimlerinin diğer   seçimlerden farklı bir seçim olacağını dillendirirken seçimlerin aslında HDP ve MHP arasında geçeceğini  daha önce  değinmiştik.

AKP  iktidarı Cumhurbaşkanının da büyük desteğiyle  aşırı bir öz güven  içerisinde “Biz yine garanti  iktidarız “ rehavetinde yüzerken ,CHP ise” zaten ikinci parti olmamız  garantili çok çok birkaç puan arttırsak  yeter “diye amaçsızlık gösterirken, seçim MHP ile HDP arsında yarışa dönüştü.

HDP bağımsızlık ve özerklik hayalleriyle toprak koparma savaşında…

MHP ise özellikle güneydoğuda yaşananlardan ve devletin oralarda yetersiz kalmasından dolayı duyulan endişelerle toprak koruma savaşında..

HDP milletvekili sayısının hayallerine , diyenlere ise söylenecek olan şudur ki; onlar baştan beri  yalnız değiller..

Onları zaten bu sürece taşıyan ve güçlendiren AKP ile kendi tabanından da sempati duyup oy veren ve şimdi de açıkça milletvekillerince havaalanların da karşılayan CHP oldu.

Bundan sonra bizleri bekleyen odur ki  BDP söz verdiğiniz özerkliği istiyoruz ” BÖLECEĞİZ” çıkışları yaparken,  kendilerini vatanın bekçileri olarak gören MHP ise “BÜLDÜRMEYECEĞİZ” diyecektir.

Peki tüm bu sonuçları gerçek mümessili  asıl patron ABD ne istiyor?

Onların gönlünde yatan ve ilerleyen günlerde de olası muhtemel bir CHP-AKP koalisyonu.

Bunu da artık, Kürt devletini rahat rahat kurdurabilmek için istiyor. Zaten zeminini,gereken koşulları ve halktaki algıyı  12 yıllık AKP hükümeti hazırladı. Şimdi ise artık uygulama aşamasında. Aynı zamanda  çok önemi olan   yeni anayasayı yapacak çoğunlukları var. Hem de halka gitmeden. Bir de zaten  gerekirse HDP nin dışarıdan desteği olacak. (258+132 =390. AKP-CHP) Artı bir de 80 HDP= 470 vekil. HDP nin desteğini bile istemezler.

HDP’ nin taze milletvekili korucular için “Defolun buradan, bize tuttuğunuz o keleşleri size tutarız” diyor.Korucular şu andan itibaren devletin güvencesine muhtaçtır. İsrail’in emrinde olan PKK’dan ne bekliyoruz?Daha ilk günden şımarık yüzlerini göstermeye başladılar bile.

Şuan için  yeni kurulacak hükümetin anahtarı kesinlikle Kılıçdaroğlu’nda. Ya parti tabanını dinleyecek ve AKP’den uzak duracak. Ya da ABD’nin görmek istediği hükümetin mimarı olacak.

AKP’nin gönlünden geçen MHP ile koalisyondur. Çünkü bu koalisyon AKP’ye oy kaybettirmez. Ama MHP’yi tamamen bitirir ki, işte bu yüzden Bahçeli’de bunları görerek kapıları kapattı.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres “Türkiye’deki seçimlerin sonuçlarından memnunum. AKP, Türkiye’yi Ortadoğu’da yeni bir İran yapmaya çalışıyor. Ortadoğu ikinci bir İran’ı kaldırmaz” derken aslında HDP ‘nin barajı geçmesinden duyduğu memnuniyeti belirtmek istiyor.

Rusya lideri Putin’ in de seçimlerden sonra tebrik için Başbakanı değil de, cumhurbaşkanını araması ve tebrik etmesi!

Sizce seçimde ciddi oy kaybetmiş birisine, hem de cumhurbaşkanına gerçekte  neyin tebrikini  yapılabilir?

GÜNÜN SÖZÜ

BİLEMEZSİN KİM DOST KİM DÜŞMAN. BAZEN ELİNDEN TUTTUĞUNDUR SENİ SIRTINDAN VURAN!

TEBESSÜM

Bir gece vatandaş kümesten tavuk civciv ve yumurta çalarken jandarma tarafından suçüstü yakalanır .Kümes sahibi şikayetçi olur ve adam hakim karşısına çıkarılır. Anlat  bakalım der, hakim. Sanık ise” ben avukatımı bekleyeceğim savunmamı onunla beraber yapacağım” der. Hakim:
-Evladım bir koltuğunda tavuklar, bir koltuğunda horozlar, bir cebinde civciv diğerinde yumurta varken almış jandarma seni .Avukatın gelirse  ne diyecek ki duruma!!!
Adam cevap verir
– Telefonda çok emin konuştu.Ben de onu merak ediyorum hakim bey!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?