USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Seçimler bitse de!

19-09-2015

Cımhurbaşkanımızın kendileride söylüyorlar.”Seçmen büyük bir sessizlik içinde”

Evet, bizimde gördüğümüz , halk sessiz ve bekleyişte.

En az siyasiler kadar onlarda 8 Haziranın bir an önce gelmesini istiyorlar.Destekledikleri partinin akıbetini görmek için mi? Tabiki de değil.Sabah akşam yüksek seste dolaşan seçim arabalarının yarattığı çevre kirliliğinden kurtulmak için.Yapılan mitingler yüzünde kapanan yolların eziyetinden, TV kanallarında hep aynı vaatleri duymanın yarattığı bıkkınlıktan, seçimden sonra dolar ve altın ne olacak diye kararsızlık yaşamaktan,önünü görememekten,yaşanabilmesi yüksek bir krizin etkilerinden nasıl ez an çekilde kurtulabilirim hesapları yapmaktan yorukldukları için.Artık yeter diyorlar.

Cumhurbaşkanımız seçimde “süprizler olacak” ta  demekteler.

Evet bu seçim sonrasında süprizler, olacak ama halkın penceresinden bakıldığında ise;

Evdeki hesabıyla,  piyasadaki  hesabın çakışmasından dolayı ortaya çıkacak olan felaket bir sürpriz olacak.

Bankanın “borcunuz ertelendi “müjdesine  inanıp seçim ertesi kapıya gelen haciz avukatı sürpriz olacak.

Patronun  en tepelerden gelen özel talimatla tuttuğu, ama seçim sonrası kriz var denilerek kapı önüne konulan işçi için, memur için sürpriz olacak.

Belediyelerin korkunç bir hızla hizmet yarışına girererek oy toplama adına her yere açtıkları ama seçimden sonra ihtimalen yarım bırakacakları çukurlara düşmek sürpriz olacak.

“Elektirik,doğalgaz,su “üç kardeş faturalarının,üzerlerine futursuzca yapılan seçim harcamalarının da eklenerek  daha da şişmanlatılarak halkın kapısına bırakılması sürpriz olacak.

Sözde “analar ağlamasın” diye çığrtkanlık yapan, bir yandan da tehditlerinden geri kalmayan, gizli silahlanma eğitimlerini tamamlayan PKK’nın özerklik adına tekrar kan dökmeye başlaması sürpriz olacak.

Bütün eleştirilere rağmen Cumhurbaşkanlığının zırhlı araçlarından bir tanesinin tahsis edildiği Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e birde uçak hediye edilirse, sürpriz olacak.

Dansöz misali, bir o yana bir bu yana giden bazı gazeteciler seçimlerden sonra  umduklarını bulamamaları ve ortada kalmaları, sürpriz olacak.

Her zaman güçlüden yana olma mantığı güden, doğru ata oynama stratejilerini iyi kovalayan Gülen Cemaati seçimden galip çıkanın yanına koşurak ilk tebrik eden olması ,sürpriz olacak.

Bütün tantanalarla kutlanılmak istenilen, Sayın Cemil Çiçeğin açılışa iştirak etmelerine rağmen, hatta tamda seçim atmosferinin en haharetli zamanı iken  tam bir fiyasko yaşanan Gazi Muhtar Paşa açılışından sonra  başka  bir açılışta kalabalık toplamak, Büyükşehir Başkanımız Sayın Fatma Şahin için de sürpriz olacak.

Korktuğu,  çekindiği  için sıkıntılarını dile getiremeyen seçmenin, seçimden sonra aslan kesilip ortalığa çıkması,sürpriz olacak.

Göreceğiz bakalım; olacak olacak daha neler olacak!

GÜNÜN SÖZÜ

GÜVEN RUH GİBİDİR.TERKETTİĞİ BEDENE ASLA GERİ DÖNMEZ.

W.SHAKESPEARE

TEBESSÜM

Bir otobüs dolusu politikacı seçim kampanyası için gittikleri Anadolu”dan dönüyorlarmış. Gece yarısı otobüsleri büyük bir köyün yanından geçerken derin bir şarampole yuvarlanır. Bütün gün slogan dinlemekten beyni ambale olan şoför uyumuştur.
Bir kaç köylü koşarak gelir ve gece kurda kuşa yem olmasınlar diye cesetleri gömmeye başlar sabaha karşı işleri bitmiştir. Sabah, Jandarma soruşturma için köye gelir.
Köylülere sorar:
-Otobüsteki bütün politikacıları gömdünüz demek. Hepsi de ölüydü, eminsin değil mi?
Köylülerden biri cevap vermiş:
– Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler ama politikacıları bilirsiniz. Nasıl yalan söylerler!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?