USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SARIMSAKLAMADAN MI SAKLASAK!!

15-05-2019

Çünkü artık sarımsak o eskiden bildiğimiz,ucuz,masum,bol kepçeden tüketilebilinecek sarımsak değil.Bol kullanmak bir yana,tanesi bile inci tanesi gibi kıymete biner oldu.Bir zamanların  mutfakların baş köşelerini süslerken  artık oda  modaya uyarak sosyete dünyasına karıştı,burjuva oldu.

Medarı iftiharımız Antep lahmacununun can dostu, şiveydizin patronu, kebapların  kankisi ,yemeklerin gözdesi sarımsak,beyaz fıstık artık eskisi gibi değil.Bahar aylarında her çeşit yemeğinin yapıldığı ve de hemen her yemekte  bol olarak kullanıldığı Antep mutfağının baş köşesindeki saltanatını giderek kaybetmiş durumda.

Yağışların bol olmasına, havaların güzel gitmesine rağmen inatla fiyatının düşmemesi tüketiciyi zora koşmakta.Yakın arkadaşı soğanın da ondan kalır bir yanı yok hani.Kış başından beri  fiyatları artan, bir türlü de düşmek bilmeyen, onu da geçtik,kalitelisinin dahi bulunamadığı soğan sofralarımızda artık eski yerini bulamayacak gibi görünüyor..

Domates,biber,patlıcan üçlüsünün adını artık  hiç anmak ta  istemiyorum.Kara listeye bir girdiler,pir girdiler ki çıkmakta bilmiyorlar.Onların fiyatı  kış başından beri dolarla,altınla yarışır şekilde rekorlara koşuyor.Bir zamanlar garibanın, fukaranın  azığı,temel gıdası olmaktan çıkıp, şimdilerde zenginin ikramlığı olalı çok oldu onlar için..Bu kadar çok  hav
alandıktan sonra da biraz zor dönerler aramıza artık.

Seçim zamanı  oy kazanmak adına belediyelerce kurulan, reklamları yapılan seçim  ertesinde de hemen toplatılan ucuz halk pazarlarından da umutlar kesilmiş durumda.Bir daha görebileceğimizi de zannetmiyorum.

Ramazan kolilerinin durumu ise içler acısı. Bu sene beklentileri olan fakir fukara içinde iyi geçecek gibi görünmüyor.En düşüğü 60 TL’den başlıyor ki  onun da taliplisi çok değil.Yüksek fiyatlardan dolayı sayıları zaten düşmüşken içerikleri de eskisi gibi dolgun değil.Hani şu makarna da olmasa…

Zaten bozuk olan ağızlarımızın tadı da, tuzu da, lezzeti de iyice kaçmaya başladı.

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüstlük pahalı bir mülktür; ucuz insanlarda bulunmaz.
Hz.Mevlana

TEBESSÜM

Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde:
- "Sen evleneli neredeyse bir sene oldu, ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?" diye sorarlar.
"Hayır" diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder:
- "Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın günü iyi geçmemiş ve havası yerinde değil. Hiç ekmek, yemek sormadan usulca mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım. O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz."

Dinleyenlerden biri:
- "Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?" diye sormuş.
Ötekiler de "Hah! Şimdi ne olacak?" demiş.
Genç gülümsemiş;
- "Bundan kolay ne var, fesin püskülünü hafif bir fiskeyle soldan sağa atarım, demiş."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?