USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SANDIĞA MİLLİ İRADE DEĞİL, ALGI YANSIDI!

05-11-2015

2 Kasım’dan beri ortalıktaki dolaşan senaryoların üzerine bir bir yenileri ekleniyor.İnsanlar bir ellerindeki seçim öncesi anket göstergelerine bir de seçim sonrası çıkan sonuçlara bakıyor. İktidar da dahil çıkan sonuçtan şaşkınlığını gizleyemiyor.Her nasılsa dünyada bile eşi ve benzeri görülemeyecek bir süratte şimşek hızıyla sandıklar açılıp, sonuçlar paylaşılmıştı. “Abra kadabra” ve sandıklar biter.

İşin illegal yanlarını araştırmak bizim işimiz değil. Bizi ilgilendiren sandıkta görülen diğer gerçeğin, milli iraden değil, algıların sandığa yansıtılmış olması.Ve üstelik haksız rekabet, yandaş tv basın, beyin yıkama, korku, ekonomik kaos algısı vs. hepsini toplu etken saysak ta algı, birinci sırada yer aldı. Fakat ne olursa olsun kural böyle,  millet tek parti olmasını istedi. Başaranları da tebrik etmek gerek.

Ayrıca muhalefetin halkın nezdin de çokta alternatif olduğu karşılığının olmadığı gerçeği bir kere daha ortaya çıktı.Hatta zaman zaman bununla alakalı olarak ta yazdık, çizdik, uyarılar yapmaya çalıştık. Hatta bir çok yazdığımızı seçimler öncesi manipülasyon olmasın diye yayınlamadık. Muhalefet yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.   Asıl eleştirmez, realist olunmazsa kimin işine yarıyormuş? Sadece karşı tarafı eleştirmekle olmuyormuş değil mi? Biraz empati lütfen!

Bu iktidarın işi sanılanın aksine bu dönem de çok daha zor. Siz öyle davullu zurnalı kutlamalar yaptıklarına da bakmayın.Hiç birisinin içi öyle rahat değil.Bu dönem hepsi diken üstünde uyuyacaklar.Hem dışarıdaki açıktan muhalefet baskısını arttırırken, hem de parti içi gizliden yürütülen ve patlama anını kollayan gizli muhalifler boş durmayacaklar. Herkes kimin ne olduğunu gördü, yeni zihni yapılar ülke için elzem. Herhalde kimse artık oylarımızı bölüyorsunuz, şu bu finanslı parti kurdunuz demez. Büyük düşman paralelinde eli kolu artık iyice bağlandı.Yani artık bahane bulunabilecek günah keçisi de yok. Meydanlar da sözler üzerine sözler vaatler üzerine vaatler verildi. Hatta bazı hızını alamayan meclise yeni girmeyi hayal eden vekilcikler attıkları twitlerdeki vaatlerde Vecihi’yi bile aratmadılar.

Şimdi, herkes uygulama bekliyor.Birde sandığa götüren en önemli etken olan, hatta partisine dahi vermekten alıkoyan, seçmenin aklını çelen “istikrar” algısı..

Yeni dönem başlıyor.

Milli egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir

Albert Einstein

TEBESSÜM

Meydanlarda atıp tutan politikacılarımızdan biri hacca gitmiş. Hac vazifesini yerine getirirken sıra gelmiş şeytan taşlamaya... Eline almış taşları, iç huzuru ile başlamış Allah ne verdiyse şeytan taşlamaya .
Ama o da ne? Taşın düştüğü yerden bir feryat, bir yakınma yükseliyor ki sormayın gitsin...
Şeytan hem ağlıyor hem de bir şeyler söylüyor.

Bizim politikacı merak etmiş, kulak kabartmış.
 
Şeytan:
- Olur mu böyle olur mu, diyormuş, kardeş kardeşi vurur mu?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?