USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAMPİYONA ŞEKER GELİYOR!

09-07-2018

Özel okulların her yıl gelenekselleşen reklam kampanyaları vardır. Sınav sonuçları açıklanmadan özel okullar müşteri pardon öğrenci kapma yarışında en iyi olduklarını göstermek için “birinci bizden çıktı” diye bilbord reklamları verirler.İri gözlüklü, bol çilli çocuklarımızın kullanıldığı  reklamlarda  sanırsınız sınavı kazanamayan bir sizin çocuğunuz olmuştur.

Eğitimde Türkiye sıralamasında ilk onun içinde olmalı iken, son onun içinde anılmaktan  bir türlü kurtulamayan, çıkmak içinde hiçbir çaba göstermeyen,ama reklamın en havalısını yapanları,  en tepelerden başlayarak  en aşağıya kadar sorumlu olan herkesleri kutluyoruz.

Kebap-lahmacun-baklava üçgeninden bir türlü çıkamayan, asıl başarı ve güzelliğin eğitimdeki başarı olması gereken Gazianteplinin artık araba ve evlerinin lüksleriyle övünmek yerine eğitim de zirveleri zorlamasıyla anılmalarını umut ediyoruz.

Malum devlet okullarımızın durumu içler acısı. Biz dönem FETÖ’ nün elinde oyuncak olan milli eğitimimiz de, içeriği boşaltılarak mecburi özel okullara yönelme dönemini başlatan cemaatin açtığı yaralar kolay kapanacak türden değil.Öğretmen açığından başlayıp,disiplin,eğitim,öğretim,güvenlik… sorunlarına  kadar yazmaya kalksak buradan Ankara’ya yol olur.

Her yıl  eğitim  kalitelerinin yerine fiyatları artan özel okulların kafa karıştıran reklamları yerine,devlet okullarının canlandırılarak yeniden özendirilmesi ve eğitimde başarılarla anılmasını özlüyoruz.
Zor değil; bizler milletvekili, bakan çocuklarının dahi gittiği devlet okullarının en revaçta olduğu dönemlerde eğitim görüp, başarılarla anılan bir dönemin çocuklarıyız.

GÜNÜN SÖZÜ
 
Eğitimin insanı bozmaması yetmez, daha iyiden yana değiştirmesi gerekir. Michel de Montaigne

TEBESSÜM

(Yaşanmış bir olaydır)
Seviye: Üniversite
Ders : Eğitim felsefesi
Sınav : Bütünleme
Sınav şu sorudan ibarettir:
''Bildiğiniz iki soruyu yazıp cevaplayınız.''
Yalnız bir sorun vardır .Derse hiç devam etmemiş öğrenci dersin içeriğini hiç bilmemektedir. Dolayısıyla kendine sorabileceği iki adet soru da
bulamamaktadır. Beyninin derinliklerinden, dönemin ilk dersine girdiğini hatırlar. Bu derste duyduğu cümleden de yeterli bilgiyi almış.
Soru 1 : İlk Milli Eğitim Bakanımız kimdir?
Cevap : Hasan Ali Yücel
Soru 2 : Hasan Ali Yücel kimdir?
Cevap : İlk Milli Eğitim Bakanımızdır.
İşlem tamamlanmıştır...
Sınav sonucu : 100

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?