USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAHİ NAZLI HANIM NE ALEMDE!

30-10-2019

Cemal Süreyya” 99 YÜZ' adlı eserin de Nazlı Ilıcak için "Antikominizmin Ajda Pekkan'ı" demiş.

Her dönemde boy gösteren,gelen her siyasi partiyle hemen fikirdaş olan,ilgisi olsun olmasın her konuda konuşmayı kendine görev bilen ve yaptırdığı başarısız estetik operasyonlarla boy gösteren bir fenomenimizdir.

Gün geliyor hakkında atıp tuttuğu ama ölümünden sonra da sanki kırk yıllık ahbabıymış gibi Mumcu için "çok şeker bir insandı" diyor.

Gün geliyor, her devir konjektöre gibi konuşmalar yaparak hiç bir zaman devreden çıkmıyor. Rotasını güçlüden yöne çeviriyor.

Hem nalına hem de mıhına göre davranmasını iyi biliyor.
Mağdurları oynayıp hiç bir zaman işsiz kalmıyor.

Her ortama eklenip çevresini etkileyerek o konu hakkında sanki tek bilgi sahibiymiş gibi hareket etmekten zevk alıyor.

Yahudi okullarında okuyup yetişen, yıllar önce "Ya Refah Partisi iktidara gelirse,ya şeriat gelirse bizim gibilerin hali ne olacak?"diye çığlıklar atan bu hanımefendi, sonra bu partiden milletvekili seçilerek hocanın sağ kolu görüntüsü vermekten geri durmuyor.

Merve Kavakçı olayında meclise beraber gelerek halkın gözü önünde önce hamisiymiş gibi davranıp, kamera arkasında da Merve Hanımın yemin etmesini engelleyerek aslında nasıl da bir kişiliği olduğunu açıkça gösteriyor.

En son olarak ta kendilerine şimdilerde mağduru oynayan Gülen Cemaatinin sözcüsü ve avukatı olarak görmekteyiz.

Çok güvendiği cemaati de iktidarla savaşını kaybetmeye,gözden ve gönülden düşmeye başladığında da ”Ben aslında onların niyetlerini biliyordum,onlar da paralelci,aslında çokta iyi değillerdi,kandırıldım,ben zaten inecektim......"

Nazlı Hanımı aslında takdir etmemek de haksızlık olur.Her döneme uyum sağlamak ,her konu hakkında bilgiçlik taslamak ve hep gündemde kalmak, hiç de kolay olmasa gerek.

Hilal Kaplan, Halime Kökçe, Fadime Özkan, Elif Çakır, Özlem Albayrak ve daha bilumum sosyal medyatik kadın  yazarlarımız var.Daha doğrusu vardı.Bir dönem yükselip sonrada kaybolanlar.Ama ne olursa olsun ederi olan ve halen tepelerde olan isim Alçı’yı nasıl es geçebiliriz?

Hepsinin de ortak özelliği,iktidar yanlısı olup,bu konuda takım tutma derecesinde fanatikleşen ve yarını düşünmeden karbediyem yaşayıp, yağcığı iyice sapıtarak  saçmalamaya giden zavallılar..

Oysa zarlarını çok iyi oynayan bir gurupta var ki onların ilkesi de; “Hiç bir iktidar kalıcı değildir.Bu gün varsa yarın yoktur.Bu yüzden akıllı bir gazeteci ,taraftarlığı bile abartmadan, yavaş yavaş inişe geçenin yanından uzaklaşmasını bilmelidir.Sonuçta açıkta kalmakta var Allah korusun!

Bizim ilimizde de bu işi çok iyi yapan arkadaşlarımız var mesela.Güçlü olanın her zaman yanında olan,iltifatlara boğan,kalemini sadece iktidar için oynatan, yağcılıkta ölçü tanımayan,eleştirilmesi gerektiğinde de üç maymunu oynayan ve sonrasını düşünmeyen bedbahtlar..

Batan gemiyi önce fareler terk eder sözü sizleri ürkütmesin..Ayıbı yok bunun..Sadece oyunu iyi oynamasını iyi bilenlerin dünyasında yaşıyoruz.
Nazlı ablanızın baş aşağıya düşüşü örnek olsun..

GÜNÜN SÖZÜ

ÇOBANLA BİLE SOHBET ET.HİÇ BİR ŞEY BİLMİYORSA, SENDEN İYİ KOYUN GÜTMESİNİ BİLİYORDUR..

TEBESSÜM

Yakışıklı genç bir adam ve yaşlı bir Yahudi ile uzun bir tren yolculuğunda, aynı kompartımanı paylaşırlar. İhtiyar biner binmez, genç adam saati sorar, ancak yanıt alamaz. Tüm gece süren yolculuk boyunca da hiç konuşmazlar. Ertesi sabah, varış istasyonuna gelmeden önce, ihtiyar

- “Simdi saat 8.30 oldu!” der.  Genç, şaşkınlıkla :

-”Niye ancak simdi cevap verdiniz ki?” diye sorar.

- “Bakınız, genç adam: Size dün aksam saati söylemiş olsaydım, sohbete başlayacaktık. Bana muhtemelen, benim de gittiğim kente yolculuk ettiğinizi ve belki de oraya ilk kez gittiğinizi söyleyecektiniz. Ben de iyi bir insan olduğum için, sizi evime davet edecektim. Orada kızım ile tanışacaktınız. Çok güzel bir kız olduğu için onu kesinlikle beğenecektiniz. Eh, siz de çirkin sayılmazsınız, o da sizi beğenecekti. Kuvvetle ihtimaldir ki bu iş evliliğe kadar gidecekti. Ben de düşündüm:”Saati bile olmayan meteliksiz bir damatla, benim ne işim var?!?”


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?