USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PEDOFİLİ BEYİNLER!

01-11-2016

Uzun zamandır nabzı düşmeyen gündemimiz nedeniyle ötelenen hatta kulak ardı edilen, ama hiç ummadığımız bir anda karşımıza çıkarak bizleri kahreden bir gerçeğimiz var; çocuk tacizleri ve aramızda vampir gibi dolaşan pedofililer.

Tüm dünyada çocuk istismarı %15-40 arasında değişmekte. Bu orana aile içi ve aile dışı sayılar dahildir. Genel olarak saptanan bir döngü vardır. .Çocuk cinsel istismarı, ****grafisi yeni bir konu değil. Bunu yapanlar her zaman pedofili hastası olamaz. Bazen denemek isteyenler, kişilik bozukluğu olanlar ve sadece ticaretini yapanlar bulunabilir. Pornografide çocuklar çıplak halde sadece resim olarak ya da ilişki halinde kullanılırlar. Tümünde çocuklar gülümseyen yüz ifadelerine sahiptir. Böylece karşı taraf, onu zevk aldığına ve bunu istediğine kendini inandırır. Bu tür sitelerde insanlar resme odaklanmaktadır. Bu çocuğu insan olmaktan çıkartmalarına yardımcı olur. Kurbanı insan olarak görmeme,kendilerini rahatlatan ve eylemi kolaylaştıran bir sistemdir.

Çocukların cinsel sömürüsü yeni değildir. Bunu yapanlar her zaman yabancılar ya da hastalar da değildir. Çok yakınımızda, ailemizin içinde, bizi bakmak ve korumakla yükümlü kişilerden başlayıp, ****grafiyi sadece bir ticaret olarak görenlere değin uzanmaktadır.

Pedofilinin suç mu hastalık mı olduğu yıllardır tartışılan bir konudur. Pedofili genel tanımında hem suç hem de cezai indirimi olmaması gereken bir hastalık olarak ta isimlendirilir.

Yetişkin bireyler tarafından, karar verme yeterliliği ve olgunluğu bulunmayan ergenlik öncesi kız veya erkek çocuklarına dönük cinsel eğilim duyma vakası. psikolojik bozukluk. bu rahatsızlık, çocuklara yönelik suçların en önemlilerinden de biridir. çocukta çok ciddi travmalara neden olabilir, ruh ve beden sağlığı üzerinde kalıcı etkiler bırakabilir.
Son yıllarda pedofili vakalarında artışlar görünmense rağmen nedense halen üst kurumlar  tarafından  yeterli uyarıcı önlemler alınmıyor ve çocuklar kendilerini bekleyen bu ciddi tehlikeden habersiz yaşıyorlar.

Özellikle aileler bu konuda almaları gereken tedbirler ise;

Çocuklarınızın kimlerle vakit geçirdiğini takip edin. Çevrenize yeni taşınan bir komşu varsa ve çocuğunuzla çok ilgiliyse, o komşu hakkında biraz bilgi toplayın.

Çocuğunuzun internete ulaşımını kontrol edin. Ev dışında internete ulaşımı var mı kontrol edin ve bilgi edinin.

Çocuğunuzun arkadaşlarıyla iletişim içinde olun ve son zamanlarda garip davranışları var mı arkadaşlarından öğrenin.

Çocuğunuzun yakınındaki kişilere karşı dikkatli olun.

Çocuğunuzla iletişim içinde olun. Çocuğunuzla iletişiminiz bozuksa profesyonel destekle iletişiminizi geliştirin.

Çocuklarınızın davranışlarını gözlemleyin. Bir şeyden şüphe ederseniz doğru şekilde konuşmaya çalışın.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler hiçtir.

TEBESSÜM

İş adamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir.
Derken, kapının  önünden  ağır ağır geçmekte  olan paspal bir çocuk
görürler.Berber, iş adamının kulağına fısıldar;
- "Bu çocuk var ya,dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak; dikkat et şimdi..."
Berber çocuğa seslenir:
- "Ali, buraya gel!". Bunun üzerine çocuk sakince dükkana girer ve yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar. Berber işadamının kulağına sessizce, "bak şimdi" diye fısıldar ve bir elinde beş yüz bin, diğer elinde beş milyonluk bir
banknot olduğu halde çocuğa sorar:
- "Hangisini istiyorsan alabilirsin?"
Çocuk dalgın dalgın bir beş yüz bine bir de beş milyona bakar ve sonunda beş yüz binlik banknotu hızlıca çekerek berberin elinden alır.
Berber işadamına döner ve gülerek:
- "Gördün mü? Sana söylemiştim." der.Tıraş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür. Yanına giderek, neden beş milyonluk değil de, beş yüz binlik banknotu aldığını sorar.Çocuk hiç de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir :
- Eğer beş milyonluğu alırsam oyun biter!"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?