USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PATLICAN PAHALIYSA HAVUÇ YİYİN..

31-01-2019

Hatta hazır kafanız bozulmuşken, yeme içme işine boş verin. Bu zamana kadar yediklerinizde  içtiklerinizde yeter. Hazır pahalılık gibi elinizde dişe dokunan bir bahane silsilesi varken,boğazınızı tutun, rejim yapın, balkon göbeklerinizi eritin. Sağlıklı yaşam felsefesiyle falan avunmaya çalışın.Patlıcan kebabı gibi lüks tayfasına takılan eski fantezileriniz ile vedalaşın.Hatta eski anıları hatırlatan o çirkin mangal ve ekipmanlarınızı evden gönderin,hurdacıya verin.

Mevsimin diğerlerine göre tek ucuz kalmış sebzesi, turuncu havuç yemeye başlayın.Belki  bir patlıcan gibi kebabı, tavası,havası olmaz ama  bu bahaneyle gözleriniz kuvvetlenir, bakışlarınız güçlenir.Çiğden tüketilebilindiği için de tüp,gaz masrafınızla olmaz.Hem sizler için araştırdım; patlıcanın sebzeler familyası içerisinde hiçbir vitamin değeri de yokmuş.Ben anlamıştım zaten onun bu kadar pohpohlanmasının altında bir şeyler olduğuna.Öyle mor mor,gıcır gıcır pırıldayan havasına da bakmayın,aldanmayın.Ve  bundan sonra da altın ile yarışan fiyatı,kaprisi sönünceye kadar kendisiyle muhatap bile olmayın.
O kadar yani…

Nükteden anlamak zeka işidir

Espri yapmak zeka işidir... Espriden anlamakta zeka işidir... Espriyi ciddiye almak ise geri zekalıların işidir!
Bazen anlatmak istediklerimizi dolaylı yollardan, fıkralar aracılığıyla,kelime  cambazlıklarıyla,vurgularla bazen biraz ileriye de giderek akıl oyunlarıyla yapmak isteriz.Bu ya karşıyı açıkça söyleyip kırmamak,farkındalığınızı konuşturmak,dikkatleri o konu üzerine çekmek…onlarca neden sıralanabilir.
İyi bir şey yaptığımızı da zannedip keyiflendiğimizde hiç ummadığınız cephelerden saçma sapan gelen tepkilerle hayretlere düşeriz.Ama okuduğunu  anlamakta sıkıntı çeken,hatta hiç çekmeyenlere işin  doğrusunu anlatacağım diye nefes tüketip, küplere bineriz.Boşuna uğraşmayın. Boş konuşanları  yolun kenara bırakıp, sessizce oradan uzaklaşın.
Bir fizikçi yüksek bir binadan atlayarak intihar etmek isteyen birini görmüş ve "sakın atlama. Çok yüksek potansiyelin var" demiş.
Anlayana…

Sorun kentte mi, yoksa
biz de mi? bilemedim..

Sabah kapının  eşiğine daha ilk adımı atmakla başlayıp, işe gidene kadar sıkıntılarla mücadele ettiğimiz,bin bir  sorunlarıyla  boğuştuğumuz  kentimizde, siyasilerin, odaların,yöneticilerin  “her şey yolunda,cennetteyiz” beyanatlarını okudukça kendimizden şüphe etmeye başlar olduk.Eşinizin ısrarla istediği kilosu 12 liradan domatesi altın alır gibi seçmeye çalışırken, diğer yandan çocukların cep yakan ödenememiş servis paralarını düşünürken; doğal gaz,elektrik,su….iki yaka birbirini bir daha hiç kucaklayamayacakken… ısrarla mutlu olan, her şey yolunda diyen  birileri ya..

GÜNÜN SÖZÜ

Pahalılık alev gömlek
Giyemezsin demedim mi
Her öğünde soğan ekmek
Yiyemezsin demedim mi
Elin havyar senin turşu
Buna koyamazsın karşı
Kimi eğri kimi doğru
Seçemezsin demedim mi
Çimento yok harç içinde
Alem her gün evç içinde
İşçi kardaş borç içinde
Yüzemezsin demedim mi
Akarsu'yum bu ne illet
Durma sazın ile anlat
Soy kardaşım böyle millet
Bulamazsın demedim mi
Muhlis Akarsu

TEBESSÜM

Adamın biri, arkadaşıyla golf oynarken oyunun en heyecanlı anında bir cenaze töreni görüyor. Kasketini çıkarıyor, gözlerini kapatıyor ve başını önüne eğerek dua ediyor.
Arkadaşı, ''Bu şimdiye kadar gördüğüm en düşünceli ve dokunaklı sahne. Gerçekten iyi kalpli bir adamsın'' der.
Arkadaşı cevap verir: ''35 yıllık karımdı.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?