USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÖZÜR DİLİYORUM

07-06-2020

“Bir eğitimci olarak bu nahoş durumdan benim de payım var
Özür diliyorum.

Bir baba olarak bu durumdan benim de payım var
Özür diliyorum.

Bir büyük olarak bu durumdan benim de payım var
Özür diliyorum.

Aşkın, sevdanın, hoşgörünün, şefkatin, merhametin coğrafyası bu topraklardan böyle bir manzara varsa daha büyük problemimiz nedir diye sormayalım.
Başta siyasetin, sonra akademinin bunun üzerine gitmesi lazım.

Toplumda “sevgi” tohumlarını ekmemiz, dikmemiz lazım.

Ama nasıl?
Konu nedir?diyen olabilir.
Annesi kızının istediği ayakkabıyı almayınca kız annesini itekleyerek merdivenden düşürüyor.”
AHMET TAN

Çukurova Üniversitesi Öğr.Üyesi
Diye serzenişte bulunuyor değerli bir eğitimcimiz.Belki de tek taraflı değerlendirilen, yargılanan  toplumsal sorunların genel açıdan ele alınmasının ne kadar önemli olduğunun  da bir eğitimci gözüyle de en güzel itirafıdır.

Hani günlerdir bizleri de meşgul eden,çocuklarımızın sonu nereye gidiyor diye endişelendiren, belki de ötelediğimiz çok ciddi bir tehlikenin, evlatlarımızı  terbiye eden sosyal medya yüzünden toplumu bekleyen ciddi tehlikelerin pandemi kadar önemli sorunların artık konuşulmasının zamanı geldi de geçiyor.

Sorun ne olursa olsun istediğini almayan annesini merdivenlerden yuvarlayacak kadar gözü dönen bir nesil, ne akıl hastası,ne şımarıklık,ne aşırı özgüven;bizleri bekleyen daha büyük tehlikelerin habercisidir.

Bugün o merdivenden yuvarlanan bir anne değil! Bu milletin ahlak ve maneviyatıdır..

**
PANDEMİ VAR GİR İÇERİ DEPREM OLDU ÇIK DIŞARI

Oysa biz bu 2020’yi gerçekten de bir halt varmış gibi  ne de güzel umutlarla,neşe, sevinç içinde karşılamıştık.Halbuki daha ilk dakikalarında kötü eşler gibi  bize gerçek yüzünü göstermeye başladı.Uçak kazası,çığ felaketi,sel felaketi,heyelan, deprem,yumurta büyüklüğünde dolu ve de pandemi..görmedik bir şey kalmadı.Hepsini yaşadık bitti artık dedik.Bu bizimle sorunu olan 2020’nin  harareti artık sönüyor mu? Diye azıcık sevinecek olduk..hoop Malatya depremi.
Attığımız  mesajlara yazık.
Dilediğimiz temennilere yazık.

**

24 KERE MAŞALLAH

 korona virüs tedbirleri kapsamında şüphe üzerine durdurulan Panelvan tipi bir araçtan 24 kişi çıkmış.Hani sosyal mesafe diyoruz,maske diyoruz,dikkat diyoruz ya.İşte bu arkadaşlar olayı yanlış anlamış olacaklar ki mesafe yerine bütünleşme anlamışlar.Gerçekten de hastalığın her türlüsü ancak bu şekilde en kolay bulaşabilirdi. Kutluyoruz!


GÜNÜN SÖZÜ

Çocukta ruh ve beden eğitimi ve gelişimi beraber yürütülmelidir.
 İbni Sina

TEBESSÜM

Dedesi,torununu gezdiriyordu. Önlerinden çok güzel bir otmobil geçer. Dedesi : -Bak yavrum der; “düt düt” geçiyor. Cocuk gayet sakin bir cevap verir: -Dedeciğim, o “düt düt” dediğin; sekiz silindirli, otomatik vitesli, doksan sekiz model bir Mersedes’tir.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?