USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Örnek aldığımız Amerika!

19-09-2015

Bu kadar yaşanmış felaketlerin  mali kayıplarının dev gibi büyüdüğü ve yoksulluk sınırının taban yaptığı ülkemizde, siyasileri bol keseden harcamaları ve alakasız yatırımlara para harcamaları her zaman canımızı sıkar.Mesela emekli bir çiftin Şehit Kamil parkının sık sık dizilmiş ışıklandırma lambalarının aylık ve senelik masrafını hesap edip söylendiklerine şahit oldum.Son günlerde daha birkaç sene önce büyük paralarla yaptırılan süslü kavşakların sökülüp yeniden yapılması.

Ne yazıkki büyük idolümüz !ABD deki devletin yaptığı saçma yatırımları bilseniz bizimkilere tek söz etmek gafletinde dahi bulunmazsınız.

American Dream dergisinden Michael Snyder, ilginç bir liste hazırlamış, ABD devletinin para harcadığı tuhaf konular ile ilgili. Listeye göre ABD devlet kurumları ne kadar müsriflik varsa bunu yapıyor.

 Ulusal Bilim Merkezi, ördeklerin cinsel organları araştırmaları için Yale üniversitesine 389.000 dolar veriyor.

 ABD vergi dairesi, kendi çalışanları motive etmek için “Star Trek” temalı bir film çekip, vergi müfettişlerine rol veriyor, 60.000 dolar harcayarak.

 Ulusal sağlık kurumu Boston’daki Brigham hastanesine şöyle bir araştırma için 1.5 milyon dolar ödenek ayırıyor : Neden lezbiyenlerin %75′i obez ve bu durum eşcinsel erkelerde görülmüyor?

ABD hükumeti resmi rakamlara göre kedi ve köpek saç bakım ürünleri için 2012 yılında 505.000 dolar harcamış.

 Tarım bakanlığı halka havyar sevdirmek için reklam harcamaları olarak yılda 300.000 dolar harcıyor.

 Ulusal sağlık enstitüsü bir araştırma yapmış, televizyondaki dizilerin “tekrarını” seyretmenin sağlığa etkisine dair, 660.000 dolarlık bir araştırma.

Ulusal Bilim Merkezi “özel bir bilim adamı grubuna 1.2 milyon dolar veriyor, bir araştırma yapmaları için : Yaşlı insanlar internetten bilgisayar oyunu oynarsa bu sağlıklarına nasıl etki eder?

ABD’nin uluslararası Kalkınma ajansı susam sokağının Pakistan versiyonu için 10 milyon dolar harcamış. (Bizce bu para sokağa atılmış sayılmaz ABD açısından bakılınca, Pakistanlı bebelerin beyni nasıl uyuşturulacak başka?

Liste bir sürü ıvır zıvır harcama ile uzayıp gidiyor, ABD ise tarihin en müsrif ülkesi olarak kayda geçiyor. Bu paraların bir kısmı İslam coğrafyasından hırsızladıkları doğal kaynaklardan elde ediliyor, işin asıl canımızı sıkan tarafı bu.,

Yinede biz biz olalım ve şimdilik kavşaklara takmış belediyelerimize çokta karışmayalım.Uyuyan devi uyandırmayalım. Bakarsın akıllarına gelir de hadi “Bir Antepli Pazar günü kaç kilo et tüketir ”diye bir araştırma başlatıp milyon bütçeler hazırlamaya kalkarlar.

Yinede en iyisi kavşaktır kavşak .

GÜNÜN SÖZÜ

:”Kene gibi pis bir deriye konup şişeceğine, kuşlar gibi yarı aç ol ki fezâlarda dolaşasın.”

Hz.Mevlana

TEBESSÜM

 Bir Rus Yahudisi İsrail’e göç müsadesi alır.Çıkışta Ruslar bagajını kontrol ederken elbiseleri arasında Lenin in büstünü bulurlar, sorarlar :
– Bu nedir?
Yahudi :
Bu nedir değil, bu kimdir diye sormanız gerekirdi…Bu Lenin dir, sosyalizmin temellerini atan, Rus halkına iyilikler getiren..bende bunu bereketli günlerin hatırası için yanıma aldım.

-Memnuniyetle tamam derler Ruslar, bırakır ve geçer.

Tel Aviv havaalanında gümrük memurları büstü görür ve sorar:

– Bu nedir ?

Yahudi: Bu nedir değil, bu kimdir diye sormanız gerekirdi…Bu Lenin dir. Bu deli cani yüzünden Rusya’yı terk etmek zorunda kaldım !Yanıma aldım ki her gün bakıp lanet okuyayım !

-Tamam haklısın derler ve bırakırlar  geçer…

Adam evine gider, büstü büfenin üstüne koyar,gelişi sebebiyle akrabalarına davet verir.

Yeğenlerden biri sorar :-Bu kimdir ?

Yahudi cevap verir :

– Bu kimdir değil, bu nedir diye sorman gerekirdi…Cevap da,on kilogram yirmi dört ayar altın, vergisiz, gümrüksüz, KDV siz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?