USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ordumuzun temel taşları!

19-09-2015

Hafta sonu,nihayet ilimizde de faaliyet gösterecek olan TEMAD’ın açılış törenindeydik.Ordunun her biriminde özveriyle çalışan, vefakar ve cefakar,ordumuzun bel kemiği,mihenk taşları emekli askerlerimiz ve aileleri, her zamanki o mağrur duruşlarıyla, Türk ordusuna yakışan bir şıklıkla çok mütevazi bir program hazırlamışlardı.

Askeriyemizin bek kemiği,eli ayağı yeri gelirse günah keçisi, fedakar subaylarımız,dertlerinden sıkıntılarından bahsederken dahi uslüplarından ve duruşlarından ödün vermemeye önem gösteriyorlardı

.Aslında talepleri,istekleri öyle karşılanamayacak gibi de değil.Sadece ve sadece emeklerinin karşılığı olan haklarını düzgün almak,yaşam kalitelerini biraz olsun yükseltebilmek ve hak ettikleri itibarlarını yeterince görebilmek.Hepsi bu…

Ama ne yazık ki ülkemizin sessiz çığlıkları gurubunda yer alan ast subaylarımız,çalışırken elde edemedikleri özgül hakları yüzünden emekli olduktan sonra daha da büyük sıkıntılara mağruz kalmaktalar.

İşte size emekli bir astsubayımızın, nerdeyse bütün meslektaşlarının karşılaştığı sıkıntılarını en güzel şekilde anlatan mektubu;       

1978 yılında Keşan’da mutfak görevindeydim. Bl.Komutanını  özel kurt köpeklerine Er istihkakı kıymadan vermediğim için (daha doğrusu sorumluluğum gereği veremediğim için) mutfağa kadar gelip ana-avrat söven Bl.K.nı ile kavga ettik. Birlik Komutanı beni, Askeri Mahkeme’ye, bölük komutanını da disiplin mahkemesine verdi. Mahkeme cesurca, korkmadan ifade veren üç er sayesinde beni suçlu bulmadı. Dosyamı Tümen adli müşavirliğine iade etti ve disiplin mahkemesine gönderdi. Ama zamanın Tümen komutanı, Bölük komutanının birlik içindeki prestijini bozduğum için davayı veto etti. Mahkeme de bana 10 gün hapis cezası verdi, Askeri Yargıtay da onayladı. 6.5 gün hapis yatıp çıktım. Bu cezadan sonra çektiğim cezaların devamını madde madde yazmak istiyorum.

1… Çalıştığım 11 Ay- 23,5 gün çalışmamışım sayıldı.

2.. Bir yıl geç terfi ettim.

3… Devre arkadaşlarımın ast’ı oldum.

4… Sicilim bozulduğu için;

a… Subaylık sınavlarına giremedim

 b… Yurt dışı görev hakkım kaldırıldı

5… Emekli olurken emekli ikramiyem, OYAK param, Tasarrufu teşvik primim hep birer yıl eksik hesaplandı.

6…  Atandığım her birlikte sicilimi okuyan komutanlarımdan hiç şefkat görmedim.

7…  Son olarak 35 yıldır bir alt dereceden emekli maaşı alarak “Müebbet Cezamı” çekerken eşime de çektirmeye devam ediyorum.

Asker  sakalını kesmediği için üstünden azar işiten,ordu evleri ve askeriyenin özel mülklerinde ikinci sınıf muamelesi gören,yangında,savaşta afette en ağır işlerin hep onlara yaptırıldığı ast subaylarına karşı topum olarak bizlerinde birazcık olsun vefa  göstermemiz gerekmez mi…

Yorum sizin..

TEBESSÜM

Adam karısı ile birlikte doktora muayene olmaya gider. Muayene biter ve doktor odasından çıkarak kadının yanına gelir ve Kocanızın ölmemesini istiyorsanız şu kağıda yazdıklarımı uygulayacaksınız der: 
1- Sabahları güler yüzle güzel bir kahvaltı hazırlayın ve ise mutlu gitmesini sağlayın 
2- Öğleleri eve geldiğinde güler yüzle karşılayın ve güzel bir öğle yemeği ile takdir edildiğini hissettirin, böylece günün geri kalan kısmını da iyi geçirmesine yardım edin. 
3- Akşamları eve geldiğinde yemek özellikle güzel olmalı. Eve gelince eline bir kadeh içki verin dinlenmesini sağlayın. 
4- Onun gönlünü hoş edin 
– “Eğer bu dediklerimi harfiyen uygularsanız kocanızın sağlık yönünden hiçbir problemi olmayacak” der doktor. 
Eve geldiklerinde adam karısına sorar, 
– “Ne dedi doktor sana?” 
– “… Ölecekmişsin!!.

GÜNÜN SÖZÜ

Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve yeteneğinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir

M.K.ATATÜRK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?