USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Öcalan mı? İtibar mı? Yok artık!

19-09-2015

Hz. Mevlana’nın çok sevdiğim bir sözü vardır.“SÖYLENECEK HER SÖZE CEVABIM VARDIR. BİR SÖZE BAKARIM SÖZ MÜ DİYE ,BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE! “

Şimdi birisi çıkıyor terör belasıyla yıllarca Türk Kürt deneden bu milletin canını yakıyor,evladını alıyor,şehit ediyor.ilerlemesini engelliyor..Ve siz yıllar sonra bu caniyi cezasını vermek için hapse atıyorsunuz.Ama birisi çıkıp bu adama “Sayın” diyor.Bir diğeri de” Öyle söylemeyin böyle demeyin Öcalan ı itibarsızlaştırıyorsunuz…”

Bu lafı söyleyen PKK nın partisi mi diye baktık ;değil…

PKK nın bizzat başında olanımı dedik; oda değil!

Ne yazık ki bu lafı söyleyen, taaaaa devletin en başlarından olan,yaşını başını almış,devlet deneyimi gayet yerinde olan başbakan yardımcısı…

Öcalan paket yapılıp getirildiğinde, verdiğimiz şehitlerin kanı yerde kalmayacak diye bir nebze olsun yüreklere su serpilmişti..

Sonrasında çocuk katiline ağır hücre hapsi beklerken, özel ada tahsis edildi..

Sonra canı sıkılmasın diye arkadaşlar..

Yaşam alanı,bahçe.çiçek böcek….

Ha şimdi de sekreter ayarlanacakmış hazretlerine…

Ve fikirleri alınmaya başlandı, konuşmasını bile bilmeyen bu teröristin..

Ağzından çıkan her kelime değer taşır oldu sözde çözüm süreci adına…

Dağlarda korku içinde kaçak yaşarken bulamayacağı itibarı ve konforu, tutuklandıktan sonra gördü beyefendi..Heyetler geliyor,gidiyor.Hatta BDP liler bile bu adamın bu kadar itibar görmesinden zaman zaman rahatsızlık duyabiliyorlar.Bazen de sanki bir lider havasındaymış gibi açıklamalar yapıyor,gerekirse Türkiye Cumhuriyetine balans ayarı çekebiliyor..

Gün gelir de dışarı çıkar,meclise girer ve şehit ailelerinin vergileriyle de maaş alırsa şaşırmayacağız,sadece ve sadece kahrolacağız..

**

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ülkemizde her zamanki gibi formalite olarak kutlandı.Bu yılın diğerlerinden farkı öldürülen ve şiddet gören kadınların sayısındaki artış oldu.İsmini bile ilk olarak sorduklarında zor hatırladığımız bayan bakanımız( konuşmasını yaparken kendine soru sormak isteyen bir bayanı dışarı attırdı.Gerçekten çok etkilendik!!!!) günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.Birkaç göstermelik kutlama o kadar..

Bence gerçek suçlular en ağır şekilde ceza görmedikçe,hatta idam edilmedikçe,kadın itilmeye kakılmaya devam ettikçe bu toplumda kadına gerçek anlamda değer veriliyor diyemem,dememde..

Rakamları hatırlamakta güçlük çeken sosyal politikalar bakanımızın bakanlık binası zaten çok yüksek bir meblağaya kiralıkmış..Hiç gerek yok, fuzulü bir masraf bence..Her gün kadın cinayetleri ve daha basına yansımayan şiddetler katlanarak artmışsa,tv de kadınlar cinsel obje olarak kullanılıyor ve buna da ses çıkarılmıyorsa, kilidi kapıya vurup kapasınlar bana göre.Milletçe masrafımız azalır.

Zaten cumhurbaşkanımızda kadınlarla ilgili bilmemiz gereken önemli açıklamayı da yaptılar:”Kadın ve erkek eşit değildir!”

O KADAR!

GÜNÜN SÖZÜ

Korku insanı uyanık tutar.

Çin Atasözü

TEBESSÜM

Adam dünyaya dan göçeli dört bin yıl olmuştu. Yapacak işi yoktu ve canı sıkılıyordu. Meleklere gitti, can sıkıntısının üstesinden gelmesi için kendisine öyle bir çırpıda bitmeyecek bir iş vermelerini rica etti.
Melekler, adamın eline bir törpü vererek;
-“Git, Himalâya dağlarını törpüle” dediler.
Sekiz bin yıl geçti. Adam meleklere yine geldi;
-“O iş bitti, ama gene canım sıkılıyor” dedi.
Bu sefer, kendisine bir kaşık uzatıp, Atlas Okyanusunun sularını boşaltmasını önerdiler. Yirmi iki bin yıl sonra adam tekrar karşılarına çıkınca da, yeni bir iş istediğini anladılar;
-“Şimdi de dünyaya gideceksin. Kadınları araştıracaksın. Onların davranışlarını, duygularını ve erkeklerden beklentilerini rapor edip bize sunacaksın” dediler.
Adam, gidiş o gidiş gitti. Milyon seneler geçmesine rağmen hâlâ dönmedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?