USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NEREDEN NEREYE!

19-09-2015

LÜTFEN DİKKATLE OKUYALIM…

Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Başbakanlığa İsmet Paşa’yı atadığını Meclis Başkanlığı’na bildirir. Böylece İsmet Paşa Cumhuriyet’in ilk Başbakanı olur. Bakanlar Kurulu akşamüzeri valilikte toplanır. Bu ilk toplantıda Gazi Paşa da bulunur. Hepsini tek tek kutlayarak aşağıdaki kısa konuşmayı yapar:

“Efendiler! Yıkmaya çalıştığımız ortaçağın arkasında bin yıllık deney var; bin türlü kirli oyun bilir. Cumhuriyetimiz ise daha yeni doğmuş bir çocuk. Cumhuriyeti kolayca boğuverirler. Bu nedenle çok dikkatli, uyanık olun.

İş arkadaşlarınızı özenle seçin. İstanbul’dan gelen bazı memurları gördüm. Bir devrim başkentine geldiklerinin farkında görünmüyorlar. Koca Osmanlı gemisi durup dururken batmadı. Bunlar gibi ilgisiz, tembel, heyecansız, küçük kafaların büyük sorumluluğu var. Kötü bir memur vatandaşı devletinden soğutur.

Osmanlı Devleti azınlıklara devlette görev vermiş ama son iki yüz yıl içinde Alevi yurttaşlarımıza vermemiştir. Bu akla ve insanlığa aykırı duruma Milli Mücadele başlar başlamaz son vermiştik. Bu tutumu özenle sürdüreceğiz. Anadolu’da kim varsa hepimiz bir milletiz. Yurt ve kader kardeşiyiz. Milli Mücadele’yi böyle yürüttük, Cumhuriyeti de bu anlayışla yöneteceğiz. Bu anlayışın bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bozulduğu zaman ne olduğunu iyi biliyoruz.

Yunan ordusu Sakarya’dan çekilirken, çoğu ahşap olan köy camilerini yakıp yıkmıştı. Son çekilişte de batıdaki büyük, taş camilerin dışındaki tüm şehir, kasaba, köy camilerini yakarak, yıkarak kaçtılar. Bunların sayısı birkaç bindir. Bu camileri yenilemek görevimizdir. Bu hizmeti nutuk atmadan, gösterişe kaçmadan, siyasete alet etmeden yerine getirelim.

İlkokulun zorunlu, eğitimin yükseköğretim bitene kadar parasız olması temel ilkemizdir, isteyen herkesi, kız erkek ayırmadan okutacağız. Sağlık hizmetlerinin parasız olması da amacımızdır. Halkın geçimini kolaylaştırmak, güven içinde yaşamasını da sağlamak zorundayız. Devlet halk için, halkın bu ihtiyaçlarını karşılamak için var.

Bütçesi denk, borcuna sadık, parası sağlam bir devlet olmalıyız.

Devletimiz artık kesin olarak padişahın, bir ailenin devleti değil, halkın devleti. Hepimiz halkın hizmetindeyiz. Efendimizin, sahibimizin halk olduğunu hiç unutmayacağız. İdealimiz milli egemenliğe dayalı, uygar bir toplum ve devlet yaratmaktır. Hiçbir aşamada bu ideali gözden kaçırmayacağız.

Sorun çok. Hepsini çözmeye ömrümüz yetmez. Bizim yetişemediklerimizi yurtsever çocuklarımız tamamlar.

Halkı saymak, aydınlatmak, eğitmek, sağlığım korumak, güven içinde yaşamasını sağlamak başlıca ilkemiz olacak. Başarılar diliyorum.”

BU GÜNE BAKARSAK…

Cumhurbaşkanımızın ilk demeci..

Paralel yapıyla mücadelemiz devam edecektir………….

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanlar sevdikleri şeyi yok etmeye, daha sonra da yok ettikleri şeyi yeniden sevmeye ve değer vermeye meraklıdırlar.” [Donald Walsch]

TEBESSÜM

Feminist kongresinde kadınlar erkekleri nasıl dize getirdiklerini anlatıyorlarmış.İlk olarak,Amerikalı kadın kürsüye çıkmış:”

“Ben çok iyi bir şirketin genel müdürüyüm.Bir gün alış veriş yapmaktan bıktım ve kocama dedim ki, bundan sonra alış verişi sen yapmalısın.Birinci gün yapmadı, ikinci gün de yapmadı, üçüncü gün mecbur yaptı.”

İngiliz kadın kürsüye çıkmış:”,-Ben iyi bir şirkette üst düzey yöneticisiyim .Bir gün kocama dedim ki bulaşık işlerine artik sen bakmalısın.Birinci gün yapmadı, ikinci gün yapmadı, üçüncü gün baktım ki yaptı.”

Sonra bizim Fadime çıkmış kürsüye. “Ben bir gün kocama dedim ki, ben çamaşır işinden bıktım, bundan sonra çamaşırları sen yıka. Birinci gün göremedim, ikinci gün göremedim. Üçüncü gün gözüm yavaş yavaş görmeye başladı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?