USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR DERKEN!

24-05-2018

Geçmişin kıymetini,özlemini  bugünün yaşanılan olumsuzlukları  belirlermiş.

Bir mübarek ramazan ayını daha yaşama şansını bizlere gösterdiği için Rabbimiz’ e şükürler olsun.Ama  mübarek  onuncu gününe gelmesine rağmen,ülke  gündeminin  hararetinden halen kendinden dada fazla söz ettirme fırsatını yakalayamadı.

Ramazan ayı bereketiyle, rahmetiyle,güzellikleriyle gelir.Verilen zekatlarla, yapılan hayırlarla,bağışlarla fakir fukaranın,tenceresi kaynar, yüzü güler. Şeytanlar bağlanır,güzelliklere de yarışılır,eller dualara kalkar.Televizyonlar da aklı başında din adamları ( eskilerden bahsediyorum) ramazanın bereketi ve mükafatı ile ilgili sohbetler yapar.İlahiler dinlenilir.Kur’an-ı Kerimle huzura erişilir.Tatlı bir telaşla hazırlanan iftar sofraları,buram buram kokusuyla akılları başlardan aşan pidelerin eşliğinde eş dostunda ağırlandığı,ailecek  mutlu iftarlar   edilir.Daha doğrusu edilirdi.

Ama  ne yazık ki bu seneki ramazanı şerif;
En erken seçim startının tantanası arasında, hak ettiği ilgiyi karşılamayı göremeden geldi.Aday adaylıklarında patlamanın yaşandığı seçim tantanasının ramazanın ilk günlerine rastlaması yüzünden   gelişi sessiz sedasız oluverdi.Sonrasında heyecanlı  bekleyiş süresi, stresi ve aday listelerinin açıklanması  ile patlayan bombalar,itirazlar,istifalar..Beraberinde  akıl sınırlarını  dahi zorlayan senaryolar; FETÖ’ cüler yine aday gösterildi ithamlarında bulunmalar, fahiş paralarla  sıralar satın almalar, listeleri  sıralamaları belirleyen karılar,kocalar,baldızlar,kaynanalar…tövbelerin bol olması gereken mübarek ramazanda, tavan yapan gıybetler…

Adaylar  fakir fukaraya belki reklam uğruna bol bol hayır yaparlar diye  umutla beklerken, sadece körlerle  sağırların ağırlandığı parti davetlerinden  manzaralar..

Ya seçimin havasına bile gölge yapan dolar,benzin zamlarına ne demeli.İftar sofralarının da bugünlerde tek konusu olan, dolar en son kaç ta kaldı? Beşi görür mü? Ne olacak bu ülkenin hali…
Halbuki Ramazan demek;huzur demektir.Rahmet demektir,bereket demektir.
Değerini,kıymetini iyi bilmek gerekir.
Ayrıca tek sultan vardır.O da ramazandır!

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir .
Albert Einstein

TEBESSÜM

Ateist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş. “Evrim ne güzellikler yaratıyor!” diye düşünüp mest oluyormuş. Birden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve onu kovalamaya başlamış. Adam bütün gücüyle kaçıyormuş ama her arkasına bakışta ayının daha yaklaşmış olduğunu fark ediyormuş. Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı yerdeki dala takılmış, ayı adamın üzerine atlamış, pençesini kaldırmış. Tam vurmaya hazırlanırken adam ; “TANRIM” diye bağırmış. Bir anda zaman durmuş, ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş. Bir anda orman kararmış ve gökyüzünden bir ışık hüzmesi adamın üzerine parlamış. Çok derinden gelen ilahi bir ses adama:

– “Yıllarca bana inanmadın, yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymalıyım?” demiş. Adam utanç içinde:
– “Biliyorum bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama belki AYIYI dindar yapabilirsiniz”. demiş. Ses: “Peki.” diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş. Nehir tekrar akmaya başlamış. Her şey eski haline dönmüş. Ayı pençesini indirmiş, iki pençesini de göğe doğru çevirmiş, ve konuşmaya başlamış:
– “Tanrım, senin rızan için oruç tuttum, senin rızkınla orucumu açıyorum, hamdolsun verdiğin nimetlere.”…

****

Daha ezan okunmadı, niye açtın orucunu?
_ Trabzon’da okundu uşağum.
– Ama burası Trabzon değil, İstanbul.
_Bize her yer Trabzon
_Anne arkadaşım iftara çağırdı gidebilir miyim.
-Tamam ama akşam ezanından önce evde ol
Bir Türk atasözü derki, sadece ilk birkaç gün zorlanırsın.
Tek istediğim şey, sivrisineklerin de ramazanda oruç tutması.
Araştırmalara Göre Ramazanın En Hit Parçası Susadım Çeşmeyeymiş



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?