USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MEZUNİYET DEDİĞİN KALPLERDE OLMALI!

Miniklerin okulların tatile girdi ve  büyüklerinde sınavlardır,mezuniyet heyecanlarıdır  telaşlarının bitmesine çok az bir zaman kaldı.En son sınavlar yapıldıktan sonra da uzun bir tatil dönemi bekliyor gençleri.

Sınavlardan sonra en çok heyecan ise mezuniyet dönemine gelmiş gençler yaşamakta.Hangi otellerde yapılacak,kep çekimi,dış çekimi, balo kıyafetleri.. derken ailelere de oldukça yüklü külfetler eklemekte. Alabilen var,şartlarını zorlayan var,hiç alamayacak olup ailesinin burnundan getirenler var.

Bu yıl ailelerin,artan piyasa fiyatlarının da etkisi ile en çokta gençlerin bu fuzuli taleplerini karşılayabilmek için çektikleri sıkıntılar ile ilgili şikayetleri  dikkatlerimizi  çekti.

Masumane, sevimli havasından çıkıp  artık tamamen gösteriş kokan, bütçe göstergesi  yarışlarına döndüğü günümüz mezuniyetleri, gençlere belki de yeterince anlatılamadığından anlamından çok maddi göstergesi değer kazanmaya başladı.

Sonuçta da aslında hiç kimsenin memnun olmadığı, kıyafetlerin saçların hayal kırıklığı yarattığı,pişti olan abiyelerle gecelerin zehir olduğu..gidenlerin mutsuz gidemeyenlerin ise daha bir mutsuz olduğu mezuniyetleri ömür boyu tebessümle gururla hatırlanacağı hatıralara dönüştürebilmek aslında mümkün.

Mezuniyet için düşünülen bütçelerle belirlenecek yetim çocuklara yardım etmek,eğitim masraflarına katkıda bulunmak,onlarla beraber paylaşımlarda bulunmak ve okulda yapılacak sade ve gösterişsiz bir veda ile yeni hayata merhaba demek inanın gençler üzerinde çok daha güçlü etkileri olacaktır.

Hani hepimizin bugün olmuş beğeni ile izlediği “HABABAM” filminin sonunda öğrenciler sene sonunda ne yaramazlık yapmışlarsa yapsınlar,kendi emekleri ile hazırladıkları sevimli parodilerle hem eğlenirler, hem de hocaları ile aralarındaki buzları eritirlerdi.En güzeli de lüks otellerde,pahalı abiyelerle değil okullarının salonlarında kendi imkanları ile hazırladıkları kostümlerle sergilemeleriydi. Bir güzel ayrıntı da HABABAM ’lıların devlet değil özel okul öğrencileri olmalarıydı.

Çok değil birkaç pilot okul böylesine güzel bir uygulamaya imza atsa inanıyoruz ki çok daha anlamlı ve de faydalı olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendine lüzumlu olmayan şeyleri satın alırsan çok geçmeden muhtaç olduğun lüzumlu şeyleri satarsın.
Benjamin Franklin

TEBESSÜM

İki Yahudi arkadaş bir Katolik kilisesinin önünden geçiyormuş. Kilisenin duvarında,Katolik  olmayanlara hitap eden büyük bir afiş asılıymış:
“ Bize gelip Katolikliği kabul ederseniz hemen 30 bin dolar nakit para alacaksınız! ”
Yürümeye devam eden iki arkadaş bu teklifin ciddi olup olmadığını tartışmaya başlamış. Bir hafta sonra, aynı kilisenin önünde yeniden buluşmuşlar ve biri diğerine sırrını açmış:
“ O teklifin ciddi olup olmadığını hala merak ediyorum. ” Bunun üzerine arkadaşından küçümser bir tavırla şu cevabı almış:
“ Ah siz Yahudiler, aklınız fikriniz para! ”


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?