USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

LOGO DİYE ÇİZİLİR, ELEŞTİRİ DİYE OKUNUR!

13-04-2016

Gastronomi   kenti  unvanını kaptıktan sonra, kentimizi temsil edecek  şöyle afili bir logomuz da olsun artık dedik! Haliyle de bir bedeli olmalı deyip  kesenin de ağzını açıverdik. Ama  büyük hayallerle beklenilen logomuz görücüye çıkar çıkmaz  umulanın  aksine  beğenilmedi. Üstelik  fırtınalar koparıldı.Öyle ki;
Büyükşehir Başkanımız Sayın Fatma Şahin sürekli  eleştirilen,beğenilmeyen,ücreti fazla bulunan logonun bu denli tepki görmesine,eleştirilmesine üzüldü..
Dünyaca meşhur aslen de Gaziantepli  olan logonun tasarımcısı “ I mean it” firmasının sahibi  sürekli  açıklamalar yapmak zorunda kaldı ve emeği geçen ekibi üzüldü..
Logoyu beğenen bazı gazeteci ve yazarlar, köşelerinde övgü yaptıkları için  rüşvet aldıklarıyla  iddiasıyla  itham edilip üzüldü..
Logoyu  yine de beğenenlere kızanlar,  zevksizlikle, tarafkar olmakla  suçlanarak   üzüldü..
Kendi içimizdeki eleştiriler yetmezmiş gibi   Ahmet Hakan’ın da   bir şekilde müdahil olup “ne çirkin logo” demesine Gaziantep  üzüldü..
Gaziantep’in logosunu sürekli eleştirenlere yeter artık dercesine ” Markayı anlamak ufku geniş olan insanların işi, ufku dar olanlar markalaşmayı yalnızca logo zanneder..”diyerek teessüflerini sunan Adil Konukoğlu’da  üzüldü..
“Türkiye'nin dünya çapında tanıtımını yapan “I mean It” firmasının çalışmasına bu denli eleştiri yapılmasına üzüldü.Ama reklamın iyisi kötüsü olmaz olumsuz da olsa tüm Türkiye’ de konuşuluyoruz” diyerek farklı bakış açısını yakalayan  Osman Toprak’ta hem üzüldü hem de  sevindi.
Bütün bu kavgaları şaşkınlıkla izleyen vatandaşta sadece ücret tutarını baz alıp yapılan masraflara üzüldü.
Kendi şöhretlerini  bile gölgede bırakan logonun bu kadar abartılı şekilde gündemde tutulup  konuşulmasına, hatta kendi şöhretlerini dahi gölgede bırakmasına; baklava küstü .Zeugma küstü.Şahinbey’de küstü.Şehitkamil’de küstü.Lahmacun ise hepten tiriplere kapılıp kaptırdığı şöhretinden olmasına  küstü.

GÜNÜN SÖZÜ
Bize cazip gelen kavgadır, zafer değil.
Blaise Pascal

TEBESSÜM
Bilim adamları bir mağarada fosiller bulmuş ve yaşını 3576 olarak hesaplamışlar.KGB FBI gibi servisleri denemek için onları bir teste tabii tutmaya karar vermişler. Önce FBI gelmiş, bilim adamları demişler “Mağaradaki fosilin yaşını tahmin edin”. FBI girmiş içeri bi hafta sonra çıkmışlar demişler “Bu fosil 4000 yaşındadır.” Bilim adamları onları tebrik etmiş, epey yaklaştıkları için. Sonra KGB girmiş içeri 5 gün sonra çıkmış demişler “Bu fosil 3650 yaşındadır”. Bilim adamları onları da tebrik etmişler. Son olarak ta bizim MİT ekibi girmiş mağaraya, bir hafta geçmiş çıkan yok. 2 hafta geçmiş yok. Millet meraktan kuduruyor. Gazeteciler filan toplanmış hep mağaranın çıkışında bekliyorlar. Sonunda bir ay sonra  MİT ajanı çıkmış dışarı, kıyafeti dağınık şekilde. Herkes sormuş “efendim ne oldu hesaplayabildiniz mi yaşını?” MİT ajanı önce  soluklanmış nefes almış, sigara yakmış. Demiş “Bu fosil 3576 yaşındadır” Herkes şok olmuş tam bildi diye. “Efendim yaşını tam bildiniz nasıl yaptınız bunu!??!” Adam sigarasından bir nefes almış, demiş: “Zor oldu ama konuşturduk şerefsizi..” :)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?