USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kürt sorunu mu dediniz!

19-09-2015

Kürt sorunu diye ortalık yere çıkıp çığırtkanlık yapanlar bile artık asıl niyetin PKK ve Kürdistan olduğunu görmeye başladılar bile.Bir dönem korkudan kaçacak delik bulamayan militanlar şimdilerde  hiç olmadıkları kadar söz sahibi olmaya adam yerine konulmaya başladılar.Hatta meclise kadar girip çatır çatır vekil maaşı alanları dahi var.Bu yaşananlardan aslında en çok rahatsız olan bir kesim var ki oda PKK yla aynı kefeye konulmaktan rahatsızlık duyan Kürt vatandaşlarımız oldu.

Biz en çok bu süreçte rencide olduk, bölücülerle bir anılmaya başlandık, kötülendik demekteler.

Zaten şu anda devam eden süreç temelde Kürt Sorunun çözümüymüş gibi görünse de  pratikte daha çok PKK sorununu çözmek niyeti taşımaktadır. Çünkü ortada PKK olmazsa bir “Kürt Sorunu” da kalmamış gibi görünüyor. “Ulus devlet  anlayışı ”bütün dünyada ilkel kabul edilmeye başlamışken, milletler ayrılmaktan çok birleşmeye, birlikler oluşturmaya ve sınırları ortadan kaldırmaya uğraşırken, burada yeniden bir Kürt Devleti oluşturulmaya çalışıldığı bariz bir şekilde görülüyor. Sözünü ettiğimiz devlet girişimi şimdilik Irak’ da ve Suriye’de yapılanıyor. İlerleyen zamanlarda belki Türkiye’deki Kürtler üzerinden bazı hamleler yapmaya çalışacaklardır.

Kürtlerin PKK-BDP-HDP gibi marksist örgütlerin elinden kurtarılması gerekiyor. Bunu en çokta çocuklarını bu örgüte kaptıran Kürt vatandaşlar istiyor. Ama hiç de kolay olmayacak. Bu örgüt silahlı bir örgüt olduğu için çözümü kolay olmayacaktır.

Gerçek çözüm Türkiye’nin kuruluşunun temelleri sayılan Erzurum kongresi kararlarında vardır. “Bu coğrafyada yaşayanlar Türkler, Kürtler, Çerkezler, Azeriler değildir. Anasır-ı islamiyye olup öz kardaştırlar.” Erzurum kongresinde sorun çok güzel çözülmüştü. Orada alınan kararları sonradan uyulmadığı için sorun çıktı. Bugün o kararı hatırlasak yeter.

Oyunu kimlerin oynamak  istediğini, Iraktaki Kürt bölgesinin kim tarafından oluşturulduğunu, Suriye’nin kim tarafından karıştırıldığını ve bütün bunların kimin işine yaradığını iyi analiz etmek lazım.

Çözüm bir an önce İslam kardeşliğini ve İslam birliğini yüksek sesle haykırmaktadır. Korkarak, çekinerek biraz daha bekleyelim diyerek çözüme yaklaşamayız. Suriye konusunda  ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tuzağa düşmüştür ve bu tuzaktan bir türlü çıkamamaktadır.

Bütünleştireceğiz derken ayrımlaştırmaya gitmek, hatta Alevileri de bu sahaya çekmek Yeni Türkiye söylemleri yapanların politikalarını açıkça göstermiyor mu bizlere?

GÜNÜN SÖZÜ

Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır.

  1. Emerson Fosdick

TEBESSÜM

Sakıp Sabancı’ya bir gün demişler ki:
– “Ağa bu dünyada her şey güllük gülistanlık nereye baksak her tarafta senin şirketlerini ve fabrikalarını görüyoruz (MarSA,YünSa,LasSA,ToyotaSA)”
– “Burada işin iş. Ya diğer tarafta ne olacak, orada ne yapacaksın, nasıl kurtulacaksın zebanilerden?”
Sakıp Ağa gülerek cevap vermiş:
– “Öte yanda da işimizi sağlama aldık. Bir tarafımızda iSA, diğer tarafımızda muSA”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?