USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KURALLAR ÇİĞNENMEK İÇİNDİR!

17-05-2021

Koronaya karşı kapanma tedbirleri,ramazan,bayram seyran,tatil derken yine döndük dolaştık işlerimizin başına geldik.Tedbir amaçlı kapanmada nasıl oluyorsa vakalar düşüşe geçtiyse de çevremde yasakları,tedbirleri takan neredeyse yok gibiydi.

Sokaklar caddeler vızır vızır doluluktan asla taviz vermedi.Herkeslerin ellerinde bir izin kağıdı özgürce dolaştılar.Hatta bir dedikoduya göre bir parti binasında kendi partilileri için izin kağıtları veriliyormuş.O kadar da duyarlıyız yani!

Marketler, bu süreçte her zamanki doluluklarından daha fazla müşteri ağırlamanın mutluluğunu yaşatıp,yüksek fiyatlarla karlarına kar katmanın sevincini yaşadılar.Olan yine küçük esnafa,günlük kazananlara,garibanlara oldu.

Sokakların boşluklarını evler doldurdu ve insanlar hiç olmadığı kadar bir arada olmanın tatlı mutluluğunu yaşadılar.Mangal partileri verildi,bir arada yenilip içildi, kutlamalar yapıldı,bağ evleri akrabalarla dolup taştı.Korona sanki rüşvet almış gibi buralara uğramadı nedense!

Polis kontrollerinin olmadığı noktalar ezberlenip,alternatif yol güzergahlarıyla  yasaklar hiç olmadığı kadar fazlasıyla çiğnendi.Kazara yakalananlarında hep bir bahanesi vardı.

Beşiktaş’ın şampiyonluğu da yasakların çiğnenmesinde son nokta oldu.Ne kadar taraftar varsa sokaklara döküldü.Uzun araç  konvoyları oluştu.Sokaklarda kutlamalar yapıldı.Havai fişekler atıldı.Silahlar sıkıldı.Her zaman ki gibi sevinme de bile yozlaşmanın kitabını yazdık!
Pandemi yasakları hiç olmadığı kadar  bu dönemde çiğnendi,ihlal edildi,suistimal edildi.Ama ne hikmetse yine de vakalarda düşmeler yaşandı.Bravo bize..

Neyse ki artık gizli saklı kaçamaklara son,normalleşmeye dönüyoruz.Hayırlı olsun!

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer çimlere basmak yasak olmasaydı çoğu insan oraya gidip de basmazdı.

TEBESSÜM

Temel ile Dursun konuşuyorlardı…
Temel Dursun’a sorar:
– Savaş çıkarsa yandık galiba.
Dursun düşündü:
– İki olasılık var, dedi. Ya çıkar ya çıkmaz. Çıkmazsa mesele yok, çıkarsa iki olasılık var:
Ya çürüğe çıkarız ya askere alınırız. Çürüğe çıkarsak mesele yok, askere alınırsak iki olasılık var: Ya geri cephe ya ileri cephe. Geri cephede kalırsak mesele yok, ileri cepheye gidersek iki olasılık var: Savaşı ya kazanırız ya kaybederiz. Kazanırsak mesele yok, kaybedersek iki olasılık var: Ya esir düşeriz ya ölürüz. Esir düşersek mesele yok, ölürsek iki olasılık var: Ya gömerler ya kağıt fabrikasına yollarlar. Gömerlerse mesele yok, kağıt fabrikasına yollarlarsa iki olasılık var: Ya gazete kağıdı ya tuvalet kağıdı. Gazete kağıdı olursak mesele yok, tuvalet kağıdı olursaaak… İşte o zaman yandık Temel!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?