USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KULAĞINA ALTIN KÜPE OLSUN!

28-01-2019

Bir zamanlar  yöneticinin birisi, "Bilmem gereken her şeyi,Nuh'un Gemisi'nden öğrendim" demiş. İlgimi çekti ‘ ne alakadır? Diye. Bendenizde  ülkemizin üzerini  karamsar bulutların kapladığı,tarihinin en tuhaf seçimine doğru gittiği ,geçim derdinin her şeylerin üzerine çıktığı  şu günlerde bu konuyu sizler için araştırdım.Umarım Nuh'un Gemisinde altın küpe olabilecek uyarılar siz okuyucularım içinde bir rehber olabilir. İşte öğrendiklerim:

-Doğru gemiyi kaçırma.
-Hepimizin aynı gemide olduğunu unutma.
-Vakit gelip çatmadan planını yap.Hazreti  Nuh,gemisini inşa ederken yağmur yağmıyordu.
-Kendine hep iyi bak ve büyük günü bekle.Altmışına  merdiven dayadığında bile,gerçekten büyük bir iş yapmak için önün açılabilir.
-Eleştirileri dinle,eleştirenlere  kulak asma,yapılması gerekeni yapmaya devam et.
-Geleceğini zirveler üzerine kur,dalgalar sana ulaşmasın.
-Ne olur ne olmaz,eşinle yola çık.
-Hız her zaman kazandırmaz .Yılanlarda gemideydi, panterlerde..
-Üzerinde aşırı baskı hissettiğinde,bir süre boşlukta yüz.
-Titanik'in profesyoneller, Nuh'un Gemisini ise amatörler tarafından yapıldığını unutma.
-Fırtınanın gücü ne olursa olsun, eğer doğru saftaysan, seni bekleyen bir gökkuşağı mutlaka vardır.
Şimdilerde insanlık üzerinde uygulanan en korkunç silah; karamsarlık ,umutsuzluk,gelecek endişesi, kişisel güvensizlik, yeise düşmek. Ben yapamam, hayat zor, imkansız..gibi boş duygular.Aslında her şey beyine doğru komutu göndermekle başlıyor; oda "Ben başarırım,engeller benim için sadece bir kamçıdır. Yeni açılan kapılara bir geçiş durağıdır"
Haydi bugünden başlayarak kendimizi bir silkeleyelim ve ne olmak istiyorsak,neyi arzuluyorsak sadece ona odaklanalım.Unutmayalım;Nuh'un Gemisin de başaracağına ailesi de dahil Hz. Nuh dışında kimse inanmamıştı.

TEBESSÜM

Bir gün Fransız, İngiliz, Türk uçak ta gidiyorlarmış.
Fransız  çantasından çıkardığı elmasını göstererek,"bizim elmamız meşhurdur" demiş ve elmayı yiyerek uçağın camından aşağıya atmış.Orda duran bir Fransız çocuğu ağlıyormuş.İnsanlar yanına yaklaşarak neden ağlıyorsun diye sormuşlar.Çocukta;
-Hayvanın biri uçaktan aşağıya elma attı kafama geldi.Ondan ağlıyorum demiş.
Uçak İngiltere hava limanının üstünden geçiyormuş ve İngiliz de çantasından çıkarttığı armudu göstererek bizimde armudumuz meşhurdur demiş.Armudu yiyerek camdan aşağıya fırlatmış yine orada duran bir İngiliz çocuğu ağlıyormuş.İnsanlar yanına gitmiş ve neden ağlıyorsun demişler? Çocukta:
-Öküzün biri camdan aşağıya armut attı kafama geldi onun için ağlıyorum demiş.Uçak Türkiye’nin üzerinden geçiyormuş ve temelde çantasından çıkardığı bombayı almış eliyle İngiliz ve Fransız’a göstermiş ve demiş ki"
-Bizimde bombamız meşhurdur! ve bombayı aşağıya atmış.
Çocuğun biri katıla katıla kahkahalar içinde gülüyormuş. Bir adam yanına gelmiş ve demiş ki
-Neden gülüyorsun genç adam?
Çocukta istifini hiç bozmadan
-Bir şöyle aksırdım, arkamdaki bina yıkıldı demiş.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlarla yüz yüze konuşarak her meseleyi halledebilirsin ama bazı insanlar gelir önüne, hangi yüzüne konuşacağını bilemezsin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?