USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KÖPEKTEN ÖNCE SAHİPLERİ EĞİTİLSİN!!!

23-12-2021

Pandemi ile birlikte evde oturanlar can sıkıntısından çeşitli hobi arayışlarına girdiler.Kimileri ahşap,cam boyama dükkanlarına yönelirken kimileri de hayvancıklara heves ettiler.

Ama pek çoğunluğu şuursuzca, bilinçsizce sahip edindikleri hayvancıklardan bir müddet sonra sıkılıp bakımlarını, ilgilerini azaltmaya başladılar.En kötüsü de birçoğu komşularıyla kötü olmak zorunda kaldı.

En gıcık olduklarımda hayvan beslemenin adabını bilmeden sırf gösteriş ve özenti uğruna hem hayvancıklara hem de çevreye zarar vermeleri.Tasmasız,eğitimsiz,önüne gelene havlayan,saldıran köpekler yüzünden huzursuzluklar kavgalar her geçen gün artmakta.Bu tipler yüzünden parklarda,sahiller de rahatça dolaşamaz olduk.Kargo çalışanlarının en başında da sipariş götürdükleri evlerde uğradıkları köpek saldırıları.

Birkaç gün önce ilimizde beslenmesi yasak olan pitbull cinsi köpekler küçük bir  çocuğa saldırdı.Yavrucak şuan yaşam savaşı veriyor.Sahiplerinin bir silah gibi ortalığa saldıkları bu canavar ruhlu köpeklerin verdikleri bedeli en ağır şekilde ödemeleri gerekiyor.Eğer ki evladımızı kaybedersek ceza bedeli olarak içeri atılmaları gerekiyor.

Gözlemlerime göre Pitbull takıntısı olan kişiler, yetersiz özgüvenini eşya olarak gördüğü bir köpekle tamamlamaya çalışan zavallı insanlardır. Yanında bir pitbullu besleyen birinin yanına kolay kolay sokulamazsın değil mi?

Zaten bu cins doğal bir hayvan değil, laboratuar ortamında genetikleriyle oynanmış bir türdür. Aşırı saldırgan ve hırçın.Özellikle de savunmasız çocuklara karşı.
Tehlike saçan başıboş köpekler de dahil olmak üzere, saldırgan köpekler yüzünden çocukların açık hedef haline geldiği bu dönemde acilen caydırıcı yasalar çıkarılmalıdır.Daha fazla canlar yanmadan..

GÜNÜN SÖZÜ

Kendini yok yere açındıran gerçekten dertli olunca acınmamayı hak eder.
Montaigne

TEBESSÜM

Fıkra bu ya, adamın biri sabah yürürken oldukça ilginç bir cenaze kafilesine denk gelir. Kafilenin önünde köpekli bir adam, arkasında iki tabut ve tek sıra halinde yürüyen yaklaşık 200 kişi vardır. Bu durum adamın tuhafına gider. Kafilenin başındaki adamın cenazenin sahibi olduğunu düşünerek yanına gider ve sorar;
‘’Beyefendi, oldukça acılı bu gününüzde sizi daha çok üzmek istemem ama acaba ölenler neyiniz oluyordu?’’ Adam cevap verir;
‘’Arkadaki kayınvalidem, öndeki ise eşim’’
‘’Tüh tüh, başınız sağ olsun. Nasıl vefat ettiler?’’
‘’Köpeğim karıma saldırmış, kayınvalidem yardım etmek isteyince ona da saldırarak ikisini de öldürmüş.’’ Adam biraz düşünüp sorar;
‘’Beyefendi mümkünse köpeğinizi ödünç olarak alabilir miyim?’’
‘’Sıraya geç…’’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?