USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KIZLARIMIZI RAHAT BIRAKIN ARTIK!

20-11-2016

Üç gündür Türkiye’nin gündemi ,doların korkutan yükselişin ide gölgede bırakıp   meclisten alel acele geçirilen endişe veren bir yasa yüzünden birbirine girdi. Konu tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlenmesi halinde fiili işleyen caninin ceza almayacağı yönünde… 

Belki bizlerde  yanlış anlamış olabiliriz diye vatandaşın tepkilerini  ve bakanlığın karşı açıklamalarını sizler için   değerlendirdik. 

Adalet Bakanlığı diyor ki ; 

"Tecavüzcüye evlilik yoluyla cezadan kurtulma imkanı kesinlikle getirilmemektedir. Tecavüz suçunun failleri bu düzenleme kapsamı dışındadır. Düzenleme, failin mağdurla resmi nikahla evlenmesi şartıyla uygulanabilecektir. Ancak, tecavüzcüler, mağdurla evlense dahi bu düzenlemeden yararlanamayacaktır."   

Vatandaşın itirazı ve tepkileri de burada başlıyor ki oda; fail,  mağdurla yani 18 yaş altı çocukla çocuğun  rızası ile evlenirse ceza almaktan  kurtulacak.Sıkıntı da tam işte burada başlıyor.Hangi çocuk hayatını karartan, korkudan aklını kaçırtacak dereceye getiren, canını yakan birisi ile ömür geçirmek ister.İşte tam da burada “namus namus …”diye ortalığı ayağa kaldıran çocuğun ailesinin baskısı hatta mahalle baskısı devreye girecektir.Hangi rıza..hangi nikah.. anlamsız bir imza ile ömür boyu kararacak bir hayat.. 

Yine Adalet Bakanlığı diyor ki; 

"Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza Muhakemesi Kanununun 231'inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir." 

Vatandaşın buna itirazı ise; 

Biz yıllardır toplum olarak kanayan yaramız, çocuk gelinler ile mücadele verirken,  bu acı tablomuz  ne yazık ki azalma göstereceğine giderek daha bir artma eğilimi göstermektedir.En önemli nedenlerden biriside kalabalık nüfuslu  dar gelirli aileler de beslenecek boğaz sayısını azaltmak için yada para karşılığı çocuğun küçük yaşta kızların hemen evlendirilmesi.Hani kanunda çocuğun rızası deniyor ya,sorsan hepsi sabahlara kadar yediği dayağın ve tehditlerin gölgesinde,çaresizliğin diz boyu olduğu çıkılmaz bir dönemeçte,tehditkar bakışların arasında  tabi ki rıza gösterip sessiz kalacaktır. Ne olduğunu bile tam anlamadığı evlilik zilletini kabul edecektir. Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık.Çünkü başka şansı da yok.Toplum için büyük suç olan bu dayatma evlilikleri acaba bu kanunla ana baba ve sübyancılara rahat bir soluk yolu açmış olmuyor mu? 

Evlilikmiş! Rızaymış! Çoluk çocuk sahibi olmakmış!  

Geçin ya artık bunları ve kızlarımızı rahat bırakın artık! 

GÜNÜN SÖZÜ 

Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir.Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür. 

Hadis-i Şerif 

TEBESSÜM 

Ünzile insan dölü on kardeş beşi ölü  
Büyüdükçe unufak ve gelir de görücü  
İnci gibi dişi görücü bilir işi  
Söğüdüm ağlar gider olur hatun kişi,  
 
Varmadan sekizine ergin oldu Ünzile  
Hem çocuk,hem de kadın on ikisinde ana  
Bir gül gibi al ve narin bir su gibi saydam ve sakin  
Susar kadın Ünzile  
 
Yağmuru kim döküyor  
Ünzile kaç koyun ediyor  
Dayaktan uslanalı hiçbir şey sormuyor.. 

Korkar durur gitmez köyün en son çitine  
İnanır o sınırda dünyanın bittiğine.  
Ünzile insan dölü bilinmezlere gebe  
Sırların mihnetini yüklenip de beline. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?