USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KİME OY VERECEĞİMİ BULDUM!!!

17-12-2018

Seçime çok bir şey kalmadı ama,bütün partilerde kesinleşmiş adaylar henüz belli değil. Ortalık asparagas çıkışlarla dolu.Bir yandan genel başkanlara yağcılık çekmek için takla atanlar.Diğer yanda  belki bu sefer… hevesleriyle paralarını ceplerinde dolandıranlar. Ve hiç birini umursamayan vatandaşlar…

En çokta sosyal medya  paylaşımları pek bir hareketli. Aksatmasız her Cuma topluca atılan cuma  mesajları,taziyeler,kutlamalar,en tatlı insancıl temenniler.Çocuk ,yaşlı,sevimli hayvancık videoları.Allah’ım ne güzel, bal damlıyor hepsinin klavyesinden bal.Buyurun, bugün bir mutasıp!  aday adayın pazartesi mesajı ;

“Pazartesinin nasipleri,
Yere dağıtılan kısmetleri,
Mucize ve süprizleri,
Aminnn diyenlerin olsun..”

Canım benim, mesaj iyi güzel hoşta, bunu yazanın da gerçek niyetini,yaşam tarzını,ahlak mefhumunu  bilmesek… neyse.

Bayılıyorum  günümüz aday adaylarının hepsine. İyi ki kopyala yapıştırlar da var hani.Okumadıkları, ilk kez duydukları manalı! mesajları şık çerçeveyle de süsleyerek ne de güzel bizleri sevindirik yapıyorlar.Seçim zamanına kadar böyle,Polyanna ile Şeker Kız arasında gidip geliyorlar.

Hani gerçek karakterlerini,niyetlerini de  bilmesek biz bile yapılan şirinliklere inanacağız.Okudukça içimiz de bir hoş olmuyor değil hani. Sonrasında kim beğenmiş diye kontrol eden özel ekipmanları bile varmış. O kadar mühim yani.

Ama  benim en sevdiğim Cuma  mesajı,gerçek favorim yıllardır hiç değişmez; ”Minareden atlarım,cumanızı kutlarım..”

Bir yerinizde durun ya..
Aday adaylarının uzun zamandır genel merkezleri hamam yolu yapmalarından dolayı zaten sıkıntılı  ve az sayı da olan Ankara uçak seferlerinde yer bulamama krizi  yaşayan, gerçek acil  işi olanlar vatandaşlar,  lanet okutuyorlar. Yüksek uçuş  fiyatlarını  söylemek bile istemiyorum ama Adana üzerinden gitmek zorunda kalanların sayıları da  az değil.

Günümüz insanının ideolojisi para…
Bu dönem de oy verecekler de ise ekonomi vaatlerinin en doğru,gerçekçi  olanlarına bakacak gibi. Hani eskiden olduğu gibi idolojiler,idealizimler,çav bellalar,adsızlar,arım balım petekçiler… yok artık.Yerini  sadece para cüzdanlarının ikinci gözünü de dolduracak, çoluk çocuğun ihtiyaçlarını karşılatacak ,karnını doyurup sırtını pek edecekler kazanacak. Hal böyle olunca da hiç kimse ne  sözde seçim vaatleriyle ne de çözümsüz çözümlerle uğraşmak istemiyor.Bu durum sadece mevcut başkanlara yarıyor ki onlarda maşallah ellerinde imkanları babalarının malı gibi kullanmaktan çekinmiyorlar.Vatandaş ise ne mi yapıyor? bir elinde faturaları,diğerinde kuş kadar  maaşı ile, en nadide hesap uzmanlarını gölgede bırakacak maliyet hesapları yaparak nereden daha çok kısarımda bu ayı atlatırım, ona  bakıyor.

 İlgililerine duyurulur..
Oy vereceğim parti ise…
Gazetecilerin sorunlarını lafta değil özde çözecek, kağıt fiyatlarını zamlar karşısında sabitleyip,yerel basına devlet desteği sağlayacak,
Gaziantep’ten diğer illere uçak seferleri sayısında artışını sağlayıp, fahiş fiyatlardaki bilet fiyatlarında düşüş sağlayacak,( öğrenciler için özel tarifeler bekliyoruz)

Arsa fiyatlarını aşağılara çekerek İstanbul’la yarışan ev fiyatlarını normale döndürerek herkesleri ev sahibi yapabilecek,
Gaziray’ı son sürat hizmete sokarak tez elden çıban başı  tramvayı ortadan kaldırıp yollara nefes aldıracak,
Aslında çözümü çokta zor olmayan trafiği biran önce düzene koyacak,
Belediyelerin her ihalesi şeffaflaştırılarak eş dost yemesinden kurtarıp gerçek ahlakla taçlandıracak..
Hangi parti olursa oyumu ona vereceğim…

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçeği, insanların ölçüsü ile değil; insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı.’’
 Hz. Ali (r.a)

TEBESSÜM

Bir seçim çalışmasına giden ve içinde yalnızca siyasetçilerin bulunduğu bir minibüs gece yarısı kaza yapmış. Hiç kurtulan olmadığı söylenmiş. Yardıma gelen bazı kişiler, vefat eden siyasileri hemen gömmüşler. Ertesi gün olay mahalline gelen polis, kazadan sağ kurtulan olup olmadığını sormuş. Vefat eden siyasileri gömenlerden biri kafasını kaşıyarak “Valla…” demiş “Bazıları yaşadıklarını iddia ettiler ama siyasileri bilirsin, doğruyu söylemezler."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?