USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KELİMELER KİFAYETSİZ KALIYOR!

18-02-2021

Korona belası aşıya rağmen hayatımızı etkilemeye devam ederken en çok etkilenen kesim ise şüphesiz gece gündüz görevlerinin başında olan sağlık çalışanlarımız oldu.Bu süreçte ailesinden uzakta kalmak zorunda olanlar hatta hayatlarını kaybedenler oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanetin merkez birimleri istişare toplantısında demiş ki;

Salgınla mücadelede sağlıkçılardan sonra en çok çalışan gurubun Diyanet teşkilatı olduğunu savunan  Erbaş, "Sağlık teşkilatımızdan sonra en fazla bu sürecin içinde yer alan bizim hocalarımız oldu."

"Salgın sürecinde milletimizi teskin etmek, manevi güç ve moral vermek, tedbirlerin uygulanmasını sağlamak, Vefa destek çalışmalarına katılmak gibi pek çok açıdan teşkilatımız bu sürecin en aktif kurumlarından oldu." ifadelerini kullanan Diyanet İşleri Başkanı;

"Diyebilirim ki sağlık teşkilatımızdan sonra en fazla bu sürecin içinde yer alan bizim hocalarımız oldu. Bir yandan camiler ve cuma namazları konusunda olduğu gibi zor kararlar almak durumunda kaldık. Camilerimizde cemaatle namaz kılamadık ama minarelerden aylarca dualarla, salalarla milletimize destek olmaya çalıştık."Demiş!

Aslında kalemime o kadar çok şey geldi gitti ama emeğin karşılığını bilen bilir bilmeyende kendi bilir diyerek bu manalı! Açıklamaya hikayecikle cevap vereyim dedim.

Adamın biri her gün padişahın sarayının önüne gelir ve “ben olmasaydım sen de olmazdım “diye bağırıp kaçarmış.Kralın adamları da yakalamaya çalışır bir türlü tutamazlarmış.Yine bir gün sarayın önünde bağırırken yakayı ele vermiş.Yaka paça padişahın huzuruna çıkmış. Padişah öfkeyle, neden her gün  haddini aşarak öyle bağırdığını sorunca adam” Padişahım,ben bir garip kulum.Ama senin bu görkemli sarayının eksilen bir taşını benim bahçemden aldılar.İşte o taş olmasaydı senin sarayında olmazdı!!!”

Türkiye'de Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı giderek artıyor.

Çoğunluğu Covid-19’u ikinci defa geçirdiler.

Halen ailesini çocuklarını göremeyenler var.

Türk Tabipleri Birliği verilerine göre salgının başından bu yana Türkiye'de 282 sağlık çalışanı Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

Sadece Kasım ve Aralık ayında 147 sağlık çalışanı vefat etti.

Kaybetmeye de devam ediyorlar…

GÜNÜN SÖZÜ

Başta dönüp koşan nice bilgiler, nice hünerler vardır ki, insan onunla baş olmak isterse, baş elden gider. Başının gitmesini istemiyorsan ayak ol.
HZ. MEVLANA

TEBESSÜM

Nasa uzay üssünde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gönüllü başvuranlar arasından Temel, astronot adayı olarak seçilmiş.
Ön elemede oldukça sıkı testleri geçen Temel; 3 aylik ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş.
Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmış. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel'in ilk işi; kendisine sıkı sıkıya söylenildiği gibi zarfları açıp maymunun ve kendisinin görev kartlarını okumak olmuş.
 Maymunun görevleri: "Yerküre ile bağlantıyı sürekli kontrol altında tutmak; her 2 saatte bir yörüngedeki sapmaları ayarlamak; füze içindeki hava basıncı, ısı, iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek; yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek..." diye devam ederken; okumaktan sıkılan Temel, kendi görev kartını açmış : "Maymunu iyi besle!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?