USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAR BEYAZ, ÇİLE KARA!

22-12-2016

Meteorolojinin  Gaziantep için bir haftadır uyardığı  kar yağışı iki gündür şehri teslim aldı. 

Marka   şehrimiz  hizmette sınır tanımayan sloganlarına beyaz gölge düşürerek ne yazık ki karla imtihanında da başarılı olamadı. 

Yoğun kar yağışı yüzünden bazı bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Açık olması gereken  ana arterler bile sıkıntılı. Ara sokaklarının halini hiç sormayın çünkü  girmenin dahi imkanı yok. Toplu ulaşım araçlarını kullananlar  da duraklarda saatlerce bekleyerek  soğukla mücadele ettiler. Kimileri öfkesinden iş yerlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştılar. 

 Çalışıyor denilen  üç yüz küsur belediye çalışanını an itibarıyla henüz  gören duyan  yok. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla kar temizlemeye çalışıyorlar.Tuzlama çalışmaları derseniz yetersiz. Kar küreme,toplama araçlarımız var mı? Haberimiz bile yok. 

Maşallah diyelim ilk kar yağışı  gününden sağır sultanın bile haberdar olduğu ama nedense sadece   milli eğitimin  meteoroloji bilgilerinden bi haber olması yüzünden çarşamba günü  okul tatilini çoluk çocuk, öğretmen,  servisler sokaklara döküldükten sonra yaptılar. 

İnsanların   çoğu  işlerine ya  gidemedi, yada çok geç ulaştı. Hastalar ulaşım sıkıntısı yüzünden perişan oldu.  

Akşamdan bu yana elektrik verilmeyen bölgeler oldu. İnsanlar soğukla mücadeleye girmişken çıtır çıtır yanan kömür sobalarının hayalleriyle ısınmaya çalıştılar. 

En hafif bir meltemde dahi elektrik kesintisi yaşatıp insanları mağdur eden elektirik dağıtım şirketi kış ayazında bakım yapıp insanları çıldırtarak,soğuklarda sık sık kesintilerle deli ederek ama şişkin faturaları gözümüze sokarak belki de en çok kulağı çınlayan sevgiyle anılan!  birim oldu. 

Kar yağışı  sadece okulları tatil edilen öğrencilerle,  muhtaç olunup kıymete binilen  taksiciler oldu.Taksiciler  de demişken araç istemek için arayacaksanız yalvarırı bir ses tonunda ricanın her tonunu kullanarak yapınız.Çünkü biz aramak zorunda kaldık ve “ne zaman araç gönderebilirsiniz?” Sorusunu sorma gafletinde bulunduk.Bir dayak yemediğimiz kaldı.. 

Ve buz gibi kar ayazında yüreğimizi kavuran bir haberle tekrar yıkıldık.Fırat Kalkanı Harekatında 14 şehidimiz ve 33 yaralımız var.Sözün bittiği yerdeyiz.. 

GÜNÜN SÖZÜ 

Kar taneleri ne güzel anlatıyor birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu. 

(Mevlana) 

TEBESSÜM 

Kanada'ya taşınan bir Mersinlinin Günlüğü 
 
Sevgili Günlük: 
12 Ağustos 
Kanada'daki yeni evime taşındım.Çok heyecanlıyım.Burası çok güzel.Dağların manzarası muhteşem.Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum. 
 
14 Ekim 
Kanada dünyanın en güzel yeri.Yapraklar kırmızı ve turuncunun tonlarına dönmeye başladı.Bir atla kır gezintisi yaptım ve birkaç geyik gördüm.Çok güzeldiler.Muhtemelen yeryüzündeki en harika hayvanlar. Burası cennet olmalı.Burayı çok seviyorum.......... 
 
2 Aralık 
Dün gece kar yağdı.Heryerin beyaz bir örtü ile kaplanışını seyretmek için gece kalktım.Tıpkı karpostal gibi.Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık(ben kazandım).Kar temizleme makinesi  gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık.Harika bir yer.Kanada'yı seviyorum. 
 
19 Aralık 
Dün gece biraz daha kar yağdı.İşe gitmek için garajdan çıkamadım.Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinasına lanet olsun! 
 
27 Aralık 
Allah'ın belası dün gece yine yağdı. Kar temizleme makinesinin en son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için eve hapsoldum.Hiç bir yere gidemiyorum.Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi. 25cm karın kaç kürek edeceğini Biliyor musun ?!!! 
 
4 Ocak 
Nihayet evden çıkabildim.Markete gittim ve yiyecek aldım.Dönüşte lanet geyiğin biri arabamın önüne atladı.Arabamda yaklaşık 3000 dolarlık hasar var.Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım.Lanet yaratıklar her yerde varlar.Umarım avcılar hepsinin kökünü kurutur. 
 
10 Mayıs 
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve Mersin'e bir daha ayrılmamak üzere dönüş yaptım. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?