USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADIN KADINA İYİ GELİR

29-06-2021

Bilmeyenler ya da ilk defa duyanlar için  KAGİDEM’i tanıtacak olursak;

KAGİDEM Kadın Girişimci Destek Merkezi;  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ortaklığında girişimci kadınlara yönelik kurulmuştur.

Kadın Girişimci Destek Merkezin (KAGİDEM) kurulması için imzalanan işbirliği protokolüne göre Büyükşehir Belediyesi, Kadın Girişimci Destek Merkezi’nin yapılması için Gaziantep Sanayi Odası’na Atakent Mahallesi’nde 2 bin 700 metrekare alan tahsis edildi. 5 milyon 500 bin TL’lik bütçeli merkezin, finansmanının yüzde 75’ini İpekyolu Kalkınma Ajansı karşıladı.

""

Merkezde, girişimcilik potansiyeline sahip kadınlar, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilecek. 500 kadın girişimci adayının eğitim alacağı, 100 kadın girişimcinin işletme kuracağı merkezde, 28 atölye, sergi salonu, kreş, uyku odası, satış ofisi ve toplantı salonları yer almaktadır.

Bu hafta sonu KAGİDEM’in  ile iş dünyası kadınları arasında önemli bir protokola imza atıldı. Açıklaması kısaca şu idi; girişimci adayı kadınlar  hayallerindeki işleri hayata geçirirken bu yolda kendilerine iş dünyasının başarılı kadınlarından mentorluk ve deneyim desteği de alabilecekler.Bu aslında sıradanmış gibi görünse de aslında erkek hegemonyasından kendine güç bela yer bulabilen,her şeye rağmen rüştünü başarısını ispatlamış  kadının,yola yeni çıkmış kadınlara destek vermesi,omuz vermesi ,güç vermesi adına çok önemli bir olgudur bana göre.

Öncelikle Türkiye'nin en başarılı, elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, çok çalışmanın, yüksek enerjinin simgesi olmuş kadınlarla birlikte, muhteşem bir organizasyonda bir araya gelmek ayrı bir güzellikti. Böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Konuştuğum ve yeni tanıştığım birbirinden güzel,heyecanlı ve başarıya odaklı kadınlarımız kendileri için yapılan her güzel adımdan övgüyle bahsediyorlardı.Yeni tanışmalar oldu.Şehir dışından gelmiş olanlara “Bir ihtiyacın olursa…” samimiyeti ayrı bir özeldi.Hatıra fotoğrafları çekildi.Telefonlar,adresler alınıp verildi.En güzeli de organizasyonda yeni tanışmış iki güzel kadının “yardıma ihtiyacın olursa beni arayabilirsin” cümlesiydi.Bir yanda yeni atılım yapmış olanların ürkekliği,diğer yandan çektiği sıkıntıları tecrübe olarak anlatan  ibretlik başarı hikayeleri günün en güzel sohbetleriydi.  
Tüm bunların yanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in katkılarını, emeklerini de unutmayalım.Bir gün öncesinin yoğun programına,yorgunluğuna rağmen bakanımız erkenden programda yerini aldı.Herkeslerle tek tek görüşüp hal hatırlarını sordu.Hiç kırmadan isteyen herkesle belki de yüzlerle hatıra fotoğrafları çektirdi.Yüzün de tebessümü eksilmeden çok güzel konuşmasını yaptı,protokolu imzaladı.Bir kadın olarak bulunduğu makama gelene kadar yaşadığı her zorluğunda bilincinde olarak oradaki ve bundan sonra ki tüm kadınlarımıza rol model,oldu ,ışık,oldu,umut oldu.Sadece Gaziantep’li kadınların değil tüm Türkiye’deki kadınların rol modeli olan,hayranlığını kazanan sayın bakanımıza bizlerde olduğu gibi tüm kadınlarıma idol oldukları  için teşekkür ederiz.
Yaşasın,çalışan,üreten ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarımız..

""

BAŞARILI KADINLARDAN…
“Engelleri avantaja çevirin.”

BETÜL MARDİN, TÜRKİYE’DE İLK HALKLA İLİŞKİLER UZMANI

**

 “Her zaman yapmaya hazır olmadığım şeyler yaptım. Bence, insan bu şekilde gelişir. ‘Ben bunu yapabileceğimden emin değilim,’ dediğiniz zamanlarda kendinizi zorlarsanız biraz daha ilerleme kaydedersiniz. Bazen bu gerçekten harika bir şeyin yolda olduğunun bir işaretidir. Bu şekilde insan kendini geliştirir ve kim olduğu hakkında birçok şey öğrenir.”

MARİSSA MAYER, YAHOO CEO
**

 “Merak edin, sorgulayıcı olmaktan kaçınmayın, inanç ve sezgilerinizi mantık süzgecinizden geçirmek kaydıyla savunmaya devam edin. Yönetim becerilerinizi, profesyonel yetkinliklerinizi geliştirmek için kendinize yatırım yapın.”

SOMERSAN AYLİN COQUİ, ALLİANZ TÜRKİYE CEO


**
“İnandığınız şeyi yapmanız için süper güçlere sahip olmanız gerekmiyor.”

DEBBİ FİELDS, MRS, FİELDS BAKERİES KURUCUSU

***

Bazı sözler var, insana iyi geliyor: "Sen doğru yolda ol da, varsın sanan eğri sansın; Sen kendini bildiğin sürece, doğru insansın."
FATMA ŞAHİN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?