USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAÇAN KAÇANA

16-04-2021

Özellikle yeni jenerik,hayata dair beklentilerini biran önce kazanabilmek adına memlekete hizmet etmek yerine  gözünü yurt dışına diker oldu.Eğitimden,çalışmaya kadar yurt dışına gitmek bazı kesimler için çok önemli oldu.Ne iş yapacakları,rezil mi olacakları,kültürel farklılıklar da önemli değil.Gurbet ellerdeki şartların ne kadar iyi ve zor olması çokta mühim değil.Yeter ki dışarılar olsun.Bu yüzden de yurt dışında yaşamak için ellerine geçen her türlü fırsatı değerlendirmekte şeytana bile pabucu ters giydirecek türden planlar yapılıyor.On yıllık savaşta kucak açıp her türlü desteği verdiğimiz Suriyelileri bile memnun edemedik.Azgın sularda boğulmayı dahi göze alarak Avrupa’ya gitmek için resmen ölüyorlar.

İşte bunlara en son örnek  Malatya haberinde yer alıyor.

“Malatya'da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısında 2020 faaliyet raporu görüşüldü. Toplantıya Yeşilyurt Belediyesi'nin CHP'li Meclis Grup Başkanvekili Günnur Tabel'in açıklamaları damga vurdu. Tabel, 15-27 Eylül 2020 arasında Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyelerinin ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' projesi kapsamında Almanya'ya gönderildiğini, ancak gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği açıkladı. Sadece heyette yer alan belediye başkan yardımcıları Şahin Özer ve Bekir Karakuş'un yurda döndüğünü belirten Tabel, 12 gün süreli gezi için belediye meclisinden onay alındığını belirtip şöyle dedi:

İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ'

“Hizmet pasaportu ve vize alan bu kişilerin neden geri dönmediğine dair tek bir bilgiye sahip değiliz. Dernek yönetimi farklı açıklamalarda bulunuyor, herkes olayın iç yüzünü öğrenmek istiyor. Nedense başkanımız hâlâ susuyor, bu olayın açıklığa kavuşmasını istiyoruz. Bu olaya meclisi kim alet etti, kimler götürüldü, amacı neydi? Bunları öğrenmek hem meclis üyelerinin hem Yeşilyurt halkının hakkıdır.” Yaşanan olayı skandal olarak yorumlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi. Olayın araştırılması için ise mülkiye başmüfettişi görevlendirildiği öğrenildi.

GÜNÜN SÖZÜ

Bilinçaltının farkında olmayan kişi, başına her geleni “kader” zanneder…
-Carl Gustav Jung

TEBESSÜM

İstanbul'a gurbete giden Erzurumlu, dönüşte karısına İstanbullu hanımların, akşam eve dönen kocalarını, kapıda nasıl karşıladıklarını "Hoş geldin kocacığım, üşümüşsün, yorulmuşsun!" gibi kibar, nazik laflar ettiklerini anlatmış. Belli ki o da karısının kendisini öyle karşılamasını istiyor....
Aksam eve gelmiş, kar, tipi, soğuk, karısı kapıyı açmış :
-Uy kocacığım, it gibi titriyisen...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?