USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“İŞTE ÖYLE BİRŞEY” DERNEĞİNE BUYURUN!

13-05-2019

Gaziantep’te yaklaşık 2000  adet dernek varken, dernek modasına uyup 232 adet de Suriyelilerin dernekleri bunlara eklenivermiş; aman ne hoş.

Amaç ayrı,niyet ayrı, kullanımı tamamen ayrı olan günümüz derneklerinin çoğunluğu sembolik olarak kurulmuş olup,toplum nezdinde protokoller de sadece bir sandalye kapmaktan ibaret,içi içeriği boş, bomboş,tabela derneklerin yüzünden gerçek anlamda hizmet verenlerde sıkıntı yaşamakta.

Daha derneğin ne olduğunu,taşıdığı sorumluluktan bi haber sırf kartvizit amacıyla faaliyetsiz derneklerin faydadan çok zarar vermeye başladığı da aşikardır.

Önceliğin güven olduğu toplumsal dayanışma da dernek faaliyetleri adına toplanan bağışlar ve akıbetleri,gerçek  ihtiyaç sahiplerinin de rızkına da engel olmakta.Geçmiş de büyük reklamlarla büyük paralar toplayan Deniz Fenerinin güven ve inanç konusunda  açtığı yaralar  henüz kapanmadı.Aksine samimi olanların hizmet beklentilerini de  baltaladı.

Biz hayır yapmayı,yetimi  garibanı korumayı,doğayı,kuşları kısacası insan için yaratılmış her şeyi severiz ve sahipleniriz.Bir ağlayanı görünce  hemen yelkenleri suya indiririz.Ama güvenmeyi daha da çok isteriz.
Ot gibi her yerlerden biten amacı,umacı belirsiz,sıfır faaliyet bol gösteriş kokan,sadece başkanının ve birkaç kişinin nemalandığı derneklerin ciddi anlamda mercek altına alınmasının zamanı geldi de geçmekte..  
Hazır,bereket ve hayır  ayı  mübarek ramazanı yaşarken fırsatçılara ve nemalanmaktan başka dertleri olmayanlara  engel olmak zamanı.

Denetimleri yapılmayan dernekler mercek altına yatırılmazsa, sayıları ülke nüfusuna ulaşır,her iki kişiden birisi dernek kurar.Ona göre..

GÜNÜN SÖZÜ

Araya menfaatlerimiz girmeyince hadiseleri elbette başka türlü, daha realist bir gözle görmeye, hakikaten daha uygun şekilde anlamaya ve yorumlamaya başlarız.
Ahmet Hamdi Tanpınar

TEBESSÜM

Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve sorar:
-Aranızda Müslüman olan var mı?
Korkudan kimse bir şey diyemez. Birazdan yaşlı bir adam ayağa kalkar:

-Ben Müslüman’ım der.
Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:
-Amca, şunları kurban edeceğim de ben beceremem yardım eder misin der.
Yaşlı adam epey bir hayvanı kestikten sonra 'Ben yoruldum başka birini bul' der.
Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve sorar:

-Aranızda başka Müslüman var mı? Az önceki adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda imama bakar, imam:
-Ne bakıyorsunuz ulan iki rekât namaz kıldırdık diye hemen Müslüman mı olduk?



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?