USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hun Devletine giden kalmasın!

19-09-2015

Üç yılda bir yapılan ve uluslararası eğitim ölçme-değerlendirme sistemi olarak adlandırılabilecek PISA (The Programme for International Student Assessment) 2013 sonuçları tüm dünya kamuoyuyla paylaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiyeli öğrenciler, matematik, okuma-anlama becerisi ve fen bilgisi alanlarında OECD ülkelerinin oldukça gerisinde yer almakta.

Alman Bild Gazetesi’nin yaptığı araştırmaya göre ülkelerin IQ seviyeleri açıklandı. Türkiye listede son sıralarda yer alıyor. Araştırmada ülkeleri arasında yapılan bir araştırma sonrasında IQ haritası çıkarıldı ve ülkelerin ortalama IQ seviyesi belirlendi.

Buna göre en zeki ülke Fillandiya 103 IQ ile birinci sırada yer alıyor. Finlandiya’yı 102 puanla İngiltere ve Hollanda takip ediyor. Bizim puanımız ise”88”

Geçenlerde bir sokak araştırmasında gençlere mikrofon uzatılarak” Hun Devletine vize uygulaması kaldırıldı. Gitmeyi düşünür müsünüz? ” sorusuna verilen cevaplar zaten bu araştırma sonuçlarını da doğrular nitelikte .İşte benim geleceğimi emanet edeceğim! okuyan, araştıran,merak eden,düşünen (hayatın sadece internet ve telefondan oluştuğunu sanan) gençliğimden inciler:

_Zaten onlarla tarihimizden akrabalığımız var. İlerde gitmeyi isterim.

_Yok ben her sene tatile Fransaya giderim. Daha havalı.

_Ben gitmeyi düşünmem . Çünkü orada savaş varmış.

_Gitmek isterim ama oralar çok pahalı diyorlar.

_Ay ülkemde bu kadar gezilecek yerler varken ben gitmek istemem açıkçası.

_Tatil amaçlı gidilebilinir. Ama oranın vatandaşları da kaçak olarak bize çalışmaya geliyorlar.

_Ben Karadenizliyim. Bize de çok yakın.Ailece gideriz tabiî ki.Neden olmasın?

_Ben geçen sene zaten oradaydım.Denizi,kumsalı,güneşi bir harika..

Sokağa çıkıp ilk rastladığım gencime, Musul, Kerkük nerededir?sorusuna “Hatay “ dadır değil’ de” Irak” tadır diye cevap verebilenin sevincimden boynuna sarılıp ağlayasım var.Hatta ve hatta “Kıbrıs nerededir ?”diye sorduğumda Güneydoğu,Karadeniz değil de şıp diye “Akdeniz de bir adadır” diye cevaplayana yemek bile ısmarlarım.O kadar yani..Lütfen gülmeyin üniversite sınavlarına hazırlanan bir öğrencinin, Türkiye kaç coğrafi bölgeden oluşur?sorusuna” biz o konuyu görmedik,bilmiyorum” diye yüzüme manasızca bakanını biliyorum.

Eğitimimiz bu kadar geri, gençlik bir o kadar vurdumduymaz, IQ ‘muz ise yerlerde sürünürken benim de böyle tepki vermemi kınamayın lütfen.

GÜNÜN SÖZÜ

Ne Londra Konferansı

Ne de atom bombası

Bir elinde cımbız

Bir elinde ayna Umurunda mı dünya?

Orhan Veli

Kayserili İki kardeş o yaz “Haki” renginin moda dünyasını kasıp kavuracağı haberini alırlar.
Bunun üzerine piyasada ne kadar haki renk kumaş varsa hepsini satın alırlar..
Sezon geldiğinde, satış yapmayı beklerlerken bir parça bile kumaş satamazlar.. batmak üzereler… bunun üzerine bölgedeki askeriye için bir komutan üniforma diktirmek ister bunun içinde haki renk kumaş gerekir… anlaşırlar..
Komutan der ki;
– “Yarın size saat 12:30’a kadar telgraf çekmezsem siparişimi vereceğim.”
Saat 12:29’da kardeşlere bir telgraf gelir.. bunun üzerine diğer kardeş zarfı telaşla açar ve sevinçle haykırır;
– “Müjde kardeşim müjde!baban ölmüş!!”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?