USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hoş bir şey değil!

19-09-2015

MHP Kayseri Milletvekilli Yusuf  Halaçoğlu bir konuşmasında, “Van, 1915 yılında Ermeni ve Rus saldırısı sonucu düştü. 50 Türk kadını Akdamar Kilisesi’ne götürülürken iffetlerini korumak için kendilerini göle attılar.Biz onlar için maalesef bir iffet anıtı dahi dikemedik” demişti.

Ne yazık bu güne kadar biz,millet olarak bize ait olan hiç bir şeye sahip çıkmadığımız gibi elimizdekilerin de değerlerini bilemedik..

Oysa yıllardır her plartfom da boy gösteren, tüm dünyaya mazlumu oynayarak  bizden alacakları yüklü tazminatla göz koyduğu Anadolu topraklarından  büyük pay alıp Ermenistan ı kurmak olan Ermeniler, şimdi de büyük güç olan Amerika ya bu kirli iddialarını kabul ettirmeye çalışıyorlar.

” „Tasarı, 24 Nisan 2014’ün yıldönümü olarak kabul edildiği “Ermeni soykırımı iddiaları” Senato’nun ortak görüşünü ifade etme amacı taşıyor. Yasal bağlayıcılığı olmayacak bu tasarı, Başkan Barack Obama’ya Türk-Ermeni ilişkileri düzeltme yönünde çalışma çağrısında bulunuyor, ancak bu çabalar çerçevesinde Türkiye’nin soykırım iddialarını resmen kabul etmesi isteniyor. Ermeni lobisinin Kongre’deki en büyük destekçilerinden biri olan Senatör Menendez’in Illinois eyaleti temsilcisi, Cumhuriyetçi Partili meslektaşı Mark Kirk’le birlikte hazırladığı tasarı, aynı zamanda Ermeni olaylarıyla ilgili “insanlığa karşı işlenen suçlar, etnik temizlik ve soykırım” içerikli resmi belgeler çerçevesinde Amerikan dış politikasının yönlendirilmesini ve Başkan’ın bu yönde çaba göstermesini istiyor

.Senato Dış İlişkiler Komisyonu toplantısında görüşülen Ermeni tasarısı Ruanda’daki soykırımın 20’inci yıldönümüne yönelik bir başka tasarıyla birlikte oylanacak. Tasarıda, 1915’ten 1923’e kadar 2 milyon Ermeni’nin tehcir edildiği; 1 buçuk milyon erkek, kadın ve çocuğun katledildiği, yarım milyonununsa 2 bin 500 yıllık yurtlarından sürüldüğü iddialarına yer veriliyor.Tasarıya Menendez dışında destek veren sekiz senatör arasında Ermeni seçmenlerin yoğun olduğu California eyaletinin iki Demokrat Partili senatörü Dianne Feinstein ve Barbara Boxer, ayrıca Senato’da çoğunluktaki Demokrat Partili üyelerin grup başkanı Nevada Senatörü Harry Reid de bulunuyor.

Amerikanın bu tasarıyı kabul etmesi demek,bize de kabul ettirebileceği anlamına geliyor.

Bütün bu gelişmeler ise hükümet kanadından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın “hoş bir şey değil!”şeklindeki sert! açıklamaları..

Bugün çıkarılan yasalarla Doğu Anadolu da ki sokak ve mahallelerimizin eski isimleri,yerlerini hızlı bir şekilde Ermeni isimleriyle yer değiştirmeye devam ediyorken..

Bizde de sadece özerkliğini ilan eden ve kendilerine söz verildiğini iddia ettikleri hükümete her gün tehditler yağdıran, işi daha da ileriye götürüp Petrol ve kaynaklardan özerklik adına pay isteme hadsizliğini gösteren BDP yede karşı tepki olarak benden de hükümete bir destek gelsin  istiyorum ve bende diyorum ki

 “Bu yaptığınız ,istekleriniz hoş bir şey değil! “

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat küçük şeylerden oluşur.Eğer sen seversen büyük olur..

OSHO

TEBESSÜM

Yavuz Sultan Selim, Mısır seferi dönüşünde başveziri Piri Paşa’yı çağırır ve der ki:
– Bir çok memleket aldık. Haremeyn-i Şerif’in hizmetkarıı olduk. Allah’ın yardımı ile muhalif kimse kalmadı. Böyle olunca devlet için daha batma tehlikesi var mıdır?
Piri Paşa cevap verir:
– İnşallah bu devlet böyle giderse batmaz. Yalnız, sizden sonra evladınız zamanında sizde olmayan 3 şey meydana çıkar ise devlet çöker.
Sözünü bitirmeden Yavuz araya girer:
– Bre kara Türk! Benim hazinemde hazine, kullarımda kul, sefere lazım alet ve hayvan, neyüm eksüktür? Bu 3 nesne ne ola ki, Devlet-i Aliyye’nin zevaline sebep ola?
Piri Paşa şöyle cevap verir:
– Evet şimdilik görünen eksik birşey yoktur. İleride şu sayacağım 3 şey devlete musallat olursa, o zaman bu devletin karışıp yıkılması kaçınılmaz olur:
1- Devlet ahmak bir başvezire düşerse

2- Rüşvet yolları açılır ve bu sebepten mevki ve makamlar ehli olana verilmez ise

3- Devleti idare edenler avratların muratları üzere hareket ederse

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?