USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HOCANIN BEDDUASI “2”

22-03-2016

Gülen cemaatinin lideri Fetullah Gülen’in bu sefer daha geneli kapsayan bedduasının ikincisi  tam da duaya çok ihtiyacımız olan şu günlerde okyanusların ötelerinden bizlere ulaştı.
“Ey Rab, Sen her şeyi görüyorsun, Semi’sin, Basîrsin. Bunları yapan ve bu yapılanlar karşısında dilsiz şeytan gibi susan ne kadar insan varsa, evlerine ateşler sal, yerin dibine batır, en yakın zamanda kahr u perişan eyle. Kim olursa olsun, zırvasından zirvesine kadar hepsini yerin dibine batır Allah’ım!.”
Sayın Hocam;
Siz belki çok uzaklarda olduğunuz için bilemeye bilirsiniz ama, biz birkaç zamandır milletçe tekrar eski huzurlu günlerimize kavuşmak için uğraşmaktayız. Güzel ülkemizde patlayan bombalar, saldırılar yüzünden terörle yatıp terörle kalkıyoruz. Zaten bazılarımızın evlerine ateşler düşmekte,yürekleri yanmakta.
Ama nedense gerek güvenlik kuvvetlerimiz şehit oluyorken,gerekse masum sivil halkımız can kaybı yaşıyorken çokta tepki hatta dua alamadığımız sizden,   kendi cemaatinizle ilgili operasyonlar  olduğunda köpürüyor ve de bedduaları savuruyorsunuz.Ve ne yazık ki bu seferki beddua kitleniz  daha geniş.Gülen cemaatine yapılanlara sessiz kalan ve bugünlerde daha çok dua ve morale ihtiyacı olan bütün millet.
Her gün gelen şehit haberleri, bombalı eylemler, üzerimizde oynana kirli oyunlarla  birbirimizle kavga etmenin değil kenetlenmenin ve bir araya gelmenin ne kadar önemli milletçe artık net bir şekilde görmekteyiz.
Halbuki sayın hocam bizler, kendisini taşlayan Taif halkını, helak etmek için gönderilen Hz. Cebrail  karşı “ben helak etmek için değil kurtarılmak için gönderildim” deyip engel olan kurtulmaları için  dua eden muhteşem bir peygamberin ümmetiyiz ve sizde onun yolunda gitmekte olan bir hocasınız.
Sizden sadece;
Terör belasında kaybettiğimiz şehitlerimize,sivil halkımıza,anne karnında daha doğmadan yitip giden bebeğimize,yaşam savaşı veren yavrularımıza,kaybettiğimiz hayatlarının baharındaki gençlerimize,kimilerinin babası sevdiği olan insanımıza dua etmenizi beklerdik.
Terör yüzünden evini,işinin bırakıp kaçmak zorunda bırakılan güneydoğu halkımız adına da dua beklerdik.Yine bu hassas dönemde bizi bölmeye çalışan iç ve dış düşmanlara karşı Kürt-Türk ayırımı olamadığını birlik  ve beraberlik  olmamız gerektiği yönündeki mesajları yayınlamanızı beklerdik.
Hatta neden gelmediğiniz halen anlaşılmış değil ama,  böylesine  hassas bir dönemde Türkiye ye gelip, hocalık sıfatınızla ve belki de diğer cemaatlerle  birlikte, birleştirici projelerde  yer almanızı beklerdik.
Okyanusun diğer ucundan bu millete,  sessiz kalıyorlar diye beddualar savuracağınıza, yaralarını sarmanızı, acılarına ortak olmanızı, teselli vermenizi beklerdik. .
İsrailli dostlarınıza gösterdiğiniz hassasiyeti biz Türk milletine de göstermenizi beklerdik.
Tutuklanan ya da gözaltında bulunan cemaat üyeleri içinse seyirci kalıyor diye sağa sola beddualar edipte insanları daha fazla incitmeyiniz. Bizim derdimiz zaten bize yetiyor.
O çok değer verdiğiniz cemaat mensuplarınız içinde; eğer onlar gerçekte suçlu iseler boş yere  üzülmeyin, zaten hiç sizin olmamışlardır. Eğer masum iseler de merak etmeyin,  yine dönüp size geleceklerdir.
Anlatabildik  mi!

TEBESSÜM

Bektaşi`nin ticarete atılacağı bir dönemde bir milyara gereksinimi vardır.
Camiye gider ve baslar dua etmeye: "Allahım bana bir milyar; ticarete atılacağım..." "Allahım bana bir milyar; ticaret yapacağım..." Hemen yanındaki bir  dilenci: de
 "Allahım bana bir milyon ekmek parası..."
Bunu duyan Bektaşi sinirlenerek  hemen çıkarır bir milyonu verir ve: "Şimdi defol git gözüme gözükme, böyle ufak işlerle Allah`ı meşgul etme... Kör müsün biz burada büyük işlerle uğraşıyoruz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?