USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HIZLI VE ŞIMARIK VE TEHLİKELİ!

23-07-2018

Gazi şehrimiz hep kebap, baklava, lahmacun, hatta Suriyeli ile anılacak değil ya.Özellikle  şehir dışından gelenlerin daha çok dikkat çektiği,yerli halkın illallah dediği,sadece yaz aylarında ortaya çıkan,ilaçlama yapılmadığı içinde sayıları gün geçtikçe artan,tehlikeli ve bir o kadar da sinir bozucu yaratıklar ile de anılmaya başladı;  EVZV’ ler sürüsü. ( ergen ve zengin veletleri)

Her iklimde yetişme özellikleri olsa da Gaziantep gibi illerde kendilerine daha rahat  yaşam alanı bulabilen, görüldüğünde yakalanamıyorsa eğer derhal uzaklaşılması gereken  bu yaratıklar, daha çok ekonominin yüksek olduğu yerlerde, baba paralarıyla serpilip ortaya çıkmaktalar.

Kene den bile daha tehlikeli olan bu yaratıkların genel özellikleri;
Daha ergenlik sivilceleri oluşumunu tamamlamamış. Yaşları on sekiz ve altlarında seyrediyor.

Kalçasının ortasında kalan, düştüm düşeceğim modeli pantolonları toplum içinde ayrışmalarını sağlıyor.
Yüzüme yakışır mı? diye düşünmeden kuaförünün kafasına koyduğu tasla (kısacası tas kafa modeli) oluşturduğu çılgın modele birde  Memati bakışı genel özellikleri.
Gözünden başka her yerlerine  takabildikleri son marka gözlükleri ekonomik durumları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

Masaya, duvara çarpabilecekleri hani şu araba parası cep telefonları (buradaki sır şudur;zenginim,asabiyim gözümü kırpmadan her şeyi harcayabilirim) olmazsa olmazlarıdır.

Bitmedi?

Yanlarından ayırmadıkları ama haftalık değişim gösteren, takma kirpikli, boyama takma saçlı,on santimlik topuklusu ve en ağırından makyajı ile nüfusta on yedi, görüntü de otuzluk kız arkadaşları bulunuyor.

Bitmedi!

Toplum güvenliğini tehdit eden, babasının ekonomik gücünün en güçlü sembollerinden birisi olarak bindikleri son model,marka otomobilli küçük canavarcıklar ehliyetsiz olarak, şehirde tehlike saçma mevsimi başlamış bulunmakta..

Sarı ışıkta dahi geçenlere ceza yağdıran, ama nedense trafikte başıboş dolanan canavarcıklara dokunmayan mobeselerimize çağrıda bulunuyoruz.
Trafikte hız denemesinden tutunda son sürat  makas atanları,  diğer araçların önüne direksiyon kıranları,  genellikle gece yarısından sonra bağıra bağıra giden patlak egzoslarıyla gürültü kirliliği yapanları, kendi gibi embesillerle  hız denemesi yaparak yarışanları…toplayın,toplattırın.
Yoksa inceleme yapmaları için belgeselcileri davet edeceğiz…

GÜNÜN SÖZÜ

Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır.
Atasözü

TEBESSÜM

Evin sonradan görme hanımı, hizmetçisini tembihliyormuş:
- Misafirlerin yanında ne istersem isteyeyim, o şeyden bir tane bile olsa sen; "Hangisini efendim?" diye soracaksın.
Akşam bir karı-koca misafirliğe gelmiş. Önce çaylar içilmiş, sonra evin hanımı hizmetçiye seslenmiş:
- Üşüdüm bana kürkümü getir.
Hizmetçi tam da tembihlediği gibi sormuş:
- Hangisini efendim?
Hanım tarif etmiş ve hizmetçi hanımın kürkünü getirmiş. Daha sonra da hanım ne isterse hizmetçi sormuş; "Hangisini efendim?". Misafirleri uğurlarken hanım hizmetçiye seslenmiş:
- Çabuk kocamı çağır, konuklar gidiyor.
Hizmetçi her zamanki gibi sormuş:
- Hangisini Efendim?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?