USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hey sen! Ne işe yararsın?

19-09-2015

AK Parti’nin Şanlıurfa mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uzak illerden bu şehre gelip sabah 06.00’dan itibaren görev almış olan Emniyet Teşkilatı mensuplarına, miting alanının ortasında rahatsızlanan bir vatandaşa güya yardım etmedikleri düşüncesiyle, uluorta; “Ya! polis arkadaşlar, siz burada durup ne iş yapıyorsunuz. Emniyet Müdürü ne iş yapıyorsun. Oradan seyrediyorsun ya.” şeklindeki azarlamalarına milletçe üzülerek  tanık olduk.

Bir ülkenin Başbakanı, Emniyetin en üst yetkilisini bu kadar bariz bir şekilde rencide edebiliyorsa, saygısız bir milletvekilinin hadsizce  polis tokatlaması,şımarık vekil oğlunun polisleri sıraya düzüp ceza dahi almaması yadırganmamalıdır.Hem de aynı gün elim bir kazada göreve giderken şehit olan emniyetçilerimizin naşı toprağa bile verilmemişken..

Sen ne işe yararsın?diye azarlanan  emniyet müdürünün görev ve yetkilerine baktım. Acaba ben mi bu konuda çok cahilim,yetersizim  diye? Emniyet Müdürü ,seçimlerde siyasilerin  ayakçısı şamar oğlanı olarak değil, devletin güvenlik güçlerinin başı,asayişin kontrol hakimi olarak oralarda bulunuyormuş.Yani her aksaklıkta azarlanacak ilk kişi yada  hasta partiliye müdahale edecek sağlık görevlisi de  değilmiş.Öğrenmiş oldum.

Ayrıca emniyet mensuplarımız görevi de, halkın güvenliğini ve asayişini sağlayan ,başı darda olanın yardımına koşan, devlet memurlarıymış.

En zor meslek hangisidir? diye sorulsa emniyet mensubu olmak cevabı hemen ilk üçte yer alır.Hem zorluğu, hem tehlikesi ,hem de en küçük bir hatada direkt günah keçisi olarak anılması.Üstüne birde siyasilerin,bürokratların kaprislerinin hedef noktalarında olmaları…

Ve nedense hiç kimselerin gündeme getirmediği ama çok ciddi sıkıntıların yaşandığı emniyet mensuplarının paralele yapılanma bahanesiyle ani görev yerleri değişiklikleri..Ve aile olarak yaşadıkları büyük sıkıntılar..İç İşleri Bakanlığımız kış ortasında ani tayin kararları verirken, bu emekçilerimizin barınmalarını,eşlerini ve eğitim gören sınavlara girecek olan çocuklarının dönem ortasında aniden şehir değiştirmek yüzünden yaşayacakları problemlerini de  hesaplayarak mı yapıyorlar? çok merak ediyorum doğrusu..

Bunun bir tüzüğü, içeriği olmalı..

Ayrıca bir emniyet mensubunu cezalandıralım derken, beraberinde aynı cezaya mahkum edilmek zorunda bırakılan eşleri ve çocuklarının da olduğu,onların haklarının da devlet tarafından korunmak zorunda olduğu gerçeği de göz ardı edilmemeli..

Yoksa ne yazık ki cinnet geçirip intihar eden,ailesini katleden polislerimizin haberlerini yapmamız kaçınılmaz olur..

GÜNÜN SÖZÜ

Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız,o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın..

A.CAMUS

TEBESSÜM

Temel trafik polisidir.Komiseri ona mesai saati boyunca 10 ceza yazmazsa kovulacağını söylemiştir.Temel’in görevi saat 7de bitmektedir.Saat 6.55 te 9 ceza yazmıştır ve yoldan gelen geçen yoktur.Sonra bisikletle gelen birini görür.
-Pu yolda pisikletle citmek tehlikeli değil midur? der.
Adam:
-İmamım ben oğlum. Bana bir şey olmaz, meleklerim beni korurlar , hem nesi tehlikeli olacak der.
Temel:
-Hanci meleklerin der. 
İmamın oğlu:
-İki omuzumdaki meleklerim der.
Temel hemen:
-Demek pisiklete üç kişi pindinuz.Size hemen ceza yazayrum der.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?