USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HER ŞEY YOLUNDA!

16-10-2018

Köyün birisinde  yaşlı bir bekçi varmış. Gece devriyelerinde bağırırmış; ‘Her şey yolunda. Her şey yolunda!’  Ahali de bekçinin bağırışlarına güvenip huzurlu bir şekilde uyurmuş. Sonra bir gece, bir hırsızlık olmuş. Köyde ki bütün evler soyulmuş. Ve gerçeği o zaman öğrenmişler ki  meğerse yıllardır güvendikleri  bekçi körmüş!

Şehir iki gündür Suriye’den gelen toz, kum yüzünden pislik  içerisinde, göz gözü görmüyor.Ama biz yine de belediyeler olarak başkanlar katılmasalar da  organizasyonlara kesmeden devam ediyoruz.Tatil edilmesi gereken ana okulu ve ilk öğretimler, bir şey yokmuş gibi devam ediyor ve özellikle minikler gidip gelmeye devam ediyor.Astım ,bronşit,kronik üs solunum yolları hastaları için bu havanın  çok riskli olmasına rağmen sağlıkta alınmış herhangi bir  kırmızı alarm tedbirlerini de duymuyoruz.Bu kötü havanın  işin tek ses çıkaranları kış temizliğini yeni bitirip evleri toz palas içinde kalan ev hanımları.Ve pahalılık yüzünden biber salçaları bu zamana kalan dar gelirliler. Dediğimiz gibi. Abartılacak bir şey yok,her şey yolunda!

Dövizle,borsayla,altınla  uğraşanlara Allah yardım etsin.Belirsizlik ve ani dalgalanmalar,tahminsiz inişler, çıkışlar  alıcı ve satıcı konumunda olanları bu işe uğraşanları deli ediyor.Çevremizde gördük ve görmeye de devam ediyoruz.Rahip Brunson serbest kaslında dolar düşsün diye adak adayanlar,Fatihalar çekenler…Serbest kaldığını duyduklarında babası kalmış kadar sevinenler var.Neyse ki delilik geçici,iflas baki.Her şey yolunda yani!

Yeni tap teze  bir haber;komisyoncular,aracılar hatta HAL kültürü ortan kaldırılıp, tarladan-pazara direkt satış olarak ilginç bir döneme girilecekmiş.Amaç,birkaç el değiştirerek sofralarımıza gelen yiteceklerin yüksek fiyatlarının önüne geçmek ve üretici ile alıcıyı memnun etmek.Gerçi,depolama,paketleme ,nakliye,soğuk hava tertibatları gibi önemli nakil meselelerini sorunsuz halledebileceklerse bizce de  sorun yok.İyi de olabilir belki. Biz sofralarımızda kaliteli ve ucuza sebze meyve  tüketelim  de  başka bir şey beklemiyoruz.Yani bizlerin açısından her şey yolunda…

Sorunlara karşı siper olarak  ne kadar çok  ‘Her şey yolunda!’ dersek,  o kadar çok güvende hissedebiliriz  kendimizi. Olumsuzluklar,sıkıntılar kalbimizi hem yoruyor hem de korku ile çevreliyor.Bu yüzden de  kandırmanız gerekiyor onu. Sorun ne kadar büyük olursa olsun, ‘Her şey yolunda.’ diyeceksiniz.O kadar işte..

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat bir nefestir, aldığın kadar... Hayat bir kafestir, kaldığın kadar... Hayat bir hevestir, daldığın kadar...
Hz. Mevlana

TEBESSÜM

Kamu avukatları aşırı iş yükü karşısında özellikle duruşmalarda tam bir dayanışma içinde olurlar. Zaman itibariyle birbiriyle uyumlu olmayan duruşma saatleri karşısında birbirlerine dosyalarını verirler. Toplu vekâletname olduğu için hukuken sorun çıkmaz. Ancak dosyanın içeriğini bilmeden duruşmaya giren avukat, hâkim tarafından sorulan sorularda çok zor durumda kalır.
Bir keresinde kamu avukatının biri kendi duruşma defterine kaydettiği dava dosyasını kurumda unutmuş. Kurum adliyeye oldukça uzak. Bu arada kendisinin önemli bir işi çıkmış arkadaşına sadece dosya numarasını vererek duruşmasına girmesini istiyor. Duruşmaya gireceğini söyleyen avukatın dosya hakkında hiçbir bilgisi yok. Duruşma başlıyor. Hâkim de yeni dosyayı incelememiş. Eviriyor çeviriyor. “Dosya bilirkişiye gitmiş” diyor sonra avukata soruyor.
—Bu dosyayı bilirkişiye niye göndermiştik avukat bey.
Avukat kendinden emin bir şekilde cevap veriyor.
—İncelenmesi için hâkim bey
—Peki, konu neydi?
—Dava konusuna ilişkindi.
—Davanın tam olarak konusu neydi
—Dilekçemizde belirtmiştik efendim.
Hâkim sinirlenir
—Dilekçedeki dava konusunu soruyorum, bende.
—Sizi yanıltmayım hâkim bey, bir tek onu bilmiyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?