USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HEM OKUMUŞ HEM DE KANDIRILMIŞ!

17-07-2018

Nasıl olabiliyor demeyin?  Son yıllarda yaşanılanlardan,cemaatlerden çıkanlardan  sonra gördük ki;

Olabiliyormuş  işte.
Rahmetli babamın bizlere bıraktığı en güzel nasihatlerden  birisi de; dininizi öğrenmek ve hakkıyla yaşamak istiyorsanız kesinlikle cemaat,tarikat…gibi oluşumlardan medet ummayın,hatta hiç bulaşmayın.Rehber isterseniz, Kur’ an-ı Kerim,lider isterseniz Peygamberimiz Hz Muhammed(SAV) yeterdir sizlere.Gerisi hikayedir,maceradır,safsatadır.Din,kişilerden değil kaynağından öğrenilir.Cemaatlerden medet umanların trajik sonlarını da ibretle görmekteyiz.

Boğulma vakaları en çok, en iyi yüzme bilenler de görülüyormuş. Çünkü aşırı bilgi  kontrolsüz güvene neden olabileceğinden çoğunlukla  fayda yerine zarar da verebiliyor.

FETÖ yapılanması deşifre olduktan sonra, insanları en çok hayrete düşürenlerden birisi de “kandırıldım, aldatıldım” diyen cemaat mensuplarının, en yükseğinden öğrenim görmüş insanlardan oluşması.Hatta profesöründen komutanına kadar, liderlerinin kirli peçetelerini havada kaparak yutmalarını ekranlardan hayretler içinde izlemiştik.

Son olarak  Adnan Oktar  cemaatine  yapılan operasyonda ortaya çıkan biat etmiş müritlerinin imrendiren eğitim durumları. Şaka gibi. Hem öylesine güzel okullardan mezun olup  hem de  anlamsızca çirkefe bulaşmayı, bir meczuba biat etmeyi seçmek üzücü ve bir o kadar da düşündürücü.

Bunun tek açıklaması olabilir.O da;
İyi bir eğitimden sonra  fazla çaba emek vermeden en kısasından yükselerek hayata diğer arkadaşlarından önde başlamak.Bunun içinde kendilerine yapılan tekliflerin sonunu içeriğini, düşünmeden çarkın içine dalıvermek.Toplumda kendine sorgusuz bir statü edinmek.
Ve aşırı lüks,etiket  şöhret merakının sonunda bataklıklarda son bulan hayatlar…
Yazık ki çok yazık..

GÜNÜN SÖZÜ

Yoksul, çok şey ister; haris her şeyi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?